zandspeeltoestel en speeltoren bij Pannenkoekenbakker Zuidland in Simonshaven

Veel speelplezier in speeltuin bij Pannenkoekenbakker Zuidland in Simonshaven

Bij de Pannenkoekenbakker Zuidland in Simonshaven is het niet alleen maar goed pannenkoeken eten. Dit mooie etablissement, gelegen aan de Stompaardse plas, heeft een prachtig uitzicht over het water en de aangrenzende natuurgebieden. Een heerlijke plek om een pannenkoek (of iets anders) te eten en te recreëren dus. En er is hier volop aan de kinderen gedacht. Want met een terras aan het water met direct zicht op een grote speeltuin is het ook buiten fijn vertoeven. Extra leuk dat wij onlangs de speeltuin hebben mogen aanvullen met een tweetal gave speelelementen: een zandspeeltoestel en een speeltoren.

Zandspeeltoestel voor extra speelplezier in de zandbak

Waar doe je kinderen het meeste plezier mee? Zand en water natuurlijk. Deze twee natuurlijke elementen doen het tijdens het buitenspelen altijd goed. En ja, water in overvloed in de Stompaardse plas maar ook zand is bij de Pannenkoekenbakker Zuidland voldoende aanwezig. Dus was dit zandtoestel ook een perfecte keuze op deze plek. En wat is het een opvallend speelelement geworden in het lichte zand. Met dit zandspeeltoestel kun je op allerlei manieren met zand spelen. Er zijn zandtafels waarop je taartjes kunt bakken maar je kunt het zand ook verplaatsen via emmers en buizen. Dus vul je emmer met zand, hijs deze met de ketting omhoog naar de zandtafel of verplaats de emmer via de stang van de ene naar de andere zandtafel. Gooi zand door de buis of in de bak of laat de schoepen draaien. Je verzint met dit zandspeeltoestel echt iedere keer weer een nieuw spel, zowel alleen als samen met je vriendjes. Uiteraard kun je van dit zandspeeltoestel ook een waterspeeltoestel maken bij hele warme dagen. En met de combinatie van zand en water maak je er een compleet modderspel van.

Speeltoren met rvs glijbaan

Naast het zandspeeltoestel hebben we op het gras een nieuwe speeltoren neergezet. Deze speeltoren komt, net als het zandtoestel, uit onze “kleurrijk en duurzaam” lijn, een serie speeltoestellen die opvalt vanwege de kleurrijke uitstraling en gemaakt zijn van duurzame materialen zoals het onderhoudsvrije PE Polytheen en rvs. De speeltoren is vooral leuk voor de jongere kinderen. De twee platformen van deze speeltorens worden met elkaar verbonden door een kruiptunnel. Aan het ene platform is een schuine klimwand met klimgrepen en de letters A, B en C die als extra houvast kunnen dienen. Het trapje met de bladeren als treden is een andere mogelijkheid om naar boven en beneden te klimmen. Aan het andere platform vind je de rvs glijbaan met veilige opstaande rand. Dit platform beklim je met het rondgevormde trapje met leuningen. Onder dit platform is een bankje gemaakt waar je nog even rustig op kunt gaan zitten (of je verstoppen).