TnT Speeltoestellen maakt gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.
Speeltoestellen – RVS glijbaan, klimmen, kunstgras, Almelo

Ondergrond voor speeltoestellen vind je bij TnT speeltoestellen

Onze valondergronden voor speeltoestellen zorgen ervoor dat kinderen zich bij een val van het speeltoestel zo min mogelijk bezeren. Aan deze ondergronden voor speeltoestellen worden strenge eisen gesteld volgens de norm EN-1177  die er voor zorgt dat je verzekerd bent dat de kinderen zo veilig mogelijk spelen. Valdempende ondergronden voor  speeltoestellen zijn onder andere rubber tegels, veiligheids- / kunstgras, boomschors,  houtsnippers en gegoten rubber. Hieronder gaan wij verder in op informatie over de kosten en eigenschappen van de verschillende materialen.

Wanneer is valdemping speeltoestellen nodig?

Een zachte ondergrond voor speeltoestellen is belangrijk voor de veiligheid van de kinderen. Zij spelen, rennen en daar hoort vallen helaas ook bij. Maar vanaf welke hoogte is een valondergrond verplicht? En welke ondergrond is toegestaan bij welke valhoogte? Hieronder hebben wij het op een rijtje gezet.

Bij speeltoestellen met een vrije valhoogte tot 60cm zijn er geen speciale eisen gesteld aan de ondergrond die onder de speeltoestellen ligt. Uitzondering hierop zijn speeltoestellen met gedwongen beweging, denk aan glijbanen, schommels en draaimolens, waarbij een kind de beweging niet zelf kan stoppen. Deze toestellen hebben wel een valondergrond nodig, deze valondergrond moet geschikt zijn voor een valhoogte van minimaal 1 meter. Zo moet de ondergrond van je schommel bijvoorbeeld geschikt zijn voor een val van minimaal 1,5 meter.

Bij speeltoestellen met een valhoogte tussen de 60 cm en 1 meter mogen in principe ook nog gras gebruiken als valdemping, hierbij is de grondsoort onder het gras uiteindelijk bepalend of het gras voldoende valdemping geeft. Daarnaast zijn vanaf deze hoogte geteste speeltoestel ondergronden geschikt zoals boomschors, grind, houtsnippers en zand. Deze materialen moeten een minimale laagdiepte hebben van 30 cm en mogen gebruikt worden tot een valhoogte van 3 meter.

TnT speeltoestellen | Cloud
TnT speeltoestellen | Cloud