TnT Speeltoestellen maakt gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.
Foto-09-02-16-11-00-31-1.jpg

Professionele glijbanen

Een glijbaan is een voorbeeld van een speeltoestel dat ontzettend veel speelplezier geeft en niet weg te denken is op het schoolplein, de camping of in de speeltuin. Want glijden is voor de allerjongste kinderen al een avontuur. En naarmate kinderen ouder worden, moet de glijbaan hoger en langer worden en de weg naar boven een uitdaging vormen. Vandaar ook de grote variatie in glijbanen. Dus of je nu gaat voor een lage vrijstaande glijbaan voor de peuters, een speeltoren met glijbaan voor op het schoolplein of een uitgebreide klimtoren met (vaak meerdere) glijbanen voor de jeugd, op iedere speelplaats hoort een glijbaan!

Losse glijbaan of uitgebreide speeltoren met glijbaan?

Peuters kunnen er geen genoeg van krijgen. Via de trap omhoog klimmen en met de glijbaan weer naar beneden. Glijbanen voor de allerjongsten zijn uitgevoerd met lage veilige trapjes en stevige kunststof glijbanen. Vaak zijn deze vrijstaande glijbanen gebaseerd op een thema zoals een sprookje of een dier en vallen ze op door hun kleurrijke uitstraling. Worden de kinderen wat ouder dan wordt er dikwijls gekozen voor een speeltoren met glijbaan. Door voor een speeltoestel met glijbaan te kiezen, speel je wat meer in op de creativiteit van de kinderen en daag je ze uit tot het spelen van rollenspellen.

 

Speeltoestel met glijbaan

Net als een schommel is een glijbaan op verschillende manieren te combineren met een speeltoestel, speeltoren of speelhuisje. Hiermee kun je een speeltoestel maken met uitgebreidere speelfuncties die dan voor een grotere leeftijdsgroep geschikt is. Dit is ideaal voor iedere speelvoorziening in de openbare ruimte waar jonge en oudere kinderen elkaar treffen. Ook een uitgebreid speeltoestel met glijbaan op het schoolplein is een gegarandeerde aantrekkingsfactor omdat kinderen hier op elke niveau (qua leeftijd en qua hoogte) wel een plekje vinden om op te spelen.

Kunststof glijbaan of rvs glijbaan

Wat is nu de perfecte glijbaan? En welk materiaal moet je kiezen, kunststof of rvs? Een kunststof glijbaan heeft als voordeel dat deze onderhoudsvriendelijk is en warmer aanvoelt als je er vanaf glijdt (fijner voor de kleinere kinderen). Bovendien splintert het materiaal niet en de hedendaagse kunststof glijbaan verkleurt niet door zijn hoge kleurvastheid en bestendigheid tegen weersinvloeden. Met een rvs glijbaan kies je voor een hoogwaardige metalen glijbaan die niet scheurt, splintert, verkleurt of breekt. Rvs is bovendien vrijwel onderhoudsvrij en is een vandalismevrij materiaal. Uiteraard betaal je voor een rvs glijbaan wel iets meer dan voor een kunststof glijbaan.

Glijbaan kopen

Glijbanen van TnT Speeltoestellen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en voldoen aan alle veiligheidseisen (EN1176). In deze categorie vind je verschillende vrijstaande glijbanen. Kijk voor metalen speeltoestellen met kunststof glijbanen in de categorie metaal en kunststof en voor klimtoestellen met rvs glijbanen in de categorie metaal en rvs. Uiteraard adviseren we je graag bij je keuze voor een betaalbare glijbaan op de juiste plek.

 

TnT speeltoestellen | Cloud
TnT speeltoestellen | Cloud