Outdoor fitness bij Het Kwadrant in Bergen op Zoom

Het Kwadrant is een school voor praktijkonderwijs in Bergen Op Zoom. Deze school voor voortgezet onderwijs biedt moeilijk lerende jongeren de benodigde ondersteuning bij het leren en/of het sociale gedrag. Sport en spel is belangrijk bij de ontwikkeling van sociale, emotionele en fysieke vaardigheden. Deze jongeren wordt met de nieuwe outdoor fitness apparaten de mogelijkheid geboden tijdens schooltijd te sporten.

Fitnessapparaten op het schoolplein

Op het plein van de Kwadrant hebben we een compleet fitnessparcours aangelegd met verschillende fitnessapparaten. Vooral voor de jeugd van deze leeftijd is sporten en bewegen belangrijk. Actief bewegen in de buitenlucht is een goede vorm van inspanning en ontspanning. En als de fitnessapparaten voor de deur staan, is de trigger om deze te gaan gebruiken veel groter. Bovendien ben je op school met velen en als er een aantal leerlingen graag sport, wordt de motivatie voor de anderen om mee te doen gestimuleerd. En samen sporten heeft zoveel voordelen, dus hoe mooi is het dan dat de school voorziet in de benodigde sporttoestellen? Bovendien kunnen de outdoor fitness apparaten ook heel goed worden ingezet tijdens de gymlessen op school.

Hoogwaardige materialen

De fitnessapparaten die bij Het Kwadrant zijn geplaatst, vind je normaal gesproken ook in de sportschool. Alleen zijn deze sporttoestellen geschikt voor plaatsing in de buitenlucht. De materialen die voor de productie van deze fitnessapparatuur worden gebruikt, kunnen uitstekend tegen de weersomstandigheden in Nederland. Er wordt onder andere gewerkt met gegalvaniseerd gepoedercoat staal met een anti-roest afwerking, zonbestendig kunststof, en veilige rubbergecoate anti-slip afwerking.

Complete work-out met outdoor fitnessparcours

Het fitnessparcours bij Het Kwadrant is zo opgezet dat bijna alle spiergroepen tijdens het gebruik aan bod komen. Heb je alle sporttoestellen gehad dan heb je een complete work-out gedaan. Bijkomende voordeel: een abonnement op de sportschool wordt voor leerlingen overbodig. Het Kwadrant koos voor outdoor fitnesstoestellen met frisgroene accenten, die goed opvallen op het schoolplein.

Onderstaande outdoor fitnessapparaten hebben we geplaatst

  • Roeiapparaat: hiermee train je niet alleen de spieren van je armen, benen, rug en buik maar dit fitnessapparaat bevordert ook een goeie conditie.
  • Taille-twister: zorgt voor een goede warming-up om je lichaam voor te bereiden op andere oefeningen. Door je lichaam te roteren, worden de buikspieren en taille getraind.
  • Crosstrainer: een vorm van hardlopen maar dan zonder wrijving en zware belasting van de knieën. Je oefent hiermee meerdere spiergroepen.
  • Chest press: omdat je hier iets wegdrukt zet je kracht op de borst- en schouderspieren.  Bevordert een goede houding en doorbloeding.
  • Leg press: door met de benen iets weg te drukken, oefen je de spieren in je bovenbenen. Door de benen dieper te buigen, komt ook de achterkant van de bovenbenen aan bod.
  • Hangrek: het hangrek bevordert de spierkracht in de armen en de schouders maar traint ook de lenigheid van het lichaam.

Meer beweegparcoursen in de openbare ruimte

Ze zijn geschikt voor jong en oud en maken het sporten laagdrempelig. Bovendien vormen ze een goede aanvulling op een flinke wandeling of het rondje hardlopen. Bekijk ook het project sporten en spelen aan de sportlaan in Tubbergen. Meer weten over de mogelijkheden van het plaatsen van fitnessapparaten of sporttoestellen op jouw schoolplein?

TnT speeltoestellen | Cloud
TnT speeltoestellen | Cloud

TnT Speeltoestellen maakt gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.