Duikelrek kopen? | TnT speeltoestellen

Het populaire duikelrek

Hij staat eigenlijk altijd wel op het schoolplein en is nog steeds razend populair: het duikelrek. Want als je een duikelrek op een speelplek ziet staan, is deze altijd bezet. Op een duikelrek kunnen kinderen zich lekker uitleven en oefenen ze meteen hun motoriek. Hoe meer beweging hoe beter!

Waarom een duikelrek?

Kinderen hoeven niet op een turncursus om verschillende oefeningen op een duikelrek te maken. Een duikelrek vraagt om behendigheid, kracht en durf van de gebruiker. Kleuters gebruiken het duikelrek in eerste instantie om aan te hangen. Naarmate ze ouder worden leren ze koppeltje duikelen en andere kunstjes en trucjes. Vaak kijken ze de kunst af bij de oudere kinderen en het blijft leuk om samen met vriendjes en vriendinnetjes nieuwe oefeningen te leren. Daarom wordt er op een schoolplein ook meestal gekozen voor een dubbel of driedelig duikelrek. Want samen spelen en oefenen is veel leuker dan alleen.

Duikelrek met enkele stang
Maximale valhoogte van 110cm
254 excl. BTW
D-651
Duikelrek met 2 stangen
Maximale valhoogte van 110cm
520 excl. BTW
D-661
743 excl. BTW
D-671
857 excl. BTW
D-681
1.266 excl. BTW
D-691

Welk duikelrek kies je?

Een enkel duikelrek bestaat uit twee staanders en een ronde stang, ook wel rekstok genoemd. Meestal worden duikelrekken met twee of drie rekstokken geleverd. Door voor een dubbel duikelrek of – nog beter – een driedelig duikelrek te kiezen met meerdere rekstokken die je op verschillende hoogtes plaatst, geef je kinderen van verschillende leeftijden de mogelijkheid om op eigen niveau te spelen. Zo kan ieder kind duikelen aan een rekstok op zijn of haar eigen hoogte.

Een duikelrek: voor meer dan alleen duikelen

Een duikelrek wordt in de praktijk niet alleen gebruikt om te duikelen. Met een beetje fantasie en creativiteit kun je er nog veel meer doen. Een duikelrek is een mooie basis voor het maken van een tent bijvoorbeeld. Een doek erover en deze even vastzetten met een paar stenen en je hebt een prachtige tent waar kinderen zich heerlijk in kunnen vermaken. Of gebruik het duikelrek als een voetbaldoel. Bij een meerdelig duikelrek wordt de uitdaging van de keeper extra groot om de bal tegen te houden omdat deze door meerdere poortjes geschoten kan worden. Bovendien kan tijdens de gymles ook goed gebruik gemaakt worden van het duikelrek. En een duikelrek nodigt niet alleen uit tot spelen maar wordt tevens gebruikt als zit- en ontmoetingsplek voor kinderen.

Duikelrek kopen

Een duikelrek is een betaalbaar speeltoestel dat weinig plek inneemt. Bij TnT Speeltoestellen vind je robuuste metalen duikelrekken voor een eerlijke prijs. Zowel de duikelstangen als de staanders worden gemaakt van onderhoudsvrij gepoedercoat staal dat niet gaat roesten. De duikelstangen kunnen op iedere gewenste hoogte gemonteerd worden en het aantal kan eindeloos worden uitgebreid.

TnT speeltoestellen | Cloud
TnT speeltoestellen | Cloud

TnT Speeltoestellen maakt gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.