TnT Speeltoestellen maakt gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.
Van de Riet showtuin (1)

Dol op veerbeesten zoals een wipkip

Veerfiguur, veerelement, veerbeest, veerwip of wipkip, het zijn allemaal verschillende benamingen voor speeltoestellen die onder de categorie veertoestellen vallen. Hoe je ze ook noemt, kleine kinderen zijn er dol op. Waarom? Omdat veertoestellen vaak iets uitbeelden dat herkenbaar is voor kinderen. Dit kan in de vorm van een beest zijn zoals een olifant of een hond maar ook in de vorm van een stoere motor of auto. Bovendien zijn ze vaak in veel kleuren uitgevoerd wat nog eens tot een extra aantrekkingskracht leidt.

Zachtjes wiebelen op een veerfiguur

Veerfiguren zijn erg in trek bij peuters en kleuters vanaf 2 jaar. Zodra ze hier op gaan zitten, wiebelt het veertoestel al zachtjes alle kanten op zonder dat de kinderen veel kracht hoeven te zetten. Na een tijdje leren ze dat, als ze een bepaalde kant op bewegen, de veer mee wiebelt met hun beweging. Het wiebelen vereist controle over de lichaamsbeweging en helpt bij de ontwikkeling van het evenwichtsgevoel.

 

De oorsprong van het veertoestel

Een veerelement is een speeltoestel dat bestaat uit een springveer met daarboven een zitplek voor een of meerdere kinderen. Als je je afzet of beweegt, zet de springveer zich in beweging. Het ontwerp van dit speeltoestel werd gemaakt door Tom Lindhardt, een Deense kunstenaar. Het eerste model werd begin jaren zeventig in Odense geplaatst.

Hoezo wipkip?

Een veertoestel wordt ook wel vaak een wipkip genoemd. Dit komt omdat dit speeltoestel meestal de vorm van een dier heeft. Het begon bij de kip maar later kwamen daar vele dierfiguren bij. Tegenwoordig zijn de wipkip en anderedierfiguren nog steeds populair bij de ontwikkeling van veerelementen maar het assortiment is inmiddels uitgebreid met vele andere vormen zoals bloemen, motors en auto’s.

Goedkope veerelementen

Een veerelement is een mooie toevoeging op iedere speelplaats in de openbare ruimte. Ze hebben een grote aantrekkingskracht, nemen niet veel ruimte in en zijn een goedkope aanvulling, vooral ten opzichte van andere professionele speeltoestellen. Zo breid je je speelplaats met enkele veertoestellen snel uit zonder dat het direct in de papieren loopt. Een veerfiguur mag vaak op een bestaande ondergrond geplaatst worden dus je hebt geen extra valdemping nodig en ook de montage neemt niet veel tijd in beslag.

Veertoestel kopen

Wipkip, vrachtwagen of bloem kopen? TnT Speeltoestellen heeft een ruim assortiment aan veerfiguren in verschillende modellen. Deze veerelementen zijn speels, robuust en onderhoudsvrij. De vrolijke designs zijn uitgevoerd in metaal met kunststof en zijn zeer aantrekkelijk geprijsd.

 

TnT speeltoestellen | Cloud
TnT speeltoestellen | Cloud