TnT Speeltoestellen maakt gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.
Speeltoestel – Duurzaam, kunstgras, glijbaan

Kunstgras, valdemping voor veilig spelen

Een speelplaats of speeltuin moet veilig zijn. Kinderen moeten daarop kunnen vertrouwen zodat zij kunnen spelen zonder er verder over hoeven na te denken, Ouders en verzorgers moeten hierop kunnen vertrouwen, zodat ze de kinderen met een gerust hart buiten kunnen laat spelen. Daarom is kunstgras als valdempende ondergrond onder speelplekken een goede oplossing. Het voorkomt niet dat kinderen vallen of zich pijn doen, maar het verzacht het vallen aanzienlijk, zeker in vergelijking met harde ondergronden als steen en beton. Want waar gespeeld wordt, wordt ook gevallen! Een kunstgras valondergrond zorgt ervoor dat de val van een kind beter opgevangen wordt. Kortom: kunstgras onder een speeltoestel zorgt voor extra veiligheid!

 

Welke combinatie van kunstgras en shockpad heb je nodig?

Kies voor de juiste valdemping onder je speeltoestellen. Ons kunstgras is gecertificeerd tot bepaalde valhoogtes. Deze wordt bepaald door de dikte van de shockpads. Klik hieronder op de soorten voor meer informatie.

De voordelen van kunstgras valdemping

Kunstgras biedt meerdere voordelen als ondergrond onder speelplekken. Het is schoon, slijtvast, ziet er natuurlijk uit, is makkelijk te onderhouden en heeft een lange levensduur. Bovendien kun je op kunstgras het gehele jaar door spelen en kunnen kinderen er naar hartenlust op kruipen en liggen zonder dat hun kleren vies worden.

Kunstgras onder speeltoestellen

Kunstgras heeft van zichzelf geen valdempende eigenschappen maar voldoet in combinatie met een schokabsorberende ondergrond geheel aan de Europese norm EN-1177 voor valdemping. Bij TnT Speeltoestellen vind je verschillende soorten kunstgras valdemping voor op speelveldjes en onder speeltoestellen. Wij gebruiken valdempende platen onder het kunstgras die voldoen tot maximaal 3 meter valhoogte. Een zachte landing is hiermee gegarandeerd.

Creatieve indeling speelplek met kunstgras als valondergrond

Steeds meer gemeentes, scholen en architecten kiezen voor kunstgras als ondergrond voor nieuw aan te leggen of te renoveren speelplaatsen en speeltuinen. Stenen zijn relatief goedkoop en duurzaam maar erg hard en kaal. Gras is zacht maar vergt veel onderhoud. Een prima alternatief is daarom kunstgras: een zachte ondergrond met de voordelen van een harde ondergrond. Met kunstgras bedek je een groot oppervlak dat geschikt is voor sport en spel tijdens gymlessen, pauzes en tussenuren. Omdat kunstgras in vele kleuren leverbaar is en eenvoudig op maat gesneden kan worden, zijn kleurvakken in iedere gewenste vorm mogelijk. Zo deel je eenvoudig je speelruimte in.

Unieke speelplekken

Veiligheid staat voorop bij het realiseren van een valondergrond van kunstgras. Maar door het gebruik van verschillende kleuren maak je iedere speelplek uniek. Kinderen houden van kleuren, kleuren stemmen vrolijk en prikkelen de fantasie. Kleuren inspireren tot het bedenken van spelletjes. Groen is veilig, geel is af, blauw is water, rood betekent gevaar om maar een aantal voorbeelden te noemen. Voeg dus gerust verschillende kleuren, figuren en spelelementen aan je ondergrond toe. Want hoe meer kleuren, des te meer leven!

Wat kost kunstgras als valdempende ondergrond?

De exacte kosten voor kunstgras als valondergrond onder een speeltoestel is afhankelijk van meerdere factoren. Waar moet het kunstgras komen te liggen? Waarvoor wordt het gebruikt? Met welke valdemping moet rekening worden gehouden? Wil je gekleurde vlakken toevoegen? Geef jouw wensen aan ons door en wij maken een geheel vrijblijvende offerte voor een fijne speelondergrond.

 

Gerealiseerde kunstgrasprojecten

Inmiddels hebben wij al verschillende speelplekken voorzien van kunstgras. Bekijk de foto’s voor inspiratie of bedenk je eigen creatieve ondergrond voor je speelplek!

TnT speeltoestellen | Cloud
TnT speeltoestellen | Cloud