schaduwdoek - zonnescherm - stevig - robuust - tegen zon

Schaduwdoek boven speelplek op school of kinderdagverblijf

Met schaduwdoek (ook wel zonnedoek of zonnezeil genoemd) maak je snel en eenvoudig een schaduwplek boven iedere gewenste speelplek op school of bij een kinderdagverblijf. De populariteit van dit zonnedoek is de laatste jaren sterk gegroeid door zijn veelzijdige toepassingen en met een schaduwdoek op maat worden de mogelijkheden steeds breder. Zonnedoeken zijn namelijk ideaal om veel vierkante meters schaduwoppervlak op een speelplaats te realiseren. De kinderen zijn met zo’n zonnezeil goed beschermd tegen schadelijke UV straling. Een schaduwdoek kan dan ook prima boven een zandbak of ander speeltoestel hangen.

 

Productfilters

Showing all 5 results

Categorieën
Prijs
Leeftijdscategorie
Maximale valhoogte
Toon alles
30cm(5)
60cm(5)
90cm(5)
120cm(5)
150cm(5)
180cm(5)
210cm(5)
240cm(5)
Minimale valhoogte
Toon alles
30cm(5)
90cm
60cm
120cm
150cm
180cm
210cm
240cm
Geschikt voor mindervaliden?
Bevat een glijbaan?
Ja
Nee(5)

Showing all 5 results

Filter producten
schaduwdoek - zonnescherm - stevig - robuust - tegen zon
1.232 excl. BTW
SD-r5x3
schaduwdoek - schaduwdoek driehoek - driehoek - stevig - robuust - hoge kwaliteit - zonnescherm
1.243 excl. BTW
SD-d4x4x5.7
zonnedak - schaduwdoek - zandbak - stevig - robuust - hoge kwaliteit
1.518 excl. BTW
SD-v5x5
1.782 excl. BTW
SD-dubbel4x4
2.266 excl. BTW
SD-r10x5

Schaduwdoek beschermt tegen UV straling

Als de temperaturen in de zomer oplopen, de zon steeds feller gaat schijnen en de gevaarlijke UV straling toeneemt dan wordt bescherming tegen de zon onvermijdelijk. Maar juist dan willen kinderen graag buiten spelen. Een goede oplossing is een zonnezeil dat de kwetsbare kinderhuid tijdens het buitenspelen beschermt. Vooral op plekken waar veel kinderen samenkomen zoals in de zandbak biedt een schaduwdoek uitkomst. Naast dat een schaduwdoek tot 95% bescherming biedt tegen UV stralen, geeft het ook verkoeling.  Zonnedoek is dan ook de ideale oplossing om kinderen veilig buiten te laten spelen

Schaduwdoek met palen boven zandbak

De zandbak is een populaire speelplek voor jongere kinderen. Op een kinderdagverblijf of de lagere groepen van de basisschool wordt er nog volop door de kinderen in de zandbak gespeeld. Staat deze zandbak in de volle zon dan is het belangrijk om goed op te letten dat de kinderen niet in het felle zonlicht hoeven te spelen en het niet te warm krijgen. Daarom kiezen scholen en kinderdagverblijven steeds vaker voor een schaduwdoek boven hun zandbak.

Schaduwdoek op maat

TnT Speeltoestellen maakt zonnedoeken op maat voor iedere afmeting zandbak. Deze schaduwdoeken zijn makkelijk op te hangen tussen palen en op deze manier maak je op iedere gewenste plek schaduw. Ook een bestaande muur is een prima plaats om een zonnezeil aan op te hangen in combinatie met palen. Hiervoor gebruiken wij gegalvaniseerde gepoedercoate zwarte metalen palen, een duurzame oplossing waar je geen omkijken meer naar hebt. De hoogte van het zonnedoek is aan te passen aan iedere situatie. Op onze website vind je enkele schaduwdoeken in standaardmaten. Dit zijn slechts voorbeelden want wij stemmen het zonnezeil af op jouw situatie. Ook kun je kiezen uit verschillende vormen schaduwdoek zoals een rechthoek, vierkant of driehoek. De prijs op de website is gebaseerd op een hoogte van 280 cm maar vraag ons gerust om een offerte voor een zonnedoek op maat.

 

Mogelijkheden van schaduwdoek

Naast een zandbak biedt een schaduwdoek natuurlijk ook op andere plekken een goede oplossing tegen de felheid en warmte van de zon. Boven andere speeltoestellen bijvoorbeeld, zoals een schommel, glijbaan of een speelhuisje. Maar ook boven een picknicktafel of andere zitplek waar je samen kunt eten en spelen is een zonnedoek erg praktisch. En je hoeft het schaduwdoek niet iedere keer op te ruimen want je kunt het prima het hele zomerseizoen buiten laten hangen.