Kleuren kiezen voor jouw speeltoestel

Bepaal zelf de kleuren van je professionele speeltoestel

Kleuren zijn belangrijk in een mensenleven. Kleuren kunnen een bepaald gevoel of een bepaalde sfeer oproepen. Kleuren kunnen de stemming beïnvloeden en geven  informatie. Bij de inrichting van een speelplek is het daarom belangrijk rekening te houden met de kleurbeleving van kinderen. En die kunnen per leeftijdsgroep verschillen. Hoe belangrijk is het dan om zelf de kleuren voor een speeltoestel te kunnen kiezen? En deze service is bij TnT Speeltoestellen zonder extra meerkosten!

Kleuren kiezen voor jouw speeltoestel

Uit welke kleuren kan ik kiezen voor mijn speeltoestel?

Het kiezen van kleuren geldt voor alle speeltoestellen uit de metaal en kunststof- serie en de robuust metaal en rvs-categorie. De basis van de speeltoestellen is altijd zwart. Dit betekent dat de staanders en de vloeren (platformen) in het zwart geleverd worden. Voor de rest mag je zelf bepalen welke kleuren een speeltoestel krijgt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit gele hekjes, een rode glijstang en een groen gebogen klimrek. Door de fellere primaire kleuren (rood, geel en blauw) te combineren, maak je een speeltoestel vooral aantrekkelijk voor de jongere kinderen. Is de omgeving beter geschikt voor rustigere kleuren, kies dan voor neutralere tinten en minder kleurvariatie. Maar wat je ook kiest, elke kleurcombinatie uit het bestaande kleurenpalet is mogelijk en de uitvoering wordt altijd GRATIS doorgevoerd.

Teken je eigen speeltoestel in kleur met de TnT 3D-ontwerper

Je hebt wel een speeltoestel in gedachten en weet ook welke kleuren je graag zou willen gebruiken. Maar hoe komt dit er dan uit te zien? Dan raden we je de TnT 3D-ontwerper aan. Met deze online ontwerper stel je je eigen speeltoestel samen in de kleuren die jij in gedachten hebt. Het programma kun je gratis gebruiken en toont bij iedere wijziging die je doorvoert hoe het speeltoestel er in het echt uit komt te zien. Zo kun je heel mooi “spelen” met je speeltoestel door allerlei speelelementen toe te voegen of weer weg te halen en alles in verschillende kleuren te bekijken. Misschien ziet jouw speeltoestel er uiteindelijk wel heel anders uit dan je in eerste instantie in gedachten had. Probeer het dus gewoon eens, het werkt enorm makkelijk. Neem ook de kinderen mee in je enthousiasme door ze hun eigen speeltoestel te laten bouwen. Kom je er zelf niet uit, we helpen je uiteraard op weg. Wij komen graag naar je toe om de 3D-ontwerper toe te lichten, of dit nu bij je op school is, tijdens een bijeenkomst in de wijk of op het gemeentehuis. Of lees eerst de handleiding en ga daarna direct aan de slag!


Waarom je de kleuren van je speeltoestel zelf bepaalt

Kleuren zijn belangrijk voor kinderen omdat ze de creativiteit, emoties en het onderbewustzijn stimuleren. Maar bij het kiezen van een speeltoestel kunnen er nog veel meer redenen zijn om voor bepaalde kleuren te kiezen:

  • Sommige kleuren passen beter in de omgeving waar het speeltoestel wordt geplaatst. Een kleurrijk speeltoestel valt op een ondergrond van zand of gras veel beter op en zal daardoor meer aantrekkingskracht krijgen. In een natuurlijke omgeving passen rustige groentinten wellicht beter.
  • Gebruik kleuren die aansluiten op de kleuren van het logo en de huisstijl. Je laat dan de kleuren van het logo van je school bijvoorbeeld terugkomen in de kleuren van het speeltoestel.
  • Laat door kleurgebruik op grotere speelplekken zien waar speeltoestellen voor verschillende leeftijdsgroepen staan. Dit zou geschikt kunnen zijn voor speeltoestellen bij een basisschool waar op het schoolplein zowel de kleuters, onderbouw en bovenbouw samen op een groot plein moeten spelen. Door verschillende kleuren voor verschillende groepen te gebruiken kun je duidelijke leeftijdszones maken.
  • Baken speelplekken af door verschillende kleuren speeltoestellen te gebruiken. Ook hier kun je dan bijvoorbeeld weer verschillende leeftijdsgroepen als indicatie gebruiken.

Speeltoestellen in elke gewenste kleurcombinatie

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is….. Wij, bij TnT Speeltoestellen, vinden kleur erg belangrijk. En dat geldt ook voor het ontwerpen van een professionele speelplek. Door voor verschillende kleuren of kleurcombinaties te kiezen, zorg je ervoor dat je speeltoestel een eigen en moderne uitstraling krijgt en een eyecatcher op de buitenspeelplaats wordt. Om de kosten hoef je het niet te laten, wij passen het speeltoestel gratis aan naar de gewenste kleur of kleurcombinaties.

    Wij gebruiken de door jou ingevulde gegevens enkel om je vraag te beantwoorden.