Nieuw combinatietoestel en schommel op schoolplein basisschool De Rietakker in De Bilt

Speeltoestellen voor schoolplein

Het schoolplein is het visitekaartje van de school. Het is de plek waar leerlingen (en ouders) elkaar ontmoeten. Het schoolplein is in de eerste plaats bedoeld om te spelen. Kinderen kunnen hier hun energie kwijt en bepalen zelf  hun spel. Dat speeltoestellen op het schoolplein uitdagend en aantrekkelijk moeten zijn, is daarom van essentieel belang. Maar een goed ingericht schoolplein draagt ook bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Want het is belangrijk dat kinderen spelen, bewegen en ervaringen opdoen en op deze manier dus leren.

Een uitdagend schoolplein leert beter

Kinderen spelen, leren en ervaren met hun zintuigen. Dus moeten er voldoende mogelijkheden zijn om alles wat zij doen en meemaken om te zetten in kennis. Er moet een omgeving gecreëerd worden waarin kinderen hun ontdekkingsdrang kunnen ontwikkelen en op deze manier de wereld om hun heen beter leren begrijpen.

Multifunctioneel speeltoestel op schoolplein De Rietakker in De Bilt

Op de PC Dalton Basisschool De Rietakker mag iedereen zijn talenten inzetten en ontwikkelen. Eigen verantwoordelijkheid en initiatief nemen, creatief denken en uitdagingen durven aangaan zijn allemaal kernwoorden die voor de leerlingen van deze school gelden. Maar uiteraard wordt er op De Rietakker ook buiten gespeeld. En omdat het oude speeltoestel was afgeschreven, werd TnT Speeltoestellen benaderd om een ontwerp te maken voor een betaalbaar speeltoestel voor op het schoolplein.

Outdoor fitness bij Het Kwadrant in Bergen op Zoom

Het Kwadrant is een school voor praktijkonderwijs in Bergen Op Zoom. Deze school voor voortgezet onderwijs biedt moeilijk lerende jongeren de benodigde ondersteuning bij het leren en/of het sociale gedrag. Sport en spel is belangrijk bij de ontwikkeling van sociale, emotionele en fysieke vaardigheden. Deze jongeren wordt met de nieuwe outdoor fitness apparaten de mogelijkheid geboden tijdens schooltijd te sporten.

Unieke glijbaan Inova basisonderwijs Hoek van Holland

Een glijbaan in de school? Wat begon als een wild plan is werkelijkheid geworden voor Inova basisonderwijs in Hoek van Holland. Met deze tunnelglijbaan van 4,6 meter hoogte kunnen de basisschoolleerlingen vanaf de eerste verdieping van het schoolgebouw naar een binnenplaats op de begane grond glijden. Inova wil op deze manier “bewegend onderwijs” op een natuurlijke manier handen en voeten geven.

Schoolplein Al Amana in Zwolle

Reeds twee keer eerder hebben wij speelplekken bij verschillende locaties van de Islamitische scholengemeenschap Al Amana mogen aanleggen waaronder bij de school in Ede. Dit keer was het schoolplein in Zwolle aan de beurt. Hier is veel aandacht besteed aan een fijne speelplek voor de jongere garde.

Basisschool de Telgenkamp in Hengelo

Afgelopen week mooi project gerealiseerd bij Basisschool de Telgenkamp in Hengelo. Het gehele schoolplein is vernieuwd met nieuwe kleurrijke en uitdagende speeltoestellen. Een mooi klimtoestel van robuust metaal met een dubbele schommel in metaal. Een metalen balanceerblad en metalen 3-delige duikelrekken. De kleuren van de speeltoestellen zijn afgestemd op de huiskleuren van de school. De gehele ondergrond is voorzien van valdempend bodemmateriaal van rubberen veiligheidstegels zodat de kinderen veilig kunnen spelen. Het was een uitdagend project met een super mooi eindresultaat dat mede mogelijk gemaakt is door de Gemeente Hengelo.

