zelf ontworpen klimtoestel bij Utrechtse Schoolvereniging Utrecht

Fleurig klimtoestel op schoolplein USV in Utrecht

Het schoolplein van de Utrechtse Schoolvereniging in Utrecht is opgefleurd met een klimtoestel uit onze metaal- en kunststofserie. Dit gecertificeerde speeltoestel heeft de school zelf ontworpen in de TnT 3D-ontwerper, het gratis online ontwerpprogramma om zelf professionele speeltoestellen mee te ontwerpen. Ook de kleurencombinatie van geel, blauw en rood is door de school zelf gekozen. En we moeten eerlijk bekennen dat de kleuren van het nieuwe speeltoestel prachtig tot zijn recht komen ten opzichte van de omliggende omgeving.

Eigen ontwerp speeltoestel

De USV heeft gekozen voor een speeltoestel met twee platformen. Deze vloeren zijn met elkaar verbonden door een balanceerbrug met stepjes. Aan de beide platformen zijn diverse speelelementen bevestigd voor de gang naar boven of beneden. Zo vind je aan het ene platform horizontale spijlen, de slangentrap en een glijstang om als de brandweer naar beneden te glijden. Aan de andere vloer komen de horizontale ladder en de glijstang nog een keer terug maar hier vind je ook een opgang met de doppen.

Driedelig duikelrek

Ook mochten we een driedelig duikelrek plaatsen. En ja, hoe kan het ook anders, ook hier zie je de kleuren rood, geel en blauw weer terug in de duikelstangen. Een duikelrek betekent altijd een toevoeging op het schoolplein. Het is een goedkoop speeltoestel dat weinig ruimte inneemt maar waar altijd kinderen op spelen en hun duikelkunsten oefenen.

Rubber valondergrond aanleggen

Zowel onder het speeltoestel als onder het driedelig duikelrek zijn rubberen tegels gebruikt als valondergrond. Naast de montage van de speeltoestellen is het goed aanleggen van de valondergrond enorm belangrijk. En het is een klus die meer tijd vergt dan de meeste mensen denken. Rubber valtegels worden namelijk niet direct op het zand gelegd maar hebben een ondergrond van betontegels nodig. Deze ondergrond moet echter verdiept worden aangelegd zodat de rubber tegels na het leggen op gelijke hoogte komen met de rest van het schoolplein. Bovendien moet je ervoor zorgen dat alles waterpas komt te liggen. Hiervoor wordt eerst een vak uitgegraven en het overtollige zand afgevoerd. Daarna worden er betonbanden rondom het vak gelegd voor een strakke afwerking en wordt het vlak verder opgevuld met de betontegels. Hierop worden de rubberen valtegels gelegd. De school heeft gebruik gemaakt van de expertise van ons montageteam die alles keurig heeft geplaatst en gelegd.

Van ontwerp tot realisatie

Het project bij de Utrechtse Schoolvereniging is weer een voorbeeld waar wij van A tot Z bij betrokken waren: van ontwerp tot realisatie. Meer informatie over onze mogelijkheden lees je hier!