Project sport- en speelplek Sportlaan Tubbergen

Speeltoestellen voor gemeentes

Buitenspelen in de openbare ruimte neemt nog steeds een belangrijke plaats in. Ondanks het feit dat televisie en computers tegenwoordig zeer populaire alternatieven zijn, spelen kinderen nog graag buiten. Maar dan moet er wel voldoende ruimte zijn en een uitdagende speelomgeving. En daar schort het nog wel eens aan.

Voldoende speeltuinen in de wijk

Een aantal jaren geleden hield TNS/NIPO in opdracht van Jantje Beton een onderzoek onder kinderen over buitenspelen. En de feiten logen er niet om. Want hieruit bleek dat 4 op de 10 kinderen de speelomgeving in hun buurt saai vindt. Dit geldt vooral voor de wat oudere kinderen tussen 9 en 12 jaar die in stedelijke gebieden wonen. De openbare ruimte om veilig buiten te spelen is hier vaak beperkt en speeltoestellen moeten met vele gebruikers gedeeld worden. Daarom zijn goede speelplekken op de juiste plaats in gemeentes en woonwijken extra belangrijk.

Sporten en spelen aan de Sportlaan in Tubbergen

Tubbergen is weer een sociale ontmoetingsplek rijker. Door de plaatsing van nieuwe sport- en speeltoestellen aan de Sportlaan in Tubbergen is een plaats gecreëerd waar de inwoners elkaar kunnen ontmoeten en waar sneller nieuwe initiatieven of vormen van burgerparticipatie kunnen ontstaan. Deze speciale plek, dichtbij het de sporthal en het zwembad, de voetbalvelden en meerdere zorginstellingen, moet ervoor zorgen dat de inwoners van Tubbergen komen spelen en sporten en bewoners van de zorginstellingen er gezellig een praatje komen maken.

Speelbrug in Horsterpark Duiven

Een brug over het water als speeltoestel? Het kan allemaal bij TnT Speeltoestellen. Samen met de Gemeente Duiven hebben we in het Horsterpark een bijzondere brug gebouwd vol met speelelementen. Zo wordt “over het water lopen” wel heel bijzonder.

Beweegpark Smidte Terwispel

Voor de inwoners van het Friese dorpje Terwispel zijn er geen excuses meer te bedenken om niet in beweging te komen. Met de aanleg van het beweegpark in de Smidte kan iedereen nu gratis in de vrije lucht sporten. En deze buitenfitness-toestellen konden niet in een betere periode geplaatst worden. In deze coronatijd, waar nog vele restricties gelden voor sportscholen en sportclubs en waar beweging in de buitenlucht juist zo gestimuleerd wordt, is dit een uitstekende plek om aan de conditie te werken.

Schepegaten Gemeente Nieuwkoop

De oude speelplek aan De Schepegaten in Nieuwkoop was nodig aan vervanging toe. Aan TnT Speeltoestellen de eer om deze speelruimte een nieuwe invulling te geven. Maar de ideeën kwamen niet alleen van ons want ook de kinderen in Nieuwkoop mochten meedenken en hun wensen kenbaar maken. En daarin waren ze heel duidelijk…….

Gemeente Etten-Leur

In de gemeente Etten-Leur hebben we een mooie uitdagende speelplek gecreeërd. Dit speelveld hebben we voorzien met een klim-glijcombinatie en een draaitoestel.

Gemeente Hof van Twente – Magnoliaplein Goor

Bewegen en ontmoeten voor jong en oud in de Gemeente Hof van Twente. In samenwerking met Salut Welzijn hebben we een hangplek omgetoverd tot een mooi beweegplein met outdoor fitnesstoestellen. Hier kunnen jong en oud werken aan hun mobiliteit en fitheid.

Gemeente Dinkelland Denekamp

In samenwerking met LuduQ speeltoestellen een mooie speelplek gecreëerd in Denekamp met een duikelrek en een mooi, robuust, metalen speeltoestel met een RVS glijbaan.

Gemeente Nieuwkoop

In samenwerking met de Gemeente Nieuwkoop 3 prachtige speelplekken opgeleverd met mooie speeltoestellen en een strakke valdempende ondergrond. De speelplekken zijn te vinden in de plaatsen Nieuwkoop, Ter Aar en Langeraar. De kunstgras ondergronden zijn gelegd door Van Vliet.

Gemeente Hof van Twente Delden

In samenwerking met de Gemeente Hof van Twente, de kinderen in Delden blij gemaakt met een mooi speeltoestel met een vaste trap en een paar mooie opgangen. Veel speelplezier toegewenst!!

Gemeente Ootmarsum

De fitheid van een mens wordt steeds belangrijker en dus hebben we in samenwerking met LuduQ speeltoestellen de gemeente Ootmarsum voorzien van wat mooie hang-en klimrekken voor volwassenen die gebruikt kunnen worden voor de fitness/fysio.

Gemeente Borger-Odoorn

In samenwerking met LuduQ speeltoestellen een mooie speelplek afgerond in de Gemeente Borger-Odoorn voor de kleuters en peuters.

De Scholt Fleringen

In samenwerking met LuduQ speeltoestellen een aantal speeltoestellen geplaatst waaronder een duikelrek, een groter klimtoestel en een kleine glijbaan voor de jongere spelers.

Gemeente Rozendaal

Klein maar fijn!! Een speeltoestel met 1 vloer en glijbaan van 180 cm geplaatst in de gemeente Rozendaal bij locatie de Moestuin.
Een uitdagend speeltoestel voor de oudere en stoere spelers.

