TnT Speeltoestellen maakt gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.
schommels

Professioneel schommeltoestel

De schommel heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht, het is een speeltoestel dat nooit verveelt. Of het nou op het schoolplein is, in de speeltuin, thuis of op het speelplein bij het kinderdagverblijf, een schommel blijft aanlokkelijk. Kinderen vinden het heerlijk om te schommelen. De heen- en teruggaande beweging laat ze zweven en bezorgt ze kriebels in de buik. Maar een schommeltoestel heeft ook een waardevolle functie. Schommelen bevordert de fysieke ontwikkeling en levert een bijdrage aan de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen.

Schommel en ontwikkeling

Schommelen helpt om zintuiglijke informatie in de hersenen te verwerken. De heen- en teruggaande beweging vergroot het evenwichtsgevoel. Dit stimuleert de coördinatie van het lichaam. Dagelijkse handelingen gaan hierdoor eenvoudiger. Ook ontwikkelen kinderen een sterker lichaam door de moeite die ze moeten doen om vaart te maken op een schommel. Door op een bepaalde manier met het lichaam te bewegen, gaat de schommel op en neer. Je ontwikkelt hierdoor sterkere benen, armen en romp.

 

Schommelzittingen

Door de keuze uit verschillende schommelzittingen pas je de schommel aan op iedere leeftijdsgroep. Zo maak je van je schommel een meegroeischommel die jarenlang mee kan. Kies uit het ruime assortiment schommelzitjes die allemaal in onze schommelframes passen. Naast het standaard rubberen schommelplankje is er voor de allerkleinsten een speciaal peuterzitje beschikbaar. Ook voor mensen met een beperking hebben we een veilige kuipzit en wil je een lekkere chillschommel, kies dan voor de vogelnest zitting. Wees vrij om schommelzitjes met elkaar te combineren en een schommeltoestel te maken, die geschikt is voor klein en groot.

Voordelige professionele schommel kopen

Ook bij TnT Speeltoestellen ontbreken de professionele schommels niet in het assortiment. En ze hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De strakke vormgeving van de schommelframes passen op iedere hedendaagse speelplek. De robuuste frames zijn gemaakt van gegalvaniseerd gepoedercoat staal met antiroest afwerking. Welke schommel je kiest is afhankelijk van de beschikbare ruimte en de doelgroep. Heb je voldoende ruimte, kies dan een schommel met 2 of zelfs 4 zitjes omdat samen schommelen leuker is en het sociale spel van kinderen bevordert. Door voor verschillende zittingen te kiezen, stem je de schommel af op verschillende leeftijdsgroepen. Zo kan zowel klein als groot van hetzelfde schommeltoestel gebruik maken. Heb je minder ruimte dan is een vogelnestschommel een goede optie. Deze wordt door de jeugd overigens ook vaak gebruikt om lekker in te chillen.

 

TnT speeltoestellen | Cloud
TnT speeltoestellen | Cloud