Basisschool de Trinoom Wijchen

Nadat we eerder het kleuterplein hebben voorzien van speeltoestellen was het nu de beurt aan de middenbouw. We hebben hier een mooi klimtoestel van robuust metaal gemonteerd en het rubber is rechtstreeks op de bestrating verlijmd, zodat dit aanzienlijk in de kosten scheelt. Ook hebben we hier metalen voetbaldoelen en wat hangbanken op het plein gezet. Om voor elk wat wils neer te zetten zijn er klimknoppen op de muur gemonteerd. Ook kunnen de kinderen van de Trinoom nu volop duikelen aan ons 6 kant duikelrek.

Islamitische Basisschool Risala

In Rotterdam bij Islamitische Basisschool Risala het onder- en bovenbouw plein voorzien van speeltoestellen en een voetbalveld. Op het onderbouw plein hebben we een zandbak met PE afwerking , een speeltoestel met glijbaan en een rubber ondergrond geplaatst. Op het bovenbouw plein hebben we 2 minidoeltjes met sportbelijning en een uitdagend klimtoestel met rubber ondergrond geplaatst.

De Tamboerijn in Zevenaar

Een project van tekentafel tot een mooi eind resultaat. In Zevenaar bij de Tamboerijn hebben we een mooie uitdagende speelplek gecreëerd op het schoolplein. Dit project is uitgevoerd in samenwerking met Nijstra. Een mooi resultaat van ontwerp tot eindproduct.

Basisschool Al Hambra Utrecht

Een strakke zandbak met een mooie, duurzame PE afwerking geplaatst in Utrecht met een handig zandbak net.

C.B.S. Groen van Prinsterer Aalten

Een kleurrijk en duurzaam PE speeltoestel geplaatst in Aalten met een RVS glijbaan en verschillende opgangen en klimnet.
Het kunstgras is gelegd door Vario Grass.
Benieuwd naar meer van deze speeltoestellen? Kijk dan op de pagina Kleurrijk en Duurzaam!!

Basisschool Christoffel Gendringen

Afgelopen week een leuk speeltoestel geplaatst en ook de valdempende ondergrond gelegd in Gendringen.
De C-210 is leuk en spannend speeltoestel voor de wat kleinere spelers

Basisschool de Wissel Zevenaar

Bij deze basisschool het complete schoolplein aangepakt en voorzien van nieuwe speeltoestellen waaronder een balanceerparcours, een mooi combinatietoestel, een 6-kant duikelrek en 2 minidoeltjes. Ook hebben we de school voorzien van vrolijk straatmeubilair.
Alle kunstgras ondergronden zijn geleverd en aangelegd door Van Vliet.

CBS ’t Möllenveld Aalten

Een zomers gekleurd speeltoestel geplaatst bij Basisschool ’t Möllenveld.
Het speeltoestel is een cadeau van de vertrekkende directeur, wij wensen de kinderen veel speelplezier!!

Combinatietoestel
Al Amana Ede

Een mooi project afgerond bij basisschool Al Amana in Ede.
Mooie speelplekken met een strakke kunstgras ondergrond, een paar banken, minidoeltjes, speelwanden en een balanceerparcours geplaatst.
Alle werkzaamheden (inclusief het maken van de vakken voor het kunstgras) gedaan door TnT speeltoestellen.

Basisschool Jan Ligthart Zelhem

Een mooi speeltoestel voor de peuters en kleuters geplaatst.
Ook het vak gemaakt voor deze glijbaan met vloer combinatie en de rubberen val dempende ondergrond gelegd. Het peuter/kleuterplein is weer up to date!!

Basisschool Christoffel Gendringen

Op dit schoolplein een oud speeltoestel verwijderd en een mooi nieuw klimtoestel geplaatst inclusief de rubberen val dempende ondergrond.
Tevreden kinderen en leraren, dit speeltoestel kan weer jaren mee!!

Basisschool de Carrousel Heerhugowaard

In samenwerking met LuduQ speeltoestellen een leuk project afgerond in Heerhugowaard. Een mooi speeltoestel met een strakke rubberen valdempende ondergrond.
Alle werkzaamheden zijn gedaan door TnT speeltoestellen. Ook in 2018 gaan we door met het leveren van mooie speelplekken tegen betaalbare prijzen!!

