Subsidie voor professionele speeltoestellen

Nieuwe speeltoestellen voor op het schoolplein? De speeltuin in de wijk vernieuwen? Professionele speeltoestellen kosten veel geld. Dit komt omdat professionele speeltoestellen voor in de openbare ruimte aan de veiligheidseisen moeten voldoen volgens de Europese normen EN-1176. Ook de valhoogte is bij deze gecertificeerde speeltoestellen van belang. Is deze valhoogte boven de 60 cm dan is een speciale valdempende ondergrond vereist. Zowel de valondergrond als de montage van een speeltoestel brengen extra kosten met zich mee. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om subsidie voor een speeltoestel aan te vragen of op een andere manier geld in te zamelen. TnT Speeltoestellen geeft je graag advies bij het aanvragen van subsidie. Wij komen graag eens bij je langs om je wensen in kaart te brengen. Hiervan maken wij dan geheel vrijblijvend een ontwerp. Want met een mooi ontwerp van een speelplek heb je een uitstekende basis voor een subsidie of inzamelingsactie.

Subsidie speeltoestel aanvragen

Er zijn verschillende mogelijkheden om subsidie voor een speeltoestel of speelplek aan te vragen. Wij hebben er enkele voor je op een rijtje gezet.

Fondsenwerving

Het aanschrijven van fondsen kan helpen bij het verzamelen van het benodigde bedrag voor een speelplek. Ieder fonds heeft zo zijn eigen regels en voorwaarden. Als je een fonds gaat aanschrijven hou dan rekening met:

  • De tijd: na het indienen van een subsidieaanvraag duurt het al snel enkele maanden voordat je bericht krijgt of je op een financiele bijdrage mag rekenen.
  • Besteed ook voldoende tijd aan het invullen van de subsidieaanvraag. Zorg ervoor dat het formulier zo volledig mogelijk ingevuld wordt om afwijzing te voorkomen. Een mooi ontwerp van een speelplek doet hierbij wonderen.
  • Zorg ervoor dat de doelstelling van de subsidieaanvraag aansluit bij het fonds.
  • Creëer draagvlak voor het project. Voorwaarde van veel fondsen is dat je zelf ook een deel van het bedrag bijdraagt.

 

Subsidie aanvraag professionele speeltoestellen

Rabobank Stimuleringsfonds

De Rabobank ondersteunt allerlei maatschappelijke projecten. Dit doen zij door middel van stimulering en sponsoring. Het Rabobank Stimuleringsfonds stimuleert projecten met een maatschappelijk of economisch doel door kennis, faciliteiten of een financiële bijdrage te leveren. Kinderen meer laten bewegen kan een voorbeeld van een maatschappelijk doel zijn. Om voor subsidie in aanmerking te komen, dient wel een onderbouwd plan ingediend te worden. Het mooiste is om dit collectief te doen als buurt of als ouders en leerlingen van een school bijvoorbeeld. En laat vooral de kinderen hun wensen met betrekking tot het spelen uitspreken. Ook hiervoor geldt, een mooi ontwerp doet wonderen.

Gemeente

Informeer bij de afdeling Welzijn in je eigen gemeente of er regionaal subsidieregelingen mogelijk zijn. Betrek de gemeente bij je plannen wanneer het de openbare ruimte betreft aangezien zij vaak eigenaar zijn van de grond. Als de gemeente mee wil denken, is dat al een goede eerste stap. Nog mooier is als zij het speeltoestel willen aanschaffen aangezien zij de BTW van 21% kunnen terugvragen bij de belastingdienst. En dit is een grote besparing op de aanschaf van een speeltoestel.

subsidieaanvraag speeltoestel via Jantje Beton

Jantje Beton

Het Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton zet zich in voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Zij organiseren jaarlijks diverse activiteiten op het gebied van buitenspelen en bieden mogelijkheden om geld in te zamelen voor een speelvoorziening. Zo houden zij jaarlijks een collecte waarvan de helft van het geld bestemd is voor je project en de andere helft voor projecten van Jantje Beton. Dit geldt ook voor de Kleine Jantje Beton Loterij waarbij leerlingen lootjes verkopen en de helft van de opbrengst naar de eigen school gaat.

Bovendien kun je ook rechtstreeks geld aanvragen voor het opknappen van een speelplek. Uiteraard zijn hier wel een aantal voorwaarden aan verbonden.  Vraag ons om meer informatie en kijk ook even op de website van Jantje Beton.

