Balanceertoestel kopen | TnT speeltoestellen

Het belang van een balanceertoestel

Eigenlijk doen kinderen het al heel vaak: over een muurtje of boomstam lopen of de stoeprand volgen. Het ontwikkelen van evenwicht en balans is een belangrijke vaardigheid voor kinderen. Met een balanceertoestel bied je kinderen spelenderwijs de mogelijkheid om deze vaardigheid te oefenen. Een balanceertoestel op een speelplek is daarom een belangrijke meerwaarde. Je biedt kinderen het plezier van spelen terwijl ze gelijktijdig een aantal basisvaardigheden aanleren.

Productfilters

Showing all 11 results

Categorieën
Prijs
Leeftijdscategorie
0 tot 3 jaar(11)
4 tot 8 jaar(11)
8 tot 12 jaar(1)
12+
Maximale valhoogte
Toon alles
30cm(4)
60cm(11)
90cm(11)
120cm(11)
150cm(11)
180cm(11)
210cm(11)
240cm(11)
Minimale valhoogte
Toon alles
30cm(11)
90cm
60cm(7)
120cm
150cm
180cm
210cm
240cm
Geschikt voor mindervaliden?
Bevat een glijbaan?
Ja
Nee(11)

Showing all 11 results

Filter producten
Evenwichtsbalk 2.5 meter
Maximale valhoogte van 41cm
307 excl. BTW
B-057
Balanceerbalken (3 stuks)
Maximale valhoogte van 30cm
380 excl. BTW
B-053
Balanceerbalk met bladeren
Maximale valhoogte van 59cm
675 excl. BTW
B-064
Balanceerbalk met bladeren
Maximale valhoogte van 30cm
874 excl. BTW
B-065
Balanceerbalk met bladeren (halfrond)
Maximale valhoogte van 35cm
1.120 excl. BTW
B-066
Balanceertoestel schuine brug
Maximale valhoogte van 54cm
1.908 excl. BTW
B-062
Balanceertoestel
Maximale valhoogte van 30cm
1.965 excl. BTW
B-061
Balanceer parcours
Maximale valhoogte van 40cm
3.287 excl. BTW
B-098
Kruipbuis nature
Kruipbuis nature
Maximale valhoogte van 15cm
4.367 excl. BTW
KB-1001
Brug met bladerbalken
Maximale valhoogte van 55cm
4.030 excl. BTW
B-092
Balanceer parcours
Maximale valhoogte van 55cm
4.790 excl. BTW
B-099

De meerwaarde van een balanceertoestel voor kinderen

Balanceren is het vermogen om het lichaam in een stabiele positie te houden. Balancer is dus proberen in evenwicht te blijven. Evenwicht is de basis van alle bewegingen en hangt nauw samen met lichaamsbesef. Het vermogen om het lichaam zo te bewegen dat het goed in balans is, lijkt heel vanzelfsprekend. Dat komt omdat het onbewust gebeurt. Dat klinkt misschien eenvoudig maar dat is het niet. Daar is oefening voor nodig. Is het evenwichtsgevoel bij kinderen onvoldoende ontwikkeld dan worden dingen als fietsen, sporten, buiten spelen en met andere kinderen spelen en goed mee kunnen doen een stuk moeilijker. Kinderen kunnen zich hierdoor een stuk onhandiger en onzekerder gaan voelen. Ook op school is een goed evenwichtsgevoel belangrijk. Want kinderen moeten stil en rechtop op de stoel blijven zitten bijvoorbeeld. Je denkt er misschien niet zo over na, maar dit maakt het aanbieden van balanceertoestellen op een schoolplein of andere openbare speelplek wel heel belangrijk

De voordelen van het goed kunnen balanceren

Leren balanceren is van belang voor de fysieke, cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen. Balanceren wordt als een essentiële vaardigheid beschouwd en draagt bij aan:

  • de motorische ontwikkeling: coördinatie van verschillende spieren en ontwikkeling van de fijne en grove motoriek
  • verbeteren van evenwicht en coördinatie: deze vaardigheden zijn van groot belang voor het goed uitvoeren van dagelijkse activiteiten zoals lopen, rennen en fietsen
  • minder kans op letsel: een goed ontwikkeld evenwichtsgevoel vermindert de kans op vallen en dus op verwondingen.
  • betere stabiliteit: vooral belangrijk tijdens fysieke activiteiten en sporten
  • cognitieve vaardigheden: om je te focussen om in evenwicht te blijven heb je een goede concentratie nodig. Deze cognitieve inspanning levert een positieve bijdrage aan het ontwikkelen van aandacht en het vermogen taken te plannen.
  • ontwikkeling van zelfvertrouwen: goed kunnen balanceren vergroot het zelfvertrouwen. Hierdoor durven ze beter nieuwe uitdagingen aan te gaan en te overwinnen.
  • sportieve vaardigheden: sporten waarbij coördinatie en balans centraal staan vereisen een goed ontwikkeld evenwichtsgevoel.

Balanceren goed voor schoolprestaties

Naarmate een kind het balanceren beter beheerst, zal het grotere uitdagingen opzoeken. Met een balanceertoestel daag je kinderen uit om te oefenen met hun evenwichtsgevoel. Balanceren helpt bij de ontwikkeling van het gezichtsvermogen, de motoriek en de concentratie bij kinderen. Dit zijn belangrijke vaardigheden om op school beter te kunnen presteren. Een goed evenwichtsgevoel helpt een kind ook om actief bezig te zijn. Want ook voor het schoppen tegen een bal of rennen is een goede balans vereist.

Balanceertoestellen kopen

Bij TnT Speeltoestellen vind je robuuste en onderhoudsvrije balanceertoestellen voor een eerlijke prijs. De gecertificeerde balanceer toestellen zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden en geschikt voor scholen, speeltuinen en andere speelplekken in de openbare ruimte.