Basisschool De Wereldboom Almelo

In samenwerking met LuduQ speeltoestellen een mooi speeltoestel met een glijbaan afgeleverd. Een mooi eindresultaat en blije kinderen.

Basisschool Steltloper

Bij Basisschool Steltloper in Kerkrade een kleurrijke C-206 speeltoestel geplaatst. Een mooie klus en tevreden klanten.

Basisschool Windesheim te Sibculo

Een kleurrijk en robuust speeltoestel geplaatst met een strakke RVS glijbaan in samenwerking met LuduQ speeltoestellen.

Basisschool de Plattenburg Doetinchem

Een mooie klus in samenwerking met Hoveniersbedrijf Sander Langkamp en stratenmaker Raymond ten Voorde. Meerdere speeltoestellen en een stoere klimmuur gerealiseerd variërend voor elke leeftijdsgroep. Heldere kleuren en een mooi eindresultaat.

St. Egbertusschool Almelo

In samenwerking met LuduQ speeltoestellen en Vario kunstgras een mooi project afgerond. Meerdere speeltoestellen voor iedere leeftijdscategorie.

Woelwaters te Ulft

Bij Basisschool de Woelwaters een leeg grasveld omgetoverd in een vrolijke speelweide met nieuwe speeltoestellen.

De Zwaluw te Leiden

In samenwerking met Hoveniersbedrijf Sander Langkamp heeft TnT speeltoestellen bij Basisschool De Zwaluw een kleurrijk combinatietoestel geplaatst.
De ondergrond is gelegd door Vario kunstgras.

Basisschool Emmaus te Heesch

Een mooi speeltoestel geplaatst bij Basisschool Emmaus voor de wat jongere spelers. Ondergrond is gedaan door Vario kunstgras.

Basisschool Averbeke te Enschede

Een mooi groot volledig metalen speeltoestel geplaatst. Met een glijbaan voor de jongere gebruikers en met draaiende schijven is het ook voor groep 7 en 8 nog een uitdagend speeltoestel.

Stichting Spelenderwijs Utrecht, Locatie El Warda

TnT Speeltoestellen heeft in samenwerking met Hoveniersbedrijf Sander Langkamp voor de allerkleinsten van Peutercentrum ”El Warda” een nieuwe speelplek gerealiseerd. Deze speelplek is voorzien met speeltoestellen van onze nieuwe PE-lijn met een rubberondergond. Zo staat er een combinatietoestel met daarin een kruiptunnel en een glijbaan, een zandbak, een mooie bank en zijn er een tweetal spelaanleidingen aan de muur bevestigd.

Rehobothschool Opheusden

Het schoolplein van de Rehobothschool in Opheusden voorzien van nieuwe speeltoestellen met een mooie kunstgras ondergronden. O.a. een groot Combinatietoestel voor de bovenbouw, een normale en een vogelnest schommel en een 4-delig duikelrek. De kunstgras ondergronden zijn verzorgd door Vario.

Eben Haezer Opheusden

Tot nu toe één van de grotere projecten die TnT heeft gerealiseerd. Meerdere speeltoestellen geplaatst op verschillende plekken van het schoolplein, inclusief het leggen van de rubberen tegels.
Een mooie en uitdagende klus met een tevreden klant!!

Ayoub Hilversum

In samenwerking met de stichting “Noor scholen”bij Basischool Ayoub in Hilversum het verouderde plein aangepakt met nieuwe speeltoestellen en Kunstgras. Op de foto’s is te zien dat de kinderen niet konden wachten.

Alhambra school in Utrecht

Schoolplein van de Al Hambra school in Utrecht uitgebreid en compleet voorzien van nieuwe speeltoestellen met een kunstgras ondergrond. O.a. een groot combinatie toestel, schommels, een balanceer toestel en een wip-wap. Het straatwerk is aangelegd door Don van der Meer en de kunstgras ondergronden zijn verzorgd door Vario.

