TnT Speeltoestellen | Balsporten | de Griffel Zeist

Ballenvanger voor schoolplein

De ballenvanger is een kleurrijk speelelement op het schoolplein of in de wijk. Met deze vrolijke eyecatcher kunnen kinderen leuke balspelletjes spelen. De ballenvanger mag wel de speelse uitvoering van een korfbalkorf of een basketbaldoel genoemd worden. De eerste uitdaging is om de bal goed in de ballenvanger te mikken. Omdat de ballenvanger vier uitgangen heeft, is het altijd een verrassing uit welke opening de bal weer naar beneden komt. De volgende uitdaging is dan natuurlijk om de bal weer op te vangen zonder dat deze eerst de grond raakt.

Spelen met de ballenvanger

Een bal en kinderen, dat biedt oneindig veel speelmogelijkheden. Vanaf jongs af aan is spelen met een bal leuk en leerzaam. Van het eenvoudig rollen of overgooien van de bal naar elkaar, een potje voetbal of panna, volleybal, trefbal, handbal of korfbal, een balspel zet aan tot beweging en bevordert de motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Met een ballenvanger zijn veel balspelletjes te verzinnen waar meerdere kinderen aan mee kunnen doen.

Ballenvanger kopen

Ballenvanger voor op het schoolplein kopen? TnT Speeltoestellen biedt een zeer betaalbare ballenvanger aan met een robuuste speelkorf van HDPE kunststof. De ballenvanger wordt geplaatst op een 3 meter lange metalen paal die in de grond wordt bevestigd. De ballenvanger heeft 4 uitgangen en is beschikbaar in rood, groen en geel. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte om de ballenvanger beschikbaar is, zodat kinderen er goed de bal in kunnen mikken en eromheen kunnen rennen.