Pleinplakkers | TnT speeltoestellen

Zandbak geeft urenlang vermaak

Spelen met zand, daar doe je kinderen nog steeds een groot plezier mee. De meeste kinderen kunnen uren doorbrengen in de zandbak. Lekker kliederen, taartjes bakken of een groot zandkasteel bouwen. Zand kun je op allerlei manieren bewerken. Je kunt erin graven, ermee bouwen en mee strooien en in combinatie met water wordt het een nog groter feest. Zand prikkelt de speelzin en ontwikkeling van kinderen op verschillende manieren. Een zandbak is dan ook een speelelement waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

Productfilters

Showing all 10 results

Categorieën
Schaduwdoeken
Zandbak accessoires en zandtoestellen(6)
Prijs
Leeftijdscategorie
0 tot 3 jaar(10)
4 tot 8 jaar(10)
8 tot 12 jaar
12+
Maximale valhoogte
Toon alles
30cm(2)
60cm(10)
90cm(10)
120cm(10)
150cm(10)
180cm(10)
210cm(10)
240cm(10)
Minimale valhoogte
Toon alles
30cm(10)
90cm
60cm(8)
120cm
150cm
180cm
210cm
240cm
Geschikt voor mindervaliden?
Bevat een glijbaan?
Ja
Nee(10)

Showing all 10 results

Filter producten
zandbaktafeltje - tafeltje - zandbakstoel - zandbak - speelplaat - balanceerplaat
Zand tafel 1 delig
Maximale valhoogte van 42cm
187 excl. BTW
PE-Z470
Zandbak tafel met stoeltjes
Maximale valhoogte van 40cm
784 excl. BTW
PE-Z500
zandtafels - 3 zandbak tafels - zandbakpaddestoel - zandbakkrukje - balansstapjes - zandbak - zandbaktafeltje
Zand tafel
Maximale valhoogte van 49cm
792 excl. BTW
PE-Z480
Graafmachine voor in de zandbak
Maximale valhoogte van 50cm
829 excl. BTW
ZS-GRAAF
941 excl. BTW
PE-211108
zandbak - zandkuil - schoonhoudend - zand - speeltoestel
Zandbak betonelementen 2,7x2,7 mtr
Maximale valhoogte van 40cm
2.131 excl. BTW
Zb-bt-3001
3.540 excl. BTW
Zb-bt-5001
4.485 excl. BTW
Zb-bt-7001
Speeltoestel zandbak
Maximale valhoogte van 60cm
7.493 excl. BTW
PE-ZS101
Zandspelen
Maximale valhoogte van 60cm
6.887 excl. BTW
PE-ZS102

Waarom een zandbak op de speelplaats?

Zand staat in de top drie van het meest gebruikte buitenspeelgoed voor kinderen. Zand is een natuurlijk materiaal en heeft een grote speel- en ontwikkelingswaarde. Zand stimuleert de tastzin want het heeft verschillende structuren en voelt steeds weer anders aan. Zand kan bijvoorbeeld zacht aanvoelen maar als je het met water vermengd wordt het plakkerige modder. In combinatie met andere speelelementen zoals een graafmachine, schepjes en vormpjes wordt een zandbak nog aantrekkelijker. Een zandbak bevordert niet alleen de creativiteit van kinderen maar draagt ook bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling.  Want met meerdere kinderen een groot bouwwerk of ondergronds gangenstelsel van zand maken is hartstikke leuk. Zand kan zoveel vormen aannemen dat het altijd een uitdaging blijft om er iets mee te doen. Kinderen worden opeens creatief zodra ze zand in handen krijgen.

Tips bij de aanschaf van een zandbak

Een zandbak is geschikt voor peuters en kleuters op het kinderdagverblijf of voor de basisschoolkinderen op het schoolplein. Maar ook op een camping of recreatieverblijf mag dit speelelement eigenlijk niet ontbreken. De zandbakken worden geleverd zonder bodem en zand. Zet de zandbakelementen dus op een harde ondergrond en gebruik bij voorkeur anti-worteldoek waar het speelzand op gestort kan worden. Hiermee voorkom je dat er onkruid of ander ongewenst materiaal in het zand komt. Gebruik altijd speelzand in de zandbak. Dit is speciaal schoon en fijn zand dat voldoende bindt om er leuke dingen van te bouwen. Bovendien zorgt speelzand ervoor dat handen en kleren weer snel zandvrij gemaakt kunnen worden. Speelzand is gezuiverd, dit speelt prettiger omdat kinderen zich geen pijn kunnen doen aan schelpjes, takjes of andere viezigheid. Speelzand is ook licht waterdoorlatend wat ervoor zorgt dat wateroverlast in de zandbak minimaal is. Zorg ervoor dat de zandbak afgesloten kan worden met een deksel of net. Dit voorkomt dat er uitwerpselen van dieren of afval in het zand terechtkomt.

Betonnen zandbak

Een zandbak van beton is een goed alternatief voor een kunststof uitvoering. Beton is een hufterproof en onderhoudsvrij materiaal dat lang mee gaat. Daarom is de keuze voor een betonnen zandbak in de openbare ruimte zoals op een schoolplein altijd een goede optie. De zandbak wordt samengesteld met betonnen elementen die op een vlakke ondergrond van steen of van zand worden geplaatst. Het voordeel van deze betonelementen is dat je zelf de afmeting van je betonnen zandbak bepaalt door het gewenste aantal zandbakelementen aan elkaar te schakelen.

Zandtoestel

Een zandtoestel is een uitgebreid speeltoestel dat prima past in een grote zandbak of op een grote zandoppervlakte bijvoorbeeld bij een recreatieplas. Naast zandbakken vind je bij TnT Speeltoestellen ook zandtoestellen. Een zandtoestel biedt uitgebreide mogelijkheden om zand te verplaatsen, emmertjes om zand te scheppen of op en neer te takelen, een buizenstelsel of een rad. Een zandtoestel is dus veel meer dan een zandbak.

Professionele zandbak kopen

Of je nu kiest voor een kunststof of betonnen zandbak of een uitgebreid zandtoestel, bij TnT Speeltoestellen helpen we je graag bij je keuze voor de beste professionele zandbak op de beste plek. Wij leveren ook bijpassende afdeknetten voor over de zandbak.