Wip Toestellen | TnT Speeltoestellen

Geen speelplek zonder wipwap

De wipwap hoort er bij op de speelplaats. Net als de schommel en de glijbaan is een wip een klassiek speeltoestel, waarvan de vormgeving inmiddels wel een leuke metamorfose heeft ondergaan. En alhoewel de oude uitvoeringen nog steeds verkrijgbaar zijn, mag wel gezegd worden dat het hedendaagse wiptoestel een veel modernere uitstraling heeft gekregen. De meeste wiptoestellen zijn gemaakt van duurzaam metaal en kleurrijk uitgevoerd. Voor de jongere kinderen heeft een wipwap nog steeds een grote aantrekkingskracht.

1.106 excl. BTW
W-551
Wip voor 2
Maximale valhoogte van 110cm
1.436 excl. BTW
W-556
Wip voor 2
Maximale valhoogte van 100cm
1.535 excl. BTW
W-553
Wip voor 4
Maximale valhoogte van 100cm
1.595 excl. BTW
W-571
1.984 excl. BTW
W-561
1.718 excl. BTW
W-557

Wat is een wipwap?

Een wip, ook wel wipplank, wipwap of kwink-kwank genoemd, is een speeltoestel dat bestaat uit een lange balk, die in het midden scharnierend is opgehangen met aan beide kanten een zitje. Het is de bedoeling dat beide zijden van de wip afwisselend omhoog en omlaag bewegen. Deze beweging ontstaat doordat kinderen zich aan beide kanten om en om afzetten van de grond. Zodra het ene kind zich op het hoogste punt bevindt, moet het andere kind zich afzetten om boven te komen. Het speeltoestel beweegt op deze manier op en neer en dit wordt in de volksmond “wippen” genoemd.

Meerwaarde van professioneel speeltoestel wip

Een wipwap is een voorbeeld van een speeltoestel waar de motoriek en het evenwichtsgevoel van kinderen wordt ontwikkeld. Om de wip in beweging te krijgen, moeten kinderen leren samenwerken en dit helpt ze om oorzaak en gevolg te begrijpen. Daarbij ontdekken ze hun eigen kracht en dat van het andere kind op de wip omdat ze zich afwisselend vanaf de grond moeten afzetten.

De moderne wipwap

De moderne wipwap ziet er strak uit met soms zelfs futuristische vormen en past uitstekend in een moderne speeltuin. TnT Speeltoestellen heeft een aantal onderhoudsvrije wiptoestellen in haar assortiment in een robuuste uitvoering. Deze wipwappen zijn geschikt voor 2 kinderen maar er zijn ook wiptoestellen voor meerdere kinderen. De wip wordt verankerd op een stevige betonnen voet en alle uitvoeringen zijn vandalismebestendig.

Wipwap kopen

Een voordeel van het speeltoestel wip is dat deze weinig ruimte inneemt. Er is dus eigenlijk altijd wel een plek om er eentje neer te zetten. Bovendien is het een relatief goedkoop speeltoestel. En of je nu gaat voor het klassieke speeltoestel wip of een wipwap in een moderner jasje, alle wiptoestellen van TnT Speeltoestellen zijn veilig en voldoen aan de EN-1176 norm voor plaatsing in de openbare ruimte. Wij verzorgen uiteraard ook graag de montage, dus vraag gerust een offerte bij ons aan.