Overzicht van het nieuwe schoolplein met sporttoestellen bij scholengemeenschap Triade in Edam

Sporttoestellen bij middelbare scholengemeenschap Triade in Edam

Bij scholengemeenschap De Triade in Edam kun je er niet meer omheen. Deze technische middelbare school heeft van haar schoolplein een waar buitensportparadijs gemaakt. Door meerdere sporttoestellen op het plein te plaatsen, kan er naast de gymles ook tijdens de pauzes buiten gesport worden. Ook zijn er een aantal metalen zitbanken in verschillende kleuren neergezet. Naast voldoende zitruimte voor de leerlingen, vormen deze ook een vrolijke noot op het grijze schoolplein. Deze opdracht werd ingevuld door onze partner LuduQ. Wij, als TnT Speeltoestellen, mochten de outdoor fitnesstoestellen en banken leveren en plaatsen. Op onderstaande foto’s zie je hoe een leeg en kaal plein wordt opgevrolijkt door kleurige sporttoestellen en banken.

Outdoor fitnesstoestellen in voortgezet onderwijs

Is het een nieuwe trend? Sporttoestellen op het schoolplein bij het voortgezet onderwijs? Want dit is niet de eerste opdracht voor de plaatsing van outdoor fitnesstoestellen bij een middelbare school. Eerder al leverden wij sporttoestellen bij Het Kwadrant in Bergen op Zoom bijvoorbeeld. Maar het siert de school zeker door haar leerlingen sport- en bewegingsmogelijkheden aan te bieden. Want vooral voor de jeugd in de puberleeftijd is actief bewegen een goede vorm van inspanning en ontspanning. En staan de sporttoestellen letterlijk voor je neus dan is de kans vele malen groter dat ze ook daadwerkelijk gebruikt worden. Bovendien motiveren leerlingen elkaar om samen op de fitnesstoestellen te sporten. Je kunt hier dus zeker spreken van een win-win-situatie.

Schoolplein gevuld met outdoor fitnesstoestellen

Het zijn niet zomaar een paar fitnesstoestellen want met tien sporttoestellen is het schoolplein omgetoverd tot een sportplein. De school heeft zelf de kleuren van de toestellen bepaald en per type toestel is gekozen voor een andere kleurstelling. En deze kleurstellingen corresponderen weer met de kleuren van de geleverde banken maar passen ook bij de kleuren van de school.

Onderstaande fitnesstoestellen zijn op het schoolplein geplaatst:

  • De zijwaartse bewegingen van de dubbele heupswing zorgen ervoor dat de spieren van de onderrug en heupen soepeler en sterker worden.
  • De twee roeiapparaten zetten je flink in beweging. De doorlopende cyclische roeibeweging is niet alleen goed voor je conditie maar zorgt ook voor verbetering van arm-, been-, rug- en buikspieren.
  • Met de twee airwalkers verbrand je niet alleen veel calorieën maar spreek je ook diverse spiergroepen aan zoals van de buik, heup en onderrug. Tevens is deze oefening goed voor de quadriceps en hamstrings.
  • De twee crosstrainers zorgen ervoor dat je verschillende spiergroepen oefent zonder wrijving zoals je tijdens het hardlopen wel doet.
  • De twee hometrainers versterken de spieren in de onderrug en bovenbenen en zorgen voor een verhoging van de vetverbranding.
  • Met de leg press zet je kracht op je bovenbenen door je eigen gewicht weg te drukken. Vooral de spieren van de bovenbenen worden hiermee versterkt.

In totaal zijn er negen zitbanken geleverd, zes banken met rugleuning en drie zonder. Deze robuuste zitbanken zijn compleet van metaal en bieden ruimte aan drie tot vier personen door de ruime afmeting van 180 cm.

Gezonde school zorgt voor voldoende sport en beweging

Scholengemeenschap De Triade is niet zo maar toevallig een school die vraagt om sporttoestellen. Binnen deze technische middelbare school, die haar leerlingen opleidt tot de beste vakmannen en vakvrouwen in de regio, wordt er volgens vier speerpunten gewerkt. En een van deze speerpunten heet “gezond”. De school helpt haar leerlingen met een gezonde levensstijl door binnen en buiten de lessen onder andere aandacht te geven aan gezonde voeding, sociaal gedrag, sport en beweging en alcohol- en drugsgebruik. Dus dit sportplein past precies bij de opvattingen waar deze school voor staat.