HPL speeltoestellen, de beste kwaliteit

High Pressure Laminate, ofwel HPL, is een oersterk materiaal dat uitstekend bestand is tegen wisselende weersinvloeden en vandalisme. HPL kan tegen water en zonlicht, is vuilwerend, krasbestendig en onderhoudsarm. En dit zijn uitstekende eigenschappen voor een speeltoestel in de buitenlucht. Kies voor de beste kwaliteit en maak kennis met onze exclusieve lijn speeltoestellen van HPL.

Productfilters

Showing all 7 results

Categorieën
Prijs
Leeftijdscategorie
0 tot 3 jaar(7)
4 tot 8 jaar(7)
8 tot 12 jaar(5)
12+(3)
Maximale valhoogte
Toon alles
30cm
60cm
90cm
120cm(2)
150cm(6)
180cm(6)
210cm(7)
240cm(7)
Minimale valhoogte
Toon alles
30cm(7)
90cm(7)
60cm(7)
120cm(7)
150cm(5)
180cm(1)
210cm(1)
240cm
Geschikt voor mindervaliden?
Bevat een glijbaan?
Ja(1)
Nee(6)

Showing all 7 results

Filter producten
Bootje
Maximale valhoogte van 97cm
6.920 excl. BTW
BT-851
9.750 excl. BTW
BT-852
15.350 excl. BTW
KC-561
Kasteel met glijbaan
Maximale valhoogte van 150cm
34.365 excl. BTW
KC-565
35.250 excl. BTW
BT-856
51.850 excl. BTW
KC-569
Groot piratenschip
Maximale valhoogte van 210cm
52.950 excl. BTW
BT-858

Wat is HPL?

HPL wordt ook wel laminaat of kunststofplaat genoemd. HPL is een combinatie van papierpulp en fenolhars met een harde toplaag van melaminehars. HPL bestaat uit meerdere lagen papier of houtvezel die onder hoge druk en temperatuur samengeperst worden met harsen. Door het samenpersen ontstaat een zeer dichte en zeer harde plaat. De toplagen zijn zo hard en dicht dat zonlicht en vocht niet kunnen doordringen tot het binnenste gedeelte van een HPL plaat. Dit zorgt voor een sterk en slijtvast materiaal dat bestand is tegen slijtage, krassen, hitte en vocht. HPL is een gewaardeerd materiaal omdat het geschikt is voor veelzijdige toepassingen. Het houdt geen vuil vast en is hiermee ideaal voor in hygiënische omgevingen zoals laboratoria en voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast is het duurzaam en verkrijgbaar in vele kleuren en afwerkingen. Denk aan gevelbekleding, aanrechtbladen, meubels, wandpanelen, vloeren en dus ook aan speeltoestellen.

Voordelen van het gebruik van HPL in speeltoestellen

Er zijn vele voordelen te noemen om HPL voor professionele speeltoestellen te gebruiken. We zetten ze op een rij:

  • Duurzaamheid:  HPL is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het kan tegen vocht, direct zonlicht en doorstaat met gemak verschillende temperatuurschommelingen. Dit duurzame materiaal leent zich daarom bij uitstek voor buitentoepassingen.
  • Veiligheid: HPL heeft over het algemeen een glad oppervlak. Het kan worden geproduceerd zonder scherpe randen waar kinderen zich aan kunnen verwonden. HPL kan worden behandeld met een anti-slip laag om uitglijden te voorkomen. Kortom: het is een veilig materiaal om op te spelen.
  • Onderhoud: Door het gladde materiaal is HPL gemakkelijk schoon te maken. Dat is ideaal voor speeltoestellen die buiten worden neergezet in zand of gras. Bovendien zorgen weersomstandigheden als regen en wind er ook niet voor dat speeltoestellen schoon blijven. HPL speeltoestellen vereisen weinig onderhoud.
  • Uitstraling: de mogelijkheden die HPL biedt in kleuren, patronen en afwerkingen maken dit materiaal veelzijdig in ontwerp. Hiermee biedt HPL volop mogelijkheden om uitdagende, opvallende en aantrekkelijke speeltoestellen te maken die passen bij een speciaal thema of bij je omgeving.

Ons assortiment in HPL speeltoestellen

Met HPL produceren we speeltoestellen met een moderne look en feel. Sommige met een knipoog naar de natuur zoals onze speelbootjes die lijken alsof ze van hout zijn gemaakt. Andere verwijzen naar sprookjes en oude verhalen zoals de speelkastelen. In de loop van de tijd zullen wij ons assortiment in HPL speeltoestellen verder uitbreiden.

Betaalbare speeltoestellen

Toegegeven, voor HPL speeltoestellen betaal je wel meer dan voor speeltoestellen uit de metaal- en kunststof serie en robuust metaal en rvs lijn. Maar je koopt met een HPL speeltoestel wel topkwaliteit dat jaren meegaat. Wij vertellen je graag alles over deze speeltoestellen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.