Volop in beweging

Rubber tegels worden uiteraard geleverd en gelegd met certificering en volgens de norm (EN1177).  TnT Speeltoestellen levert standaard zwarte, rode, en groene rubbertegels. Hieronder kun je precies zien welke dikte tegels bij de maximale valhoogtes horen.

Welke rubber tegel heeft u nodig?

Het is belangrijk dat de juiste rubber tegels onder je speeltoestellen liggen. Onze tegels zijn gecertificeerd tot bepaalde valhoogtes. Deze wordt bepaald door de dikte van de rubber tegels. Klik op de tegels voor meer informatie.

Productfilters

Showing all 6 results

Categorieën
Prijs
Leeftijdscategorie
Maximale valhoogte
Toon alles
30cm(6)
60cm(6)
90cm(6)
120cm(6)
150cm(6)
180cm(6)
210cm(6)
240cm(6)
Minimale valhoogte
Toon alles
30cm(6)
90cm
60cm
120cm
150cm
180cm
210cm
240cm
Geschikt voor mindervaliden?
Bevat een glijbaan?
Ja
Nee(6)

Showing all 6 results

Filter producten
RTG-45mm
Maximale valhoogte van 200cm
30 excl. BTW per stuk
RTG-45mm
RTG-65mm
Maximale valhoogte van 220cm
41 excl. BTW per stuk
RTG-65mm
Rubber tegel 30mm
44 excl. BTW per m²
Rubber Tegels 30 mm
Rubber tegel 45mm
52 excl. BTW per m²
Rubber Tegels 50 mm
Rubber tegel 65mm
75 excl. BTW per m²
Rubber Tegels 70 mm
Rubber tegel 100mm
112 excl. BTW per m²
Rubber Tegels 100 mm

Rubbertegels als valdemping onder professionele speeltoestellen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat geldt ook voor spelende kinderen. En kinderen zijn zich niet bewust van alle gevaren als ze op een klimtoestel klimmen, ondersteboven aan een rekstok hangen of elkaar achterna zitten op een klimwand. Toch is spelen ontzettend belangrijk. Kinderen raken hun energie kwijt, komen in beweging en ontwikkelen zelfvertrouwen door uitdagingen aan te gaan. Rubberen tegels vormen een ideale valdempende ondergrond onder professionele speeltoestellen. Door hun hoge absorberende eigenschappen, vangen ze schokken op die een val kunnen verzachten.

Waarom rubber tegels als valdemping?

Het gebruik van rubberen tegels als valondergrond biedt, naast uitstekende valdempende eigenschappen, nog meer voordelen. Ze vangen trillingen, schokken en geluid op waardoor kinderen er veel fijner op spelen dan op stenen tegels. Rubbertegels zijn eenvoudig te plaatsen, te vervangen en kunnen hergebruikt worden op een andere plek of onder een nieuw speeltoestel. Bovendien hebben rubberen tegels bijna geen onderhoud nodig. Ze worden uiteraard wel vies maar met een hogedrukspuit zijn ze makkelijk schoon te maken. Met rubbertegels is een speelplek altijd strak afgewerkt en blijft er meer speelruimte voor de kinderen over. Het gebruik van rubberen tegels in een speeltuin heeft een nadeel: ze zijn duur in aanschaf maar je hoeft nooit bij te vullen zoals valzand of houtsnippers en ze gaan jarenlang mee.

Oude valondergrond eruit, rubber tegels erin

Als de oude valondergrond onder de speeltoestellen is versleten, komen we deze graag vervangen voor nieuwe valdemping. De gemeente Lingewaard koos er in dit geval voor om het kunstgras te vervangen door rubber valtegels. In het kort nog even de voordelen van rubber tegels als valdemping:

  • Uitstekende valdemping
  • Duurzaam
  • Recyclebaar
  • Eenvoudig schoon te maken.

Projecten met rubber valondergrond

Onderstaand een aantal projecten waarbij gekozen is voor rubber tegels als valdempende ondergrond, alles vakkundig aangelegd door ons montageteam.

Hoe maak je een valondergrond van rubber tegels?

Als ondergrond voor de aanleg van rubber tegels onder een speeltoestel wordt eerst een zandbed aangelegd. Het zand dient om water goed af te kunnen voeren. Daarna moet een laag betontegels verdiept worden aangebracht. Deze betontegels zorgen ervoor dat de rubber tegels vlak komen en blijven te liggen. Na het plaatsen van het speeltoestel kunnen dan de rubbertegels gelegd en verlijmd worden

Veilige rubber tegels

Al enkele jaren leeft er een discussie of het gebruik van rubber tegels wel veilig is in verband met de hoeveelheid PAK’s die ze bevatten. PAK staat voor polycyclische aromatische koolwaterstoffen. Rubber tegels van TnT Speeltoestellen komen van Nederlandse bodem en worden geleverd met een certificaat. Je mag er dus van uitgaan dat ze veilig gebruikt kunnen worden onder professionele speeltoestellen. Onze tegels zijn slijt-, kleur-, en vormvast en bieden kinderen een veilige landing tijdens het spelen. Vraag ons gerust om meer informatie over (de veiligheid van) onze rubber tegels.