Een kanjer van een schoolplein voor kanjerschool Paus Joannes in Haaksbergen.

Het maakt ons niet uit waar we heengaan om een speelplek in te richten maar als we een schoolplein bij een school in de buurt mogen maken, vinden we dat toch wel speciaal. We waren dan ook blij dat Basisschool Paus Joannes uit Haaksbergen ons benaderde om mee te denken bij de inrichting van hun nieuwe speelplaats. Inmiddels is een groot deel van het schoolplein voorzien van nieuwe speeltoestellen en kunnen de leerlingen volop buitenspelen.

Meedenken met inrichting schoolplein

Uiteraard denken we graag mee met de inrichting van een speelplek. Maar in dit geval hebben we de school ook aan het werk gezet. Toen wij ze wezen op de mogelijkheden om een speeltoestel te tekenen in onze TnT 3D-ontwerper zijn ze zelf aan de slag gegaan. Uiteindelijk heeft dit geleid tot drie nieuwe ontwerpen van speeltoestellen, die allemaal gerealiseerd zijn op het schoolplein.

Eigen ontwerp met dubbele glijbaan

Het eerste eigen ontwerp is een speeltoestel in het felblauw met geel. Dit speeltoestel bestaat uit twee platformen met dakje die met elkaar verbonden zijn door een ringladder. Om van de ene naar de andere kant te komen zonder de grond te raken, moet je dus aan je armen slingerend als een aap. Aan beide vloeren zijn verschillende speelelementen bevestigd. Aan het ene platform kun je via de spiraalwikkel of de slangentrap klimmen en via de brandweerstang naar beneden glijden. Aan de andere kant klim je via de brandweertrap of de horizontale stangen naar boven en glij je via de dubbele glijbaan weer naar beneden. Door alle zijden van een platform goed te benutten, creeër je veel speelmogelijkheden met zo weinig mogelijk ruimteverlies.

Zelf ontworpen speeltoestel met kruipbuis

Bij het tweede ontwerp is rekening gehouden met de jongere doelgroep. Ook dit speeltoestel bestaat uit twee platformen die met elkaar verbonden zijn door een kruipbuis. Onder beide platformen zijn twee zitbankjes gemaakt met een tafeltje ertussen. Twee leuke plekjes om eventjes fijn weg te kruipen. De twee platformen zijn te beklimmen via de horizontale stangen. De kleuren rood en geel zorgen voor een mooie blikvanger op het schoolplein.

Glijbaan uit de TnT 3D-ontwerper

Het derde speeltoestel is een hoge glijbaan. Je klimt naar het platform met het dakje via de horizontale stangen of de opgang met de doppen. Je glijdt weer naar beneden via de robuuste kunststof glijbaan of je neemt de brandweerstang voor de weg naar beneden. Voor deze glijbaan is gekozen voor de kleurencombinatie blauw met rood.

Metalen speeltoestellen met kunststof speelelementen

Alle zelf getekende speeltoestellen komen uit de metaal- en kunststofserie. Voor deze speeltoestellen geldt dat ze allemaal zijn aan te passen in de TnT 3D-ontwerper en dat je zelf je kleuren voor de speelelementen mag kiezen zonder hiervoor een meerprijs te betalen. Wil je zelf ook een speeltoestel ontwerpen, start dan nu met de TnT 3D-ontwerper.

Twee driedelige duikelrekken

Naast de drie eigen ontwerpen, is het schoolplein verder aangevuld met speeltoestellen uit ons basisassortiment. En een speelelement dat echt niet op een schoolplein mag ontbreken, is het duikelrek. Bij de Paus Joannes hebben we er maar liefst twee neergezet. Dit betekent duikelplezier voor zes kinderen tegelijk. Ook bij het driedelige duikelrek zijn de kleuren geel, rood en blauw gebruikt voor de duikelstangen.

Superschommel

Nog een ander basistoestel is de schommel. En de Paus Joannes koos niet voor zomaar een schommel maar ging direct voor een dubbele uitvoering. Aan de ene kant hangt een grote vogelnest waar je met meerdere kinderen tegelijk op kunt schommelen en deze vogelnestmand is ook zeer geschikt om lekker op te chillen. Aan de andere kant hangen twee normale schommelzitjes voor de echte liefhebbers van schommelen.

Betonnen tafeltennistafel

Mocht je denken dat tafeltennis alleen voor op de camping is dan heb je het mis. Want de leerlingen van de Basisschool Paus Joannes gaan ook graag de uitdaging op het schoolplein met je aan. Deze robuuste tafeltennistafel bestaat uit éen stuk gegoten beton en is voorzien van onder- en bovenbewapening. Het speelblad is groen gespoten met een twee-componentenlak. Een dijk van een tafeltennistafel dus voor vele partijtjes met z’n tweetjes of rond de tafel.

Rubber tegels als valondergrond

Er wordt niet altijd aan gedacht maar onder professionele speeltoestellen die een bepaalde valhoogte hebben moet een speciale valondergrond aangebracht worden. De meest kwalitatief hoogwaardige valdemping is de rubber tegel. Naast een goede valdemping zorgen ze ook nog eens voor een zeer strakke afwerking van de speelplek. De Paus Joannes heeft onder alle speeltoestellen die valdemping nodig hadden, zwarte rubber tegels laten leggen. Door deze zwarte valondergrond komen de kleurrijke speeltoestellen nog eens extra goed tot hun recht op het schoolplein.

TnT speeltoestellen | Cloud
TnT speeltoestellen | Cloud

TnT Speeltoestellen maakt gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.