R.K. Petrusschool in Hengevelde

Nieuw geplaatste speeltoestellen op het schoolplein van de R.K. Petrusschool in Hengevelde. oa een groot combinatietoestel, 2 schommels en een klimtoestel en alle speeltoestellen zijn voorzien van een rubbertegelvloer.

OBS Prinseschool Daalweg Enschede

Het voorplein van de Prinseschool voorzien van een groot klimtoestel, een duikelrek en voetbaldoeltjes

OBS Park Stokhorst in Enschede

OBS Park Stokhorst voorzien van nieuwe speeltoestellen. Een schommel, een glijbaan met glijstangen en een uitdagend klimtoestel.

OBS de Linde in Oldenzaal

Samen met de gemeente Oldenzaal OBS de Linde voorzien van een klimtoestel met kunststof glijbaan en een duikelrek.

K.B.S. Erve Hooijerinck Delden

Complete renovatie van het schoolplein. Het schoolplein is voorzien van nieuwe speel- en sporttoestellen, verschillende pleinplakkers en vernieuwde rubbervloeren.

Basisschool De Wingerd Nijverdal

Schoolplein van basisschool De Wingerd in Nijverdal voorzien van een uitdagend klimtoestel, een schommel en een duikelrek.

Kinderen leren met hun lichaam

Kinderen ontdekken met hun zintuigen de dingen en mensen om hen heen. Want zintuiglijk leren ondersteunt de motorische ontwikkeling. Zo bevordert hinkelen niet alleen het evenwichtsorgaan maar ondersteunt het ook het begrijpend lezen. En als een kind ergens vanaf springt, is dit niet alleen belangrijk voor het rekenonderwijs maar ze leren zich ook in veiligheid te brengen. Speeltoestellen voor op de basisschool of een kinderdagverblijf dragen bij aan deze ontwikkelingen en leren kinderen springen, klimmen, glijden, duikelen, schommelen en nog veel meer functies.

Kies de juiste speeltoestellen voor op het schoolplein

Houd bij het ontwerpen van een schoolplein rekening met de ontwikkeling van kinderen op zowel het motorische, emotionele, sociale als het cognitieve vlak. Dit betekent dat een goed schoolplein speelmogelijkheden heeft voor ieder kind. Er moet rustig gespeeld en gezeten kunnen worden, maar er moet ook gerend, gesport en geklommen kunnen worden. Er moet ruimte zijn om te chillen, te praten en er moeten mogelijkheden zijn om de fantasie de vrije loop te laten. Stimuleer kinderen in hun spel en richt het schoolplein uitdagend en prikkelend in. Hoe? Wij bedenken samen met jou een verrassend plan!

Speeltoestel Metaal en Kunststof | TnT Speeltoestellen

Speeltoestellen voor schoolplein kopen?

Ook voor jouw schoolplein heeft TnT speeltoestellen die…

  • … kinderen aanzet tot spelen en bewegen
  • … geschikt zijn voor verschillende leeftijdsgroepen
  • … exact passen bij de kleuren van het schoolgebouw
  • … een verrassend scherpe prijs hebben.
RVS Speeltoestel | | Speeltoestel school | TnT Speeltoestellen

Veilig spelen op het schoolplein

De ervaring die we hebben opgedaan met het ontwerpen van speelplekken voor basisscholen, kinderdagverblijven en de kinderopvang en het plaatsen van speeltoestellen, gebruiken we graag om je een goed advies te geven over de inrichting van het schoolplein. Dit lichten we toe met een 3D-ontwerp waarbij je een goed beeld krijgt van de speelplek. Bovendien kun je spelen met de kleuren van speeltoestellen en deze mooi afstemmen op de kleuren van de school.

TnT speeltoestellen | Cloud
TnT speeltoestellen | Cloud

De TnT 3D-ontwerper brengt speelwensen in kaart.

Schoolplein - Gemeente - Recreatie? Ontwerp zelf speeltoestellen voor de openbare ruimte.

TnT Speeltoestellen maakt gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.