Balanceertoestel kopen | TnT speeltoestellen

Balanceertoestellen: meerwaarde voor ontwikkeling bij kinderen

Eigenlijk doen kinderen het al heel vaak: over een muurtje of boomstam lopen of de stoeprand volgen. Het ontwikkelen van evenwicht en balans is een belangrijk element bij kinderen. Door dit spelenderwijs aan te bieden, ontwikkelen ze een aantal belangrijke levensvaardigheden. Daarom is een balanceertoestel zoals een balanceerbalk op een speelplaats ook van meerwaarde. Hierdoor bied je kinderen het plezier van het spelen en oefenen ze gelijktijdig een aantal basisvaardigheden.

Productfilters

Toont alle 7 resultaten

Categorieën
Prijs
Leeftijdscategorie
0 tot 3 jaar (7)
4 tot 8 jaar (7)
8 tot 12 jaar (1)
12+
Maximale valhoogte
Toon alles
30cm (4)
60cm (7)
90cm (7)
120cm (7)
150cm (7)
180cm (7)
210cm (7)
240cm (7)
Minimale valhoogte
Toon alles
30cm (7)
90cm
60cm (3)
120cm
150cm
180cm
210cm
240cm
Geschikt voor mindervaliden?
Bevat een glijbaan?
Ja
Nee (7)

Toont alle 7 resultaten

Filter producten
Evenwichtsbalk 2.5 meter
Maximale valhoogte van 41cm
307 excl. BTW
B-057
Balanceerbalken
Maximale valhoogte van 30cm
380 excl. BTW
B-053
Balanceerbalk met bladeren
Maximale valhoogte van 30cm
640 excl. BTW
B-065
Balanceertoestel
Maximale valhoogte van 30cm
1.306 excl. BTW
B-061
Balanceer parcours
Maximale valhoogte van 40cm
3.060 excl. BTW
B-098
Kruipbuis nature
Kruipbuis nature
Maximale valhoogte van 15cm
4.367 excl. BTW
KB-1001
Balanceer parcours
Maximale valhoogte van 54cm
4.567 excl. BTW
B-099

Leer kinderen in evenwicht te blijven

Balanceren betekent proberen in evenwicht te blijven. Evenwicht is de basis van alle bewegingen en hangt nauw samen met lichaamsbesef. Het vermogen om het lichaam zo te bewegen dat het goed in balans is, lijkt heel vanzelfsprekend. Dat komt omdat het onbewust gebeurt. Dat klinkt misschien eenvoudig maar dat is het niet. Daar is oefening voor nodig. Is het evenwichtsgevoel bij kinderen onvoldoende ontwikkeld dan worden dingen als fietsen, sporten, buiten spelen en met andere kinderen spelen en goed mee kunnen doen een stuk moeilijker. Kinderen kunnen zich hierdoor een stuk onhandiger en onzekerder gaan voelen. Ook op school is een goed evenwichtsgevoel belangrijk. Want kinderen moeten stil en rechtop op de stoel blijven zitten bijvoorbeeld. Je denkt er misschien niet zo over na, maar dit maakt het aanbieden van balanceertoestellen op een schoolplein of andere openbare speelplek wel heel belangrijk.

Balanceren goed voor schoolprestaties

Naarmate een kind het balanceren beter beheerst, zal het grotere uitdagingen opzoeken. Met een balanceertoestel daag je kinderen uit om te oefenen met hun evenwichtsgevoel. Balanceren helpt bij de ontwikkeling van het gezichtsvermogen, de motoriek en de concentratie bij kinderen. Dit zijn belangrijke vaardigheden om op school beter te kunnen presteren. Een goed evenwichtsgevoel helpt een kind ook om actief bezig te zijn. Want ook voor het schoppen tegen een bal of rennen is een goede balans vereist.

Balanceer toestellen kopen

Bij TnT Speeltoestellen vind je robuuste en onderhoudsvrije balanceertoestellen voor een eerlijke prijs. De gecertificeerde balanceer toestellen zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden en geschikt voor scholen, speeltuinen en andere speelplekken in de openbare ruimte.

TnT speeltoestellen | Cloud
TnT speeltoestellen | Cloud

TnT Speeltoestellen maakt gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.