Pleinplakker Koningsspel

Meer informatie

De spelregels van pleinplakker Koningsspel

Maar hoe speel je het Koningsspel nu eigenlijk. Lees hieronder de spelregels van deze leuke pleinplakker.

Voor het Koningsspel heb je meerdere spelers nodig en een tennisbal. Het speelveld is verdeeld in vier vakken. De Koning (degene die als eerste het speelveld betreedt) heeft de tennisbal. De overige speelvelden (met de nummers 1, 2 en 3) worden gebruikt door wisselende spelers.

Het spel begint met de Koning die met een voet op de kwartronde cirkel op de hoek van zijn speelveld gaat staan. Hij gooit de tennisbal naar een van de drie andere spelers waarbij de bal een keertje moet stuiteren in zijn eigen speelveld. Zijn tegenstander moet proberen de bal te vangen. Vangt de tegenstander de bal niet, dan is hij/zij af en moet gewisseld worden (in de vorm van doordraaien). De Koning blijft gewoon staan. Dus stel dat nummer 2 afvalt, dan schuift nummer 1 op naar 2 en komt er een nieuwe speler in veld nummer 1 en de Koning begint weer opnieuw met het spel.

Lukt het de tegenstander wel om de bal te vangen, dan mag hij/zij de bal verder werpen naar zijn/haar tegenstander. Dit hoeft echter niet vanuit de kwart ronde cirkel op de hoek (zoals de Koning wel moet) maar je kunt je gehele eigen speelveld gebruiken. Vangt de speler de bal, dan moet deze weer naar de volgende tegenstander worden gegooid. Wordt de bal niet gevangen dan moet er weer gewisseld worden en de rest van de spelers schuift door naar het volgende vak. Als je de Koning als tegenstander kiest en deze vangt de bal niet, dan is de Koning af. De speler in vak 3 wordt nu de nieuwe Koning en de rest van de spelers moet doorschuiven naar het volgende vak. In vak 1 komt dan weer een nieuwe speler.

Je kunt in dit spel enkele extra moeilijkheden toevoegen:
1. Als men 4 keer de bal heeft gevangen in 1 spel, dan moet de speler die als laatste heeft gevangen, de bal in de middencirkel werpen/stuiteren en diegene waar de bal in het speelveld terechtkomt, is nu af en er moet worden doorgeschoven

2. Je mag een tegenstander foppen door te doen alsof je de bal naar hem toegooit maar dan snel een andere tegenstander uitzoeken. Ook mag de bal op ieder vlak vanaf de grond gespeeld worden.

Meer pleinplakker-spelletjes

Er zijn nog veel meer leuke spelletjes te vinden in de categorie pleinplakkers zoals een hinkelbaan, Twister en Mens-erger-je-niet. Bekijk ze allemaal!

Foto's

Pleinplakker Koningsspel
Voeg dit product toe aan je offerte
Geheel vrijblijvende offerte
Gecertificeerd
10 jaar garantie
159
excl. BTW
192,39
incl. BTW

Deze offerte aanvraag is geheel vrijblijvend.