twee schommels en glijbaan op strand bij locatie Zeilvereniging Noordwijk

“Verwijderbare” speeltoestellen bij Zeilvereniging Noordwijk

Speeltoestellen op het strand? Ja, het kan echt! In samenwerking met Luduq hebben we bij Zeilvereniging Noordwijk drie speeltoestellen op het strand geplaatst. Deze speeltoestellen staan er gedurende het watersportseizoen maar kunnen eenvoudig verwijderd worden in het najaar en het volgende voorjaar opnieuw geplaatst.

Verwijderbare speeltoestellen

Wij willen graag speeltoestellen die we in de winter kunnen opruimen! Dit was de vraag van de Zeilvereniging Noordwijk. De zeilvereniging is vooral actief in de zomer en de locatie is op het strand dichtbij zee. Zout water heeft nogal wat impact op metaal, ook al is het gebruikte materiaal van onze speeltoestellen nog zo goed gegalvaniseerd, gepoedercoat en voorzien van een antiroest afwerking. En dan hebben we het nog niet eens over de wind gehad die uiteraard aan zee vaak voor een flinke bries zorgt en ook zijn invloed op het materiaal heeft. Dus werd een oplossing bedacht om de speeltoestellen in het najaar te kunnen verwijderen. Dit is gevonden in de vorm van stelconplaten, die verdiept in het strand zijn ingegraven. Op deze betonplaten zijn de speeltoestellen vastgeschroefd. In de herfst is het een kwestie van de bouten losdraaien en het speeltoestel verwijderen. De betonplaten kunnen blijven liggen. Op deze manier hebben de speeltoestellen veel minder te verduren en hebben de kinderen er jaren speelplezier van.

Schommels en glijbaan

De keuze van de Zeilvereniging was eenvoudig en bestond uit twee schommels en een glijbaan. Gekozen werd voor het ronde schommelframe, deze heeft een moderne vormgeving en een compacte afmeting. De glijbaan komt uit de robuust metaal en rvs serie, alle speeltoestellen uit deze lijn hebben een rvs glijbaan. Het opvallende van deze glijbaan is dat je niet via een normale trap naar boven kunt. Dit kan alleen maar via het rechte klimrek aan het platform of via de spiraal aan de zijkant. Eenmaal boven kun je kiezen voor de rvs glijbaan maar ook als een echte brandweerman via de glijstang naar beneden roetsjen. Als extra versteviging onderaan deze glijbaan zijn alle vier de poten met elkaar verbonden door er metalen stangen tussen te plaatsen. De poten van het frame zijn met stelvoeten aan het beton verankerd. Al met al een praktische en goede oplossing om spelen op het strand mogelijk te maken. Wij wensen de Zeilvereniging Noordwijk veel plezier van deze speeltoestellen.