Vervangende onderdelen uit voorraad leverbaar

TnT Speeltoestellen heeft ervaring in het onderhouden en repareren van professionele speeltoestellen. Door onze ruime voorraad aan vervangende onderdelen leveren we snel  en is je speeltoestel binnen no-time weer speelklaar. Je mag ons voor de reparatie inschakelen maar je kunt er ook voor kiezen dit zelf te doen. De vervangende onderdelen zijn bij ons te bestellen en wij zorgen ervoor dat deze zo snel mogelijk op de juiste plek geleverd worden.

Productfilters

Showing 1–20 of 63 results

Categorieën
Doppen(35)
kabelbaan onderdelen(5)
RVS glijbanen(4)
schommel - lagers(6)
Schommel zitjes(8)
Prijs
Leeftijdscategorie
0 tot 3 jaar(3)
4 tot 8 jaar(4)
8 tot 12 jaar(4)
12+(4)
Maximale valhoogte
Toon alles
30cm(59)
60cm(59)
90cm(60)
120cm(61)
150cm(62)
180cm(63)
210cm(63)
240cm(63)
Minimale valhoogte
Toon alles
30cm(63)
90cm(4)
60cm(4)
120cm(3)
150cm(2)
180cm(1)
210cm
240cm
Geschikt voor mindervaliden?
Ja(4)
Bevat een glijbaan?
Ja
Nee(63)

Showing 1–20 of 63 results

Filter producten
0 excl. BTW
gew-touw
0,30 excl. BTW
Afdekdop-M8
0,30 excl. BTW
Afdekdop-M6
0,30 excl. BTW
Afdekdop-M10
0,30 excl. BTW
Afdekdop-M12
0,55 excl. BTW per stuk
Dop-m6-blauw
0,55 excl. BTW per stuk
Dop-m6-geel
0,55 excl. BTW per stuk
Dop-m6-groen
0,55 excl. BTW per stuk
Dop-m6-rood
0,55 excl. BTW per stuk
Dop-m6-zwart
0,55 excl. BTW per stuk
Dop-m6-wit
0,65 excl. BTW per stuk
Dop-m8-zwart
0,65 excl. BTW per stuk
Dop-m8-wit
0,65 excl. BTW per stuk
Dop-m8-rood
0,65 excl. BTW per stuk
Dop-m8-groen
0,65 excl. BTW per stuk
Dop-m8-geel
0,65 excl. BTW per stuk
Dop-m8-blauw
0,70 excl. BTW
Afdekdop-M16
0,70 excl. BTW
Insteekdop-24
0,70 excl. BTW
Insteekdop-28

Vervangende onderdelen voor je speeltoestellen kopen

Wij hebben een ruim assortiment aan onderdelen voor professionele speeltoestellen op voorraad. Heb je een vervangend onderdeel nodig zoals een schommellager of andere losse schommelonderdelen, afdekdopjes of een nieuwe glijbaan? Klik op het gewenste onderdeel en kies voor “voeg toe aan offerte”. Zodra je alle benodigde onderdelen hebt toegevoegd, vul je de gewenste informatie verder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op over de levering.

Veilige speelplek

Een speelplek in de openbare ruimte moet avontuurlijk, uitdagend maar vooral veilig zijn. Daarom moeten speeltoestellen regelmatig gecontroleerd worden op slijtage. Dit kan slijtage zijn die is ontstaan door bewegende onderdelen, maar ook vandalisme en weersinvloeden hebben hun weerslag op de staat van een speeltoestel.

Onderhoud speeltoestellen

Goed onderhoud aan speeltoestellen voorkomt onveilige situaties voor kinderen. En voor het behoud van het speeltoestel is het noodzakelijk dat beschadigde onderdelen op tijd worden vervangen. Bij onderhoud kun je denken aan:

  • aandraaien van losse bevestigingen,
  • aanvullen van ontbrekende onderdelen zoals bijvoorbeeld afdekdoppen,
  • vervangen van kapotte of versleten onderdelen zoals schommelhaken/schommellagers, schommelkettingen en schommelzitjes
  • aanvullen of vervangen van kapotte ondergronden zoals rubber tegels of versleten kunstgras

Voor professionele speeltoestellen die in de openbare ruimte staan, is het raadzaam dat er iemand wordt aangewezen die zorgt voor het onderhoud van de speeltoestellen. Dit geldt voor de speeltoestellen op het schoolplein, een speeltuin in de gemeente en voor alle speelplekken bij recreatiebedrijven zoals een camping of horecabedrijf. Lees ook meer over het inspecteren van speeltoestellen.

Schommelhaken: slijtgevoelige onderdelen schommel

Het ene speeltoestel heeft meer onderhoud nodig dan het andere. Een schommel is een voorbeeld van een speeltoestel dat regelmatig gecontroleerd moet worden op slijtage. Met name de schommelhaken hebben het bij intensief gebruik zwaar te verduren. Deze schommelhaken zijn nodig om het schommelzitje aan de bovenbalk te bevestigen. Denk er alleen maar eens aan hoe vaak een schommel heen en weer gaat en hoeveel kracht er dan op zo’n schommelhaak komt te staan. Je vindt bij ons alleen schommelhaken met geïntegreerde schommellagers die goedgekeurd zijn voor het gebruik bij professionele schommels. De schommelhaak moet kunnen meebewegen met de heen en weergaande beweging van het schommelen om wrijving te voorkomen. Dankzij de geïntegreerde schommellagers in de schommelhaak ervaren de kinderen weinig frictie en dit zorgt tegelijkertijd voor geruisloos schommelen. De schommelhaak kan eenvoudig worden vervangen. Duw de draadstang door een bovenbalk van maximaal 14 cm en draai de moer aan de bovenkant aan. De schommelhaken zijn geschikt voor metalen en houten bovenbalken.

Andere schommelonderdelen

Andere slijtage gevoelige onderdelen van een schommel zijn onder andere de schommelketting/schommeltouw en het schommelzitje. Met name het schommelzitje heeft van het weer te lijden. Materialen als rubber en kunststof drogen na verloop van tijd uit door felle zon en hitte en dit veroorzaakt scheuren. Een nieuw schommelzitje is dan heel snel opgehangen. Ook kun je met een ander zitje een compleet andere schommel maken. Zo vervang je een kinderzitje voor de kleintjes makkelijk door een rubber zitje voor de oudere kinderen. Bekijk de verschillende schommelzitjes op onze website.