Gemeente Aalten

Een robuust metalen speeltoestel met een RVS glijbaan en een uitdagend combinatietoestel geplaatst in Dinxperlo aan de Koendersweg 224. Opdrachtgever was de gemeente Aalten.

Gemeente Joure Haskerhorne

In samenwerking met LuduQ speeltoestellen een vrolijk gekleurde C-212-2 geplaatst in opdracht van de Gemeente Joure.

Gemeente Hengelo Ov

TnT Speeltoestellen heeft meerdere plekken in de Gemeente Hengelo Ov mogen voorzien van speeltoestellen in opdracht van LuduQ Speeltoestellen. De speelplekken zijn ingericht met een speeltoestel van onze Metaallijn met een RVS-glijbaan, een wip voor 2 en een 2-delig duikelrek.

Gemeente Joure

TnT Speeltoestellen heeft een groot combinatietoestel mogen leveren en plaatsen in de Gemeente Joure in opdracht van LuduQ Speeltoestellen. Dit toestel is voorzien van een uitdagend klimnet, een spannende loopbrug, verschillende opgangen en uiteraard een glijbaan.

Gemeente Hoogeveen

TnT Speeltoestellen heeft in samenwerking met LuduQ Speeltoestellen 2 locatie’s in de Gemeente Hoogeveen voorzien van robuuste speeltoestellen met een RVS-glijbaan. Het eerste toestel is een grote combinatie met een uitdagend klimnet en meerdere opgangen. Tweede toestel is een glijbaan met 2 opgangen en een glijstang.

Speeltuin Mekkelholt Enschede

Speeltuin Mekkelholt in Enschede voorzien van een groot uitdagend combinatietoestel, een klimtoestel, kabelbaan, en speelmogelijkheden voor minder-validen

”De Kerkuil” in Denekamp

Speelplek ingericht met een nieuwe schommel, een duikelrek, een combinatietoestel met een RVS-Glijbaan en de ondergrond geheel voorzien van kunstgras voor de Gemeente Dinkelland aan ”de Kerkuil” in Denekamp.

Buitenspelen is gezond

Buitenspelen is van groot belang voor de motorische, emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Spelen bevordert de sociale vaardigheden en geeft kinderen meer zelfvertrouwen. Daarom moet buitenspelen aantrekkelijk gemaakt worden. Dit kan door goede speelruimtes te maken die aanleiding geven om kinderen op hun eigen manier te laten spelen en te doen wat past bij hun ontwikkeling.

Burgerparticipatie

Elke buitenruimte biedt zijn eigen mogelijkheden en uitdagingen. Door de invoering van burgerparticipatie raken inwoners steeds meer betrokken bij de activiteiten in de gemeente. En vergeet vooral de kinderen niet bij de keuze van de speeltoestellen te betrekken. Laat kinderen daarom meedenken bij het inrichten van een speelplek in een woonwijk. Want een speelplek is meer dan een verzameling speeltoestellen. Er moet ruimte zijn voor eigen interpretatie en genoeg aanmoediging om te doen waar kinderen qua ontwikkeling aan toe zijn. Ook TnT Speeltoestellen denkt graag mee om een speelplek te maken waar kinderen van alle leeftijden voldoende uitdaging en speelplezier vinden.

Zelf speeltoestellen voor speeltuin ontwerpen

Voor de gemeente en haar inwoners geeft de TnT 3D-ontwerper een mooie basis voor de inrichting van een speelplek in de wijk. Het gratis online-programma waarmee je zelf gecertificeerde speeltoestellen kunt tekenen is heel eenvoudig in gebruik. Dus trommel de buurt bij elkaar (en vergeet vooral de kinderen niet) en ga aan de slag met de TnT 3D-ontwerper. Maak een ontwerp van een professioneel speeltoestel en bepaal zelf de speelfuncties. Ook met de kleuren van het speeltoestel kun je spelen. Op de staanders en de vloeren na (die zijn altijd zwart) mag je zelf de kleurstelling van je speeltoestel bepalen. Wil je meerdere speeltoestellen in de speeltuin plaatsen, dan verzamelen wij deze in een  3D-ontwerpadvies, die de complete speelplek inzichtelijk maakt.

TnT Speeltoestellen | Metaal en kunststof speeltoestel

Speeltoestel voor openbare ruimte kopen?

Ook voor in jouw woonwijk heeft TnT speeltoestellen die…

  • … uitdagend zijn voor alle kinderen
  • … ruimte geven voor eigen interpretatie
  • … de fantasie van kinderen prikkelt
  • … duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn

 

TnT Speeltoestellen | Metaal en Kunststof combinatietoestel

De openbare ruimte, een (speel)plek voor iedereen!

Professionele speeltoestellen moeten voor alle kinderen in de wijk een fijne en veilige plek bieden om te spelen en te recreëren. Houd ook rekening met voldoende straatmeubilair zoals een zitbankje voor (groot)ouders en een afvalbak. TnT Speeltoestellen gaat graag in gesprek met gemeenten en vertegenwoordigers van buurtwijken voor een innovatieve speelplek in de wijk. En ook voor het verkrijgen van subsidies of mogelijkheden om geld in te zamelen adviseren wij je graag.

TnT speeltoestellen | Cloud
TnT speeltoestellen | Cloud

De TnT 3D-ontwerper brengt speelwensen in kaart.

Schoolplein - Gemeente - Recreatie? Ontwerp zelf speeltoestellen voor de openbare ruimte.

TnT Speeltoestellen maakt gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.