Zelf ontworpen speeltoestel in TnT 3D-ontwerper bij OBS Willemschool in Monster

Volop speelplezier op schoolplein bij OBS Willemschool Monster

Voor dit project reisden wij af richting de Noordzee. Voor de openbare basisschool De Willemschool in de plaats Monster (onder Den Haag) mochten wij een nieuw speeltoestel plaatsen. Dit speeltoestel is door de school zelf getekend in onze TnT 3D-ontwerper. Ook heeft de Willemschool zelf de kleuren van dit speeltoestel gekozen. En laten dit nu de kleuren zijn die ook in het logo van deze school te vinden zijn.

Wat heeft De Willemschool getekend?

Hoe haal ik optimaal speelplezier uit een speeltoestel zonder dat het te veel ruimte inneemt? Dat laat dit zelf ontworpen speeltoestel uit de metaal- en kunststof lijn goed zien. Want werkelijk alle kanten van de platformen zijn benut door er verschillende speelelementen aan te plaatsen. Het speeltoestel bestaat uit twee platformen die aan elkaar zijn gekoppeld door een verticaal klimnet. Het vierkante platform kun je aan vier kanten beklimmen: met de slangenladder, het gebogen klimrek, de horizontale spijlen en met de kronkelende zigzag-ladder. Onder dit platform vind je bovendien twee zitbankjes. Het andere platform bestaat eigenlijk uit twee delen: een vierkante en driehoekige vloer die aan elkaar zijn gekoppeld tot een groot platform. Ook hier worden weer alle zijden goed benut door de verschillende opgangen. Klim jij naar boven via de U-vormige ladder, de opgang met de doppen, de spiraalwikkel of de horizontale spijlen? Aan deze vloer is ook een glijstang gemaakt voor een snelle roetsj naar beneden. Onder dit ruime platform vind je verder nog een bankje en een tafeltje.

De speelplek van A tot Z geregeld

Het project bestond niet alleen uit het plaatsen van dit speeltoestel. Er stond op deze plek een oud toestel dat we eerst verwijderd hebben. Daarna moest het vak voor het nieuwe toestel aangepast worden qua vorm en afmeting. Dit betekende onder andere de oude ondergrond verwijderen, uitgraven, aanvullen met zand, nieuwe randen aanzagen en afwerken. Daarna is er op de plek nieuw kunstgras geplaatst met een extra shockpad eronder om de vereiste valdempende ondergrond te realiseren voor een valhoogte van 210 cm. Op de laatste foto zie je de speelplek met het oude en het nieuwe speeltoestel. Wij zijn blij met onze montageploeg die weer vakwerk heeft verricht tijdens het realiseren van deze speelplek. OBS De Willemschool is blij met het eindresultaat en wij wensen alle kinderen veel speelplezier op het schoolplein.