Bootcamp toestel | TnT speeltoestellen

Bootcamp, toestel voor sporten in de openbare ruimte

Sporten in de buitenlucht is een populaire vrijetijdsbesteding. Daarmee wordt de vraag naar sporttoestellen voor de openbare ruimte ook steeds groter. Had je eerder nog een abonnement op de sportschool nodig voor een volledige work-out, tegenwoordig vindt je op diverse plekken in de buitenlucht voldoende aanbod van professionele sporttoestellen voor een complete bootcamp of calisthenics training. Sporten wordt op deze manier toegankelijk voor iedereen en dit bevordert een gezondere levensstijl.

Wat is bootcamp?

Bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode die vanuit Amerika is overgewaaid. Het Amerikaanse leger trainde de soldaten in bezette gebieden in zeer korte tijd op zeer intensieve wijze met het materiaal wat daar op dat moment voor handen was. Het doel was op een zo efficiënt mogelijke manier kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren. Bootcamp wordt in groepsverband gegeven, meestal onder leiding van een trainer. Door in teamverband te sporten, trainen de deelnemers vaak intenser dan dat ze dat individueel zouden doen. Bootcamp houdt je fit, sterk en soepel en biedt ontspanning door inspanning. Bootcamp trainingen bestaan onder andere uit hardlopen en intervaltraining. Op zich heb je hiervoor geen specifieke bootcamp sporttoestellen nodig maar deze bieden wel een uitstekende aanvulling op de fitnessoefeningen in de natuur.

Waarom zijn bootcamp-toestellen zo populair

Toestellen voor bootcamp zijn vooral aantrekkelijk voor het creëren van sportgelegenheid in gemeentes maar zijn ook uitstekend geschikt als aanvullende trainingsmogelijkheden bij bijvoorbeeld voetbaltrainingen of andere sporttrainingen buiten. De sporttoestellen voor bootcamp zijn geschikt voor iedere leeftijdsgroep en deze zijn zowel individueel als in groepsverband te gebruiken. Ze stimuleren gebruikers om actief bezig te zijn, ook voor mensen die minder te besteden hebben en die de kosten voor een sportabonnement te hoog vinden. Het biedt een laagdrempelige manier van bewegen.

Bootcamp sporttoestel kopen?

De sporttoestellen voor bootcamp van TnT Speeltoestellen zijn gemaakt van duurzame en robuuste materialen die uitermate geschikt zijn voor plaatsing in de openbare ruimte. De onderhoudsarme bootcamp-toestellen zijn zowel individueel te plaatsen maar ook met elkaar te combineren en uit te bouwen tot een compleet en betaalbaar bootcampparcours. Wij denken graag met je mee bij de opstelling van een uitdagende sportplek voor iedere leeftijdsgroep.