Duikelrek kopen? | TnT speeltoestellen

Waarom een duikelrek

Een duikelrek is een speeltoestel dat is ontworpen om de fysieke activiteit en motorische vaardigheden van kinderen te verbeteren. Het vasthouden van de duikelstang, het zwaaien en ronddraaien vereist verschillende motorische en coördinatieve vaardigheden. Het duikelrek is een populair speeltoestel voor op een speelplek. Een duikelrek zet aan tot beweging en kinderen kunnen zich hierop lekker uitleven.

Duikelrek met enkele stang
Maximale valhoogte van 110cm
254 excl. BTW
D-651
520 excl. BTW
D-661
743 excl. BTW
D-671
857 excl. BTW
D-681
1.266 excl. BTW
D-691

Vaardigheden oefenen op een duikelrek

Kinderen hoeven niet op een turncursus om verschillende oefeningen op een duikelrek te maken. Een duikelrek vraagt om behendigheid, kracht en durf van de gebruiker. Kleuters gebruiken het duikelrek in eerste instantie om aan te hangen. Naarmate ze ouder worden leren ze kopje duikelen en andere kunstjes en trucjes. Vaak kijken ze de kunst af bij de oudere kinderen en het blijft leuk om samen met vriendjes en vriendinnetjes nieuwe oefeningen te leren. Daarom wordt er op een schoolplein ook meestal gekozen voor een dubbel of driedelig duikelrek. Want samen spelen en oefenen is veel leuker dan alleen.

Welk duikelrek kies je?

Een enkel duikelrek bestaat uit twee staanders en een ronde stang, ook wel rekstok genoemd. Meestal worden duikelrekken met twee of drie rekstokken geleverd. Door voor een dubbel duikelrek of – nog beter – een driedelig duikelrek te kiezen met meerdere rekstokken die je op verschillende hoogtes plaatst, geef je kinderen van verschillende leeftijden de mogelijkheid om op eigen niveau te spelen. Zo kan ieder kind duikelen aan een rekstok op zijn of haar eigen hoogte.

Een duikelrek: voor meer dan alleen duikelen

Een duikelrek wordt in de praktijk niet alleen gebruikt om te duikelen. Met een beetje fantasie en creativiteit kun je er nog veel meer doen. Een duikelrek is een mooie basis voor het maken van een tent bijvoorbeeld. Een doek erover en deze even vastzetten met een paar stenen en je hebt een prachtige tent waar kinderen zich heerlijk in kunnen vermaken. Of gebruik het duikelrek als een voetbaldoel. Bij een meerdelig duikelrek wordt de uitdaging van de keeper extra groot om de bal tegen te houden omdat deze door meerdere poortjes geschoten kan worden. Bovendien kan tijdens de gymles ook goed gebruik gemaakt worden van het duikelrek. En een duikelrek nodigt niet alleen uit tot spelen maar wordt tevens gebruikt als zit- en ontmoetingsplek voor kinderen.

Duikelrek kopen

Een duikelrek is een speeltoestel dat bedoeld is voor intensief gebruik door kinderen. De duikelrekken van TnT Speeltoestellen zijn gemaakt van onderhoudsvrij gepoedercoat staal dat bestendig is tegen verschillende weersomstandigheden. Alle duikelrekken zijn gecertificeerd en voldoen aan de Europese normen volgens EN-1176. De duikelstangen kunnen op iedere gewenste hoogte gemonteerd worden en het aantal kan eindeloos worden uitgebreid. Bovendien mag je zelf de kleuren van de duikelstangen kiezen. Daarnaast is het een betaalbaar speeltoestel dat weinig ruimte inneemt. Kortom: bij TnT vind je het juiste duikelrek voor een eerlijke prijs.