Kleuren kiezen voor jouw speeltoestel

Met de TnT 3D-ontwerper ontwerpen leerlingen eigen schoolplein!

Heeft je schoolplein een opkikker nodig? Zijn er oude speeltoestellen aan vervanging toe? Of moet het schoolplein helemaal opnieuw ingericht worden maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Begin dan met de inventarisatie van de speelwensen bij de gebruikers van het schoolplein. Precies, de kinderen zelf dus!

samen een speeltoestel voor het schoolplein ontwerpen

Wij helpen je!

Maar zoveel kinderen, zoveel wensen en dat begrijpen wij als TnT Speeltoestellen maar al te goed. Daarom hebben wij een ideaal hulpmiddel ontwikkeld om speeltoestellen te tekenen op de computer. Geschikt voor alle leeftijden en voor iedereen gratis te gebruiken. Hoe? Dat komen wij jou en de kinderen graag uitleggen. Maak snel een afspraak en wij komen op school om je te helpen met tekenen.

Wat kun je met de TnT 3D-ontwerper?

Je vraagt je natuurlijk af: de TnT 3D-ontwerper? Wat is dat en wat kun je ermee? Daar kom je natuurlijk alleen maar achter door het programma zelf te proberen. Trigger je fantasie en creativiteit en teken de leukste speeltoestellen voor op het schoolplein. Lees meer over dit innovatieve ontwerpprogramma.

  • De TnT 3D-ontwerper is gratis te gebruiken door jong en oud
  • Je bepaalt zelf de beschikbare ruimte voor het speeltoestel
  • Je maakt een keuze uit de verschillende mogelijkheden in valondergronden
  • Combineer verschillende speelelementen en bouw een speeltoestel dat is afgestemd op de leeftijdsgroep
  • Elk speelelement is voorzien van een leeftijdsindicatie
  • Maak gebruik van de verschillende kleurmogelijkheden en bekijk direct het resultaat
  • De prijs van het speeltoestel loopt mee met alle wijzigingen. Je weet dus direct wat je speeltoestel gaat kosten en of dit binnen je budget past.
  • De 3D-ontwerptool houdt rekening met de veiligheidseisen volgens de EN-1176 norm, je hebt altijd een realistisch ontwerp dat gemaakt kan worden.
  • TnT Speeltoestellen beoordeelt je ontwerp en adviseert waar nodig om tot het mooiste resultaat te komen. Wil je meerdere speeltoestellen combineren tot een compleet ingericht ontwerp van je schoolplein, dan maken wij een prachtig 3D-ontwerpadvies waarin al je ontwerpen een eigen plekje krijgen.
  • Na afronding heb je direct een 3D ontwerp van een speeltoestel in kleur dat je aan iedereen kunt laten zien en doorsturen.

Bekijk de video van de TnT 3D-ontwerper

In deze video laten we je in het kort zien welke mogelijkheden de TnT 3D-ontwerper biedt. Mix en match verschillende speelelementen en kleuren en teken het speeltoestel van je dromen!

Kies uit meer dan 100 speelelementen en 12 verschillende kleuren.

Door alle verschillende speelelementen met elkaar te combineren krijg je duizend en één mogelijkheden om zelf een professioneel speeltoestel te bouwen. Bovendien kun je uit 12 verschillende kleuren kiezen en je speeltoestel afstemmen op de kleuren van je huisstijl of schoolgebouw. Op de kleurenpagina vind je hierover meer informatie.

Onderstaande speelelementen geven een leuk voorbeeld.

Laat leerlingen zelf speeltoestellen ontwerpen

Het is best lastig om een speelplek in te richten met speeltoestellen die aan alle verwachtingen voldoen. De opzet van de TnT 3D-ontwerper is om speelwensen samen te brengen in één ontwerp. Uiteindelijk zijn het de kinderen die buitenspelen, is het dan niet mede aan hen om te bepalen hoe een speelplek eruit moet komen te zien? Hoe gaaf is het dan als leerlingen van een school de 3D-ontwerper gebruiken om zelf speeltoestellen te tekenen voor het schoolplein. Omdat het tekenprogramma zeer visueel is ingesteld, kunnen ze gelijk zien hoe een speeltoestel er in het echt uit komt te zien. En aangezien het gebruik van de computer tegenwoordig een normaal onderdeel van het onderwijs is, lijkt ons dit door de leerkracht ook prima te integreren in het lesprogramma.

Hoe werkt de TnT 3D-ontwerper?

Iedereen, van jong tot oud kan een speeltoestel ontwerpen met de TnT 3D-ontwerper. In de ontwerptool vind je duizend en één mogelijkheden om zelf je unieke speeltoestel samen te stellen. Combineer verschillende speelelementen met elkaar en speel met kleuren. Je kan je ontwerp afstemmen op de doelgroep, want bij elk speelelement staat voor welke leeftijd deze geschikt is. De 3D-ontwerptool geeft tijdens het tekenen aan wat wel en niet mogelijk is, dus je ontwerp kan zeker gemaakt worden. Bovendien weet je direct wat het speeltoestel gaat kosten want de prijs loopt automatisch mee met je ontwerp, ook bij iedere toevoeging of wijziging. Heb je het ontwerp klaar, dan stuur je deze in en krijg je een bevestiging per mail. Wij gaan er daarna direct mee aan de slag en je ontvangt van ons een complete offerte inclusief montage. In principe kun je daarna direct het speeltoestel bestellen. Ook adviseren wij je graag over het verkrijgen van subsidies om je speeltoestel te financieren.

Speeltoestellen gemaakt met de TnT 3D-ontwerper

Eén platform of meer, een klimwand, kruiptunnel of brandweerstang, een of twee glijbanen, het kan allemaal getekend worden met de TnT 3D-ontwerper. Alle speelelementen zijn in verschillende kleuren leverbaar. Speel met de verschillende onderdelen en kleuren en teken je eigen unieke speeltoestel. Onderstaande voorbeelden zijn allemaal getekend met de TnT 3D-ontwerper. En deze professionele speeltoestellen voldoen aan de EN-1176 norm voor plaatsing op het schoolplein.