Burgerparticipatie: een goed initiatief

Wij ervaren dat inwoners steeds meer betrokken worden bij activiteiten en beslissingen in de gemeente. Deze participatie juichen wij, als TnT Speeltoestellen, enorm toe. Met de TnT 3D-ontwerper kun je samen met bewoners in de wijk speeltoestellen ontwerpen die voldoen aan de speelwensen van kinderen uit de buurt.

Burgerparticipatie inzet buitenspelen in wijk

Gratis presentatie

TnT Speeltoestellen geeft met veel plezier een presentatie van de 3D-ontwerper. Wij komen  geheel vrijblijvend bij je langs om het programma uit te leggen en je vragen te beantwoorden. Ook tijdens buurtbijeenkomsten helpen we graag met het tekenen van speeltoestellen, geen probleem als dit in de avonduren is. Dus gebruik onze kennis en maak snel een afspraak.

De TnT 3D-ontwerper voor speelplekken in de gemeente

De TnT 3D-ontwerper is bij uitstek het geschikte programma voor het samenstellen van een speelplek in de wijk. Tijdens wijkbijeenkomsten in de gemeente kun je het programma gebruiken om de speelwensen van de inwoners (en denk ook aan de kinderen) te verzamelen en om te zetten in een speeltoestel. Je kunt de deelnemers afzonderlijk een speeltoestel laten tekenen of met een groep mensen bepalen welke speelelementen een speeltoestel moet hebben. Moet er een compleet nieuwe speelplek gemaakt worden met meerdere speeltoestellen dan maakt TnT Speeltoestellen hier graag een aansprekend 3D-ontwerp van.

  • De TnT 3D-ontwerper is gratis te gebruiken door jong en oud
  • Je bepaalt zelf de beschikbare ruimte voor het speeltoestel
  • Je maakt een keuze uit de verschillende mogelijkheden in valondergronden
  • Combineer verschillende speelelementen en bouw een speeltoestel dat is afgestemd op de leeftijdsgroep
  • Elk speelelement is voorzien van een leeftijdsindicatie
  • Maak gebruik van de verschillende kleurmogelijkheden en bekijk direct het resultaat
  • De prijs van het speeltoestel loopt mee met alle wijzigingen. Je weet dus direct wat je speeltoestel gaat kosten en of dit binnen je budget past.
  • De 3D-ontwerptool houdt rekening met de veiligheidseisen volgens de EN-1176 norm, je hebt altijd een realistisch ontwerp dat gemaakt kan worden.
  • TnT Speeltoestellen beoordeelt je ontwerp en adviseert waar nodig om tot het mooiste resultaat te komen. Wil je meerdere speeltoestellen combineren tot een complete nieuw ingerichte speeltuin in je gemeente, dan maken wij een prachtig 3D-ontwerpadvies waarin al je ontwerpen een eigen plekje krijgen.
  • Na afronding heb je direct een 3D ontwerp in kleur dat je aan iedereen kunt laten zien en doorsturen. Ook is dit 3D-ontwerp in andere programma’s te uploaden.

Bekijk de video van de TnT 3D-ontwerper

In deze video laten we je in het kort zien welke mogelijkheden de TnT 3D-ontwerper biedt. Mix en match verschillende speelelementen en kleuren en teken het speeltoestel van je dromen!

Twaalf kleuren en meer dan 100 speelelementen

Door alle verschillende speelelementen met elkaar te combineren krijg je duizend en één mogelijkheden om een professioneel speeltoestel te ontwerpen. En wist je ook dat je voor de speelelementen uit twaalf verschillende kleuren kunt kiezen? En dat je je speeltoestel helemaal kunt afstemmen op de plek waar deze komt te staan en de wensen van de bewoners van de wijk? En dat deze service helemaal gratis is? Lees er alles over op onze pagina over zelf de kleurstelling kiezen voor je speeltoestel.

Hieronder vind je voorbeelden van speelelementen die je tijdens het tekenen van je speeltoestel kunt toevoegen aan je ontwerp.

Welke speeltoestellen willen kinderen in de openbare ruimte

Als gemeente ben je verantwoordelijk voor de inrichting van de openbare ruimte. Ook speelplekken voor de kinderen horen hierbij. Maar zoveel mensen, zoveel wensen, dus kunnen we ons best voorstellen dat het lastig is om een speeltuin te maken die aan alle verwachtingen voldoet. En als het op buitenspelen aankomt, zijn het toch de kinderen die moeten beslissen wat ze leuk vinden. Is het dan niet mede aan hen om te bepalen hoe een speelplaats eruit moet komen te zien en welke speeltoestellen daarbij horen? Gebruik de TnT 3D-ontwerper als hulpmiddel bij de inrichting van een speelvoorziening.

Hoe werkt de TnT 3D-ontwerper?

Iedereen, van jong tot oud kan een speeltoestel ontwerpen met de TnT 3D-ontwerper. In de ontwerptool vind je duizend en één mogelijkheden om zelf je unieke speeltoestel samen te stellen. Combineer verschillende speelelementen met elkaar en speel met kleuren. Je kan je ontwerp afstemmen op de doelgroep, want bij elk speelelement staat voor welke leeftijd deze geschikt is. De 3D-ontwerptool geeft tijdens het tekenen aan wat wel en niet mogelijk is, dus je ontwerp kan zeker gemaakt worden. Bovendien weet je direct wat het speeltoestel gaat kosten want de prijs loopt automatisch mee met je ontwerp, ook bij iedere toevoeging of wijziging. Heb je het ontwerp klaar, dan stuur je deze in en krijg je een bevestiging per mail. Wij gaan er daarna direct mee aan de slag en je ontvangt van ons een complete offerte inclusief montage. In principe kun je daarna direct het speeltoestel bestellen.

Speeltoestellen gemaakt met de TnT 3D-ontwerper

Of je nu een klein of een groot speeltoestel wilt, de TnT 3D-ontwerper helpt je met het ontwerpen van een speeltoestel die past in de wijk. Het enige wat we van je vragen is een klein beetje creativiteit en die komt vanzelf als je met het online programma bezig gaat. Alle speelelementen zijn in verschillende kleuren leverbaar. Speel met de verschillende onderdelen en kleuren en teken je eigen unieke speeltoestel. Onderstaande voorbeelden zijn allemaal getekend met de TnT 3D-ontwerper. En deze professionele speeltoestellen voldoen aan de EN-1176 norm voor plaatsing in de openbare ruimte.

Hoe komen wij als wijkbewoners aan voldoende geld voor een speeltoestel?

Een professioneel speeltoestel kost meer geld dan een speeltoestel dat je in de tuin plaatst. Dit komt omdat het aan allerlei Europese normen moet voldoen en een certificaat moet hebben. Als je als inwoners van een wijk een speeltoestel wilt kopen, heb je dus voldoende financiële middelen nodig, ook voor de montage en de eventueel benodigde valondergrond. Klop dan eens aan bij de gemeente of je in aanmerking komt voor subsidie. En er zijn nog veel meer mogelijkheden om aan geld voor een speeltuin te komen. Lees onze pagina over subsidies en vraag ons gerust om advies.