Speeltoestel kabelbaan

Toegegeven, je hebt er wel wat ruimte voor nodig, maar een kabelbaan doet het altijd erg goed in een speeltuin. Dit professionele speeltoestel is geschikt voor grote speeltuinen en voor de recreatieve sector zoals op een camping. Ook in het bos en op plekken waar enig hoogteverschil is, komt een kabelbaan goed tot zijn recht. Want een ritje van de ene naar de andere kant is spannend en hartstikke leuk om te doen.

Kabelbaan 30 meter
8.189 excl. BTW
KAB-30
10.950 excl. BTW
Kab-Sluis

Kabelbaan in de speeltuin, favoriet bij kinderen

De aantrekkingskracht van een kabelbaan in de speeltuin is groot. Het is een flinke uitdaging en overwinning om van de ene naar de andere kant te komen. Bovendien geeft het zweven een heerlijk gevoel. Op de kabelbaan testen kinderen hun evenwichtsgevoel en lenigheid. Ook wordt er een beroep gedaan op hun concentratie en coördinatievermogen. Een kabelbaan heeft een grote speelwaarde. Wie legt de grootste afstand af en komt er het dichtst bij de overkant? Wie scoort de snelste tijd om van de ene naar de andere kant te komen? Dit zijn leuke wedstrijdelementen die de kabelbaan nog eens tot een extra actief speeltoestel maken.

Een veilige kabelbaan

De kabelbaan die TnT Speeltoestellen levert, voldoet aan alle Europese normen voor professionele speeltoestellen. Dit gecertificeerde speeltoestel wordt dan ook gemaakt van robuuste materialen. Tussen de stevige staanders bevindt zich een dikke staalkabel. Het rubberen EPDM-zitje is bevestigd aan een solide rvs ketting. Kinderen komen altijd op tijd en rustig tot stilstand dankzij de werking van de spiraalrem, een roestvrij stalen veer met een rubberen remblok. Onze kabelbaan heeft een minimale lengte van 20 meter en kan verlengd worden tot wel 30 meter. Speeltoestellen hebben altijd onderhoud nodig. Wij adviseren bij een kabelbaan om regelmatig de katrol te controleren. Dit is een aan slijtage onderhevig onderdeel dat geregeld gesmeerd moet worden.

Kabelbaan kopen

Ben je van plan het speeltoestel kabelbaan te kopen, zorg er dan voor dat je hier voldoende ruimte voor beschikbaar hebt. De beste plek om een kabelbaan in een speeltuin te plaatsen is aan de zijkant van de speelruimte uit de looproute van de kinderen. Een kabelbaan is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 5. Een eindleeftijd is er niet aan verbonden want ook papa en mama of opa en oma zwieren nog graag van de ene naar de andere kant op een kabelbaan.