Van leeg speelveld tot veelzijdige speelplek

Hoe ontwerp je een speelplek in de openbare ruimte? Een buitenspeelplaats waar kinderen veilig kunnen spelen en ook graag weer terugkomen? Waar moet je dan, als leek, beginnen? Heel eenvoudig, door een deskundige partij in te schakelen die met je mee denkt. TnT Speeltoestellen is zo’n bedrijf dat je kan helpen een speelplek te ontwerpen en realiseren waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en eisen en – uiteraard – met je budget.

Complete ontzorging: van ontwerp tot realisatie van je speelplek

TnT Speeltoestellen is gestart als een bedrijf dat is gespecialiseerd in de montage van professionele speeltoestellen in de openbare ruimte en weet als geen ander wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van een goede speelplek. En van deze praktijkervaring hebben wij veel geleerd. Naar de wensen van onze klanten luisteren en hen wijzen op de mogelijkheden en onmogelijkheden bijvoorbeeld. Want alleen door goed te luisteren kunnen wensen omgezet worden in realiteit. En we gaan nog een stapje verder: we zetten deze wensen om in een 3D-ontwerpadvies. Bekijk onderstaande voorbeelden van speelplekken die TnT heeft ontworpen.

Ontwerpadvies voor openbare speelplek

Een schoolplein, speeltuin in de wijk of speelplek op de camping bestaat zelden uit maar een speeltoestel. Om de kinderen en jeugd voldoende uitdagende speelmogelijkheden te bieden, wordt er meestal een speelplek samengesteld met meerdere speeltoestellen. Uiteraard hangt het aantal speeltoestellen af van de beschikbare ruimte en het budget. Wij maken voorafgaand aan een opdracht een ontwerpadvies waarbij wij precies in kaart brengen waar welke speeltoestellen het beste geplaatst kunnen worden om de ruimte zo goed mogelijk te benutten. Dit ontwerpadvies wordt omgezet in een 3D-ontwerp om de speelplek zo inzichtelijk mogelijk te maken. Ook is een ontwerpadvies een uitstekende basis om subsidie voor een buitenspeelplaats aan te vragen of geld in te zamelen. Je kunt hiermee al heel mooi laten zien hoe een speelplek eruit komt te zien en dat is zeker een meerwaarde.

Waarom een 3D-ontwerp?

Kort gezegd: een ontwerpadvies in de vorm van een 3D-tekening met speeltoestellen brengt een speelplek tot leven. Tijdens de ontwerpfase komen de mogelijkheden die 3D biedt daarom ook heel goed van pas. In een 3D-ontwerp, oftwel een 3 dimensionaal ontwerp, kunnen alle wensen en eisen in de ontwerpfase al worden verwerkt en worden de voordelen van een ontwerp veel sneller duidelijk. Dit komt omdat de reële wereld wordt nagebootst en de indruk wordt gewekt dat deze echt is. Door het ruimtelijk inzicht dat een dergelijk ontwerpadvies laat zien, snapt de opdrachtgever waar en waarom speeltoestellen zo ingetekend zijn. Er moet bijvoorbeeld ook rekening gehouden worden met de vrije ruimte rondom een speeltoestel, belangrijke looprichtingen en de stand van de zon. In een 3D-ontwerpadvies komen deze elementen allemaal tot uiting.

Hoe maken we een goed ontwerp van de speelplek?

Bij de inrichting van een goede speelplek moet rekening worden gehouden met diverse factoren. Zo komen vragen naar voren als:

 • welke speelwaarde moeten de speeltoestellen hebben (glijden, schommelen, klimmen etc.)?
 • voor welke leeftijdsgroep(en) moeten deze geschikt zijn?
 • waar komen de speeltoestellen te staan (schoolplein, speeltuin in de wijk, camping, zorginstelling)?
 • hoe groot is de ruimte waar de speeltoestellen moeten worden geplaatst?
 • welke verschillende speelfuncties kunnen eventueel in een speeltoestel gecombineerd worden?
 • welke verschillende speeltoestellen kunnen het beste met elkaar gecombineerd worden?
 • Is de speelplek gebaseerd op een bepaald thema?
 • materialen en kleuren van het speeltoestel
 • moeten er ook sport- en fitnessactiviteiten worden toegevoegd?
 • is er valdemping nodig onder de gekozen speeltoestellen?
 • wie gaat de plaatsing van de speeltoestellen verzorgen?

Kortom: er zijn een heleboel vragen die we onze klanten stellen om te bepalen welke speeltoestellen het beste passen bij de wensen. Pas daarna gaan we over tot het maken van een ontwerp met een bijpassende offerte. Ons doel is altijd een gevarieerde en uitdagende speelplek te realiseren die de kinderen stimuleert veel en vaak buiten te spelen. Maak snel een afspraak met ons zodat we je op weg kunnen helpen met de ideale speelplek!

Teken je eigen speeltoestel in de TnT 3D-ontwerper

Uiteraard mag je bij TnT Speeltoestellen ook meedenken. En daarvoor hebben wij een heel mooi online tekenprogramma laten ontwikkelen: de TnT 3D-ontwerper. In de TnT 3D-ontwerper kun je zelf speeltoestellen tekenen waarbij je helemaal los kunt gaan en je eigen creativiteit de vrije loop laten. Hierin kun je al je wensen met betrekking tot een speeltoestel kwijt. Het tekenprogramma werkt heel eenvoudig en zelfs kinderen kunnen een speeltoestel ontwerpen. Ook van deze ontwerpen maken we uiteraard een ontwerpadvies in 3D met een bijpassende offerte.

  Wij gebruiken de door jou ingevulde gegevens enkel om je vraag te beantwoorden.