TnT speeltoestellen | Cloud
TnT speeltoestellen | Cloud

Ontwerp unieke speeltoestellen met de TnT 3D-ontwerper

Met onze nieuwe TnT 3D-ontwerper hebben we een uniek hulpmiddel ontwikkeld om exclusieve professionele speeltoestellen te tekenen. Dit gratis online programma kan door jong en oud gebruikt worden en helpt je bij het ontwerpen van speeltoestellen en de inrichting van een complete speeltuin in de openbare ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de uitbreiding van een schoolplein, nieuwe of herinrichting van speelplekken in een gemeente, een leuke speeltuin op de camping of bij een horecagelegenheid of een aangepast speeltoestel bij zorginstellingen. De TnT 3D-ontwerper is speciaal gemaakt om gezamenlijke speelwensen om te zetten in een realistisch ontwerp van een gecertificeerd speeltoestel dat aan de Europese norm EN-1176 voldoet. Onderstaande video laat in het kort zien wat de TnT 3D-ontwerper allemaal kan.

Waarom zelf online speeltoestellen ontwerpen?

Zoveel mensen zoveel wensen. En dat geldt zowel voor de grote mensen als de kinderen. Want wensen lopen al snel uiteen als kinderen gevraagd wordt wat hun ideale speeltoestel is. Het ene kind wil een glijbaan, het andere een schommel of klimwand. Dit maakt het lastig om een speelplek in te richten met speeltoestellen die aan alle verwachtingen voldoen. De opzet van de TnT 3D-ontwerper is om speelwensen samen te brengen in één ontwerp.

Kleurenthema’s 

Van vrijwel alle speelelementen van de speeltoestellen in de TnT 3D-ontwerper zijn de kleuren zelf aan te passen. Door het toevoegen van kleurenthema’s maken we het je nog makkelijker. Je kunt nu sneller kleuraanpassingen maken en hoeft niet meer alle afzonderlijk speelelementen te wijzigen. De kleurenthema’s zijn afgestemd op favoriete kleurcombinaties of kleuren die goed bij elkaar passen. Maar uiteraard blijf je vrij om je eigen kleurencombinaties te gebruiken.

 

Burgerparticipatie bij de inrichting van een speelplek

Het verzamelen van speelwensen kan op verschillende manieren. Burgerparticipatie is hier een goed voorbeeld van. De gemeente betrekt steeds vaker inwoners bij beleidsbeslissingen. Door gebruik te maken van de TnT 3D-ontwerper bij een bijeenkomst kunnen bewoners uit de wijk hun eigen ideeën kwijt. Door ook de kinderen hierbij te betrekken, kan de buurt samen bepalen welke speelfuncties een speeltoestel moet hebben om deze het beste aan te laten sluiten bij alle wensen. Ben je bezig met het online ontwerpen van je speeltoestel dan kun je ook zelf de kleuren aanpassen. Het programma is visueel ingesteld en het 3D-ontwerp maakt direct inzichtelijk hoe het speeltoestel er in het echt uit komt te zien. Voor het aanleggen van een speeltuin kun je meerdere speeltoestellen ontwerpen. Wij combineren deze en ontwerpen een complete speelplek die we inzichtelijk maken in een 3D-ontwerpadvies.

Ontwerp je eigen schoolplein

Ook voor de kinderen van de basisschool is de TnT 3D-ontwerper een leuke en leerzame uitdaging. Want uiteindelijk zijn het toch de kinderen die buitenspelen, hoe leuk is het dan dat zij zelf mogen meedenken bij de inrichting van het schoolplein. Laat kinderen de 3D-ontwerper gebruiken om speeltoestellen te ontwerpen voor het schoolplein. Het leuke aan het online programma is dat je direct kunt bekijken hoe een speeltoestel er in het echt uit komt te zien. En omdat de computer tegenwoordig al voor allerlei doeleinden in het onderwijs wordt gebruikt, past een creatieve computerles “speeltoestel tekenen” toch prima in het lesprogramma?

Kinderen als ambassadeurs van de recreatieve sector

Tevreden kinderen, tevreden gasten, zo werkt het vaak in de recreatieve sector. Want kinderen treden meer dan eens op als ambassadeur door vriendjes en vriendinnetjes te vertellen hoe leuk ze het hebben gehad op de camping of in een recreatiepark. Goedkopere reclame kun je je niet voorstellen eigenlijk. Een goed speelplek met uitdagende speeltoestellen is daarom onmisbaar omdat deze zorgt voor veel aantrekkingskracht en meer gasten. Gebruik daarom de TnT 3D-ontwerper om meer speelvreugde uit je recreatieruimte te halen.

Online speeltoestellen ontwerpen

Iedereen, van jong tot oud, kan een speeltoestel ontwerpen met de TnT 3D-ontwerper. Door verschillende speelelementen met elkaar te combineren en met kleuren te spelen ontstaat een 3D-tekening van het gewenste speeltoestel. Ontwerpen zijn onder andere af te stemmen op de beschikbare ruimte, het budget en de doelgroep. Bij elk speelelement staat een leeftijdsindicatie en de prijs loopt mee met het ontwerp. De kosten van het speeltoestel worden direct inzichtelijk. Het programma geeft tijdens het tekenen aan of iets wel of niet mogelijk is volgens de EN-1176 norm, zo ontstaat een realistisch ontwerp. Na afronding van het ontwerp doet TnT Speeltoestellen een eindcontrole en adviseert waar nodig over bijvoorbeeld valhoogte en valondergrond. Ook is het mogelijk een complete offerte of 3D-ontwerpadvies te ontvangen waarin alle facetten worden meegenomen inclusief de plaatsing van het speeltoestel op de juiste plek.

Speeltoestellen tekenen voor openbare ruimte

De TnT 3D-ontwerper is ontstaan uit een samenwerking met Kuipers Design in Hengelo en SST Software, een bedrijf dat is voortgekomen uit studenten van de UT in Enschede. Het resultaat is een uniek tekenprogramma waarin professionele speeltoestellen in 3D ontworpen kunnen worden. Aangezien deze speeltoestellen moeten voldoen aan Europese wet- en regelgeving volgens de norm EN-1176, is dit ontwerpprogramma zo ontwikkeld dat elk model of ontwerp gecertificeerd kan worden en dus geschikt is voor plaatsing in de openbare ruimte.

Wij helpen je speeltoestellen ontwerpen met de TnT 3D-ontwerper

Wij zijn ontzettend trots op de ontwikkeling van de TnT 3D-ontwerper en vertellen je er graag alles over. Met veel plezier komen wij bij je langs voor een presentatie. Of dat nu bij jou op school is of in het gemeentehuis, bij een wijkbijeenkomst in je gemeente of op de camping, het maakt ons niet uit. En het tijdstip waarop je wilt afspreken bepaal je zelf, dat mag  in de morgen, ’s middags maar ook op een avond zijn. Wij komen graag voor meer informatie en om al je vragen te beantwoorden. Maak dus snel een afspraak!