Eigen initiatieven

Naast subsidieaanvragen bij de verschillende fondsen kun je natuurlijk ook allerlei activiteiten organiseren om geld in te zamelen. Iedere ouder of elk kind zal graag een steentje bijdragen als het gaat om speeltoestellen voor in de wijk of voor op het schoolplein. Betrokkenheid is erg belangrijk dus is het leuk om iedereen van de opbrengst op de hoogte te houden door bijvoorbeeld een thermometer bij te houden voor de opgehaalde bedragen. Zo zien kinderen ook hoeveel geld er al binnen is.

Enkele voorbeelden zijn

  • Sponsorloop
  • Rommelmarkt/kofferbakverkoop of veiling
  • Braderie, Fancy Fair
  • Met de collectebus rond
Oranje Fonds voor subsidie van professionele speeltoestellen

Het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds is er voor iedereen die iets voor een ander wil doen. De steun bestaat uit geld, tijd, kennis en aandacht. Zo bevordert het Oranje Fonds de betrokkenheid in de samenleving. Het geven van financiële ondersteuning aan initiatieven zoals het aanpakken van speelplekken is hier een voorbeeld van. Wil je weten of je voor een bijdrage van het Oranje Fonds in aanmerking komt, doe dan eerst een projectcheck op hun website (of laat ons je hierbij helpen).

De Grote Clubactie

Wil je als sportclub of scoutinggroep graag een speeltoestel of sporttoestel aanschaffen, doe dan mee met De Grote Clubactie. De Grote Clubactie is een jaarlijkse landelijke loterij waarbij je als vereniging of club loten verkoopt om geld in te zamelen voor je eigen clubkas. De loten worden verkocht door eigen leden en 80% van de opbrengst gaat direct naar je eigen kas. De trekking van de loterij vindt plaats in november waarbij de lotenkopers kans maken op verschillende prijzen waaronder een hoofdprijs van 100.000,-. De Grote Clubactie is een populaire manier om geld in te zamelen en heeft in de afgelopen jaren al miljoenen euro’s opgeleverd voor duizenden verenigingen in Nederland.

Lokaal ondernemerschap

Ook lokale ondernemers kunnen helpen om een project te realiseren. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen is samenwerking met buurtinitiatieven voor ondernemers interessant. Dit zou bijvoorbeeld in de vorm van een spaaractie kunnen zijn of de sponsoring van een speeltoestel door een ondernemer in de vorm van een naamkaartje op het betreffende toestel.

Buurtbon voor aanvraag subsidie

Buurtbonnen

Een buurtbon is een soort tegoedbon. Met deze buurtbon kun je leuke ideeën betalen om je buurt mooier, veiliger of gezelliger te maken. In Twente zijn een aantal gemeentes die voor het uitgeven van buurtbonnen een speciaal potje aanhouden. Erkende bewonersorganisaties geven de gemeente advies of een idee geschikt is voor een buurtbon.

Serviceclubs

Er zijn verschillende serviceclubs in Nederland zoals de Rotary, Lions, Junior Kamer of Ronde Tafel die regelmatig activiteiten ondernemen om geld in te zamelen waarbij de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Misschien heb je binnen je organisatie reeds banden met een dergelijke club maar het loont zeker de moeite om eens na te gaan wat hierin de mogelijkheden zijn.

Crowdfunding is geld verzamelen en sparen

Crowdfunding

Het wordt tegenwoordig steeds vaker gedaan. Geld inzamelen via Crowdfunding. Een van de mogelijkheden is het crowdfundingsplatform Voor je Buurt. Via Voor je Buurt kan iedereen met een goed idee voor de buurt een campagne starten. Je zamelt geld, hulp en materiaal in en geeft samen met anderen kleur aan je omgeving. Het Voor je Buurt-team denkt met je mee en geeft advies. Omdat zij samenwerken met gemeenten, fondsen en andere organisaties kan er vaak nog wat extra geboden worden. Ongeveer 80% van de campagnes op Voor je Buurt is succesvol.

Ontwerp speelplek voor subsidie speeltoestellen

Laten wij duidelijk zijn: wij, als TnT Speeltoestellen, kunnen zelf geen subsidie voor je aanvragen. Maar wij kunnen je wel helpen met bijvoorbeeld een mooi ontwerp waar je mee kunt pronken. Dus heb je een vraag of wil je meer informatie, neem contact met ons op.

    Wij gebruiken de door jou ingevulde gegevens enkel om je vraag te beantwoorden.