glijbaan bij SC Barbaros in Hengelo

Speeltoestellen uit voorraad voor Sportclub Barbaros in Hengelo

Dat we snel kunnen schakelen, hebben we bij sportclub SC Barbaros in Hengelo wel bewezen. In februari maakte de sportclub een keuze uit speeltoestellen uit onze voorraad, in maart stonden ze op de plek en was de realisering van de nieuwe speeltuin op het sportcomplex een feit. En de officiële opening ging niet onopgemerkt voorbij want zelfs Mickey en Minnie Mouse kwamen op visite. De foto’s met de familie Mouse zijn gemaakt door SC Barbaros zelf en ook op hun Facebookpagina te bekijken.

Speeltuin voor de kinderen

SC Barbaros is een sportclub met als hoofdactiviteit voetbal. Ze zijn gestart als een team van goede vrienden die samen voetbalden maar die behoefte hadden aan een club waarbij men zich thuis zou voelen. In de beginjaren waren de meeste voetballers van Turkse afkomst maar inmiddels voetballen mensen van verschillende nationaliteiten bij de club. De afgelopen jaren heeft Barbaros veel aandacht besteed aan de verbetering van de sportvelden en nu was een speeltuin voor de kinderen aan de beurt.

Duidelijk plan voor invulling speelplek

SC Barbaros had een duidelijk plan voor de invulling van de speelplek. Het moest een multifunctionele speeltuin worden waar de kinderen kunnen schommelen, duikelen, draaien, glijden, klimmen en hangen. Voor de uitvoering is gekozen voor een klim- glijcombinatie, een driedelig duikelrek, een schommel en een zitbank. Het geld voor de speeltoestellen is bijeengebracht door de club van 100, leden, volgers en sponsoren van SC Barbaros. Met een oproep dat er speelplezier miste voor de jongere leden en gasten was het bedrag snel bij elkaar.

Klimtoestel met glijbaan

Voor de klimtoren met glijbaan is gekozen voor een speeltoestel uit de metaal- en kunststofserie. Dit speeltoestel heeft een groot platform (dubbele vloer) waarbij er verschillende wegen naar boven en beneden zijn. Zo kun je via de kleurige pionnen of de spiraalwikkel klimmen en via de robuuste kunststof glijbaan of de glijstang weer afglijden Onder het platform zijn twee plankjes bevestigd om op te gaan zitten.

Allemaal speeltoestellen uit voorraad

Ook hebben we onze meest populaire schommel mogen plaatsen. Het schommelframe ziet er zeer modern uit en is voorzien van twee rubberen zitjes om gezellig samen te schommelen. Daarnaast is een driedelig duikelrek neergezet. Met de rekstokken op verschillende hoogtes kunnen kinderen op hun eigen niveau kunstjes uitvoeren. Maar met een duikelrek kun je nog veel meer. Want wat dacht je van een potje voetbal waarbij de bal zelfs door drie poortjes kan glippen. Hoe toepasselijk is dat bij een voetbalclub? Om de speelplek helemaal af te maken, hebben we nog een robuuste metalen zitbank met rugleuning geplaatst. Een mooi plekje voor de ouders om hun kinderen in de gaten te houden tijdens het spelen.