Rubber tegels voor een veilige valondergrond

Rubbertegels zijn tegels die schokabsorberende eigenschappen hebben. Dit komt omdat er rubber gebruikt wordt bij de productie. Rubberen tegels kunnen van verschillende soorten rubber gemaakt geworden, een deel ervan door hergebruik van materialen zoals autobanden. Rubber tegels worden ook wel veiligheidstegels genoemd. Door ze op speelplaatsen onder speeltoestellen te leggen, wordt de val van kinderen gedempt.

Welke rubber tegel heb je nodig?

Bij de aanschaf van een speeltoestel moet je rekening houden met de valhoogte en bijbehorende valdempende materialen. En valdemping is niet bij de prijs van een professioneel speeltoestel inbegrepen. Houd dus altijd rekening met extra kosten voor een veilige valondergrond. Je hebt bij valondergronden de keuze uit verschillende mogelijkheden zoals kunstgras, valzand of houtsnippers. Rubber tegels als valdemping is echter de mooiste en strakste optie maar ook de duurste. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste rubbertegel voor onder je speeltoestel kiest. De rubberen tegels van TnT Speeltoestellen worden geleverd en gelegd met certificering en volgens de norm EN-1177. Ze zijn standaard leverbaar in de kleur zwart, rood en groen. Onze tegels zijn gecertificeerd tot bepaalde valhoogtes. Dit wordt bepaald door de dikte van de tegels. Hieronder kun je precies zien welke dikte tegels bij de maximale valhoogtes horen.

Rubbertegels als valdemping onder professionele speeltoestellen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat geldt ook voor spelende kinderen. En kinderen zijn zich niet bewust van alle gevaren als ze op een klimtoestel klimmen, ondersteboven aan een rekstok hangen of elkaar achterna zitten op een klimwand. Toch is spelen ontzettend belangrijk. Kinderen raken hun energie kwijt, krijgen beweging en ontwikkelen zelfvertrouwen door uitdagingen aan te gaan. Rubberen tegels vormen een ideale valdempende ondergrond onder professionele speeltoestellen. Door hun hoge absorberende eigenschappen, vangen ze schokken op die een val kunnen verzachten.

De voordelen van rubber tegels als valdemping

Het gebruik van rubberen tegels als valondergrond biedt, naast uitstekende valdempende eigenschappen, nog meer voordelen. Ze vangen trillingen, schokken en geluid op waardoor kinderen er veel fijner op spelen dan op stenen tegels. Rubbertegels zijn eenvoudig te plaatsen, te vervangen en kunnen hergebruikt worden op een andere plek of onder een nieuw speeltoestel. Bovendien hebben rubberen tegels bijna geen onderhoud nodig. Ze worden uiteraard wel vies maar met een hogedrukspuit zijn ze makkelijk schoon te maken. Met rubbertegels is een speelplek altijd strak afgewerkt en blijft er meer speelruimte voor de kinderen over. Het gebruik van rubberen tegels in een speeltuin heeft een nadeel: ze zijn duur in aanschaf maar u hoeft nooit bij te vullen zoals valzand of houtsnippers en ze gaan jarenlang mee.

Productfilters

Toont alle 6 resultaten

Categorieën
Prijs
Leeftijdscategorie
Maximale valhoogte
Toon alles
30cm (6)
60cm (6)
90cm (6)
120cm (6)
150cm (6)
180cm (6)
210cm (6)
240cm (6)
Minimale valhoogte
Toon alles
30cm (6)
90cm
60cm
120cm
150cm
180cm
210cm
240cm
Geschikt voor mindervaliden?
Bevat een glijbaan?
Ja
Nee (6)

Toont alle 6 resultaten

Filter producten
RTG-45mm
Maximale valhoogte van 200cm
30 excl. BTW per stuk
RTG-45mm
RTG-65mm
Maximale valhoogte van 220cm
41 excl. BTW per stuk
RTG-65mm
Rubber tegel 30mm
44 excl. BTW per m²
Rubber Tegels 30 mm
Rubber tegel 45mm
52 excl. BTW per m²
Rubber Tegels 50 mm
Rubber tegel 65mm
75 excl. BTW per m²
Rubber Tegels 65 mm
Rubber tegel 100mm
112 excl. BTW per m²
Rubber Tegels 100 mm

Enkele gerealiseerde projecten met rubber tegels

Bij onderstaande projecten is gebruik gemaakt van rubbertegels als valondergrond. Zoals je kunt zien, zorgt dit voor een strakke afwerking van een speelplek.

Hoe maak je een valondergrond van rubber tegels?

Als ondergrond voor de aanleg van rubber tegels onder een speeltoestel wordt eerst een zandbed aangelegd. Het zand dient om water goed af te kunnen voeren. Daarna moet een laag betontegels verdiept worden aangebracht. Deze betontegels zorgen ervoor dat de rubber tegels vlak komen en blijven te liggen. Na het plaatsen van het speeltoestel kunnen dan de rubbertegels gelegd en verlijmd worden

Veilige rubber tegels

Al enkele jaren leeft er een discussie of het gebruik van rubber tegels wel veilig is in verband met de hoeveelheid PAK’s die ze bevatten. PAK staat voor polycyclische aromatische koolwaterstoffen. Rubber tegels van TnT Speeltoestellen komen van Nederlandse bodem en worden geleverd met een certificaat. Je mag er dus van uitgaan dat ze veilig gebruikt kunnen worden onder professionele speeltoestellen. Onze tegels zijn slijt-, kleur-, en vormvast en bieden kinderen een veilige landing tijdens het spelen. Vraag ons gerust om meer informatie over (de veiligheid van) onze rubber tegels.

TnT speeltoestellen | Cloud
TnT speeltoestellen | Cloud

TnT Speeltoestellen maakt gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.