Door klant zelfontworpen speeltoren in TnT 3D-ontwerper bij Pannenkoekenrestaurant De Financiën in Loon op Zand

SPELEN in hoofdletters bij Pannenkoekenrestaurant De Financiën in Loon op Zand

Dat Pannenkoekenrestaurant De Financiën in Loon op Zand spelen hoog in het vaandel heeft staan is wel duidelijk. Want niet alleen kunnen kinderen hier met slecht weer heerlijk spelen in de twee mooie binnenspeeltuinen die het restaurant rijk is, maar met goed weer biedt de grote speeltuin buiten ook optimaal speelplezier. En met de ligging in een bosrijke omgeving, in het hart van Midden-Brabant tussen de Efteling, Tilburg en de prachtige Loonse en Drunense duinen, kan men rekenen op veel gasten. Kinderen zijn niet meer weg te slaan uit de speeltuinen en hebben bijna geen tijd om een van die heerlijke pannenkoeken te eten die op de menukaart staan. Bekijk de foto’s van de nieuwe speeltoestellen hieronder. Enkele foto’s zijn van de Facebookpagina van De Financiën.

De keuze van de speeltoestellen

De Financiën was toe aan vernieuwing en uitbreiding van de speeltuin buiten. En daar hebben wij voor gezorgd. Er was een duidelijk plan welke speeltoestellen zouden blijven staan, welke vervangen zouden worden en wat de aanvulling zou worden. Sterker nog, het restaurant is zelf aan de slag gegaan met onze TnT 3D-ontwerper en heeft hierin twee speeltoestellen zelfontworpen, een grote speeltoren en een kleinere glijbaan. Bij de keuze van de speeltoestellen zijn diverse speelfuncties ingevuld: duikelen, schommelen, balanceren, klimmen en glijden komen volop aan bod. En er is zowel gedacht aan de kleintjes als aan de oudere kinderen.

Zelf kleuren kiezen voor je speeltoestel

Voor de uitvoering van de speeltoestellen is gekozen voor de primaire kleuren geel, rood en blauw, kleuren die opvallen en aantrekkingskracht op kinderen uitoefenen. Het bepalen van de kleuren van een speeltoestel is overigens een gratis service waar veel klanten gebruik van maken.

Door klant zelfontworpen glijbaan in TnT 3D-ontwerper bij Pannenkoekenrestaurant De Financiën in Loon op Zand

Glijbaan plus

Het ene speeltoestel dat getekend is in de TnT 3D-ontwerper is een glijbaan. Een speeltoestel met een opvallende rode kunststof glijbaan en een glijstang. Aan deze glijbaan zit geen vaste trap maar je komt naar boven via de spiraal of de u-vormige ladder. Door alle zijden van het platform te benutten heb je toch een veelzijdige gljbaan die maar weinig speelruimte inneemt.

 

 

Grote speeltoren met buisglijbaan

De grote speeltoren is het andere zelfgetekende speeltoestel. Het grote zeshoekige platform met het puntdak vormt het middelpunt van deze speeltoren. Hieraan zijn verschillende speelelementen gemaakt om naar boven te klimmen zoals de spiraal en de doppen. De glijstang aan deze vloer brengt je binnen no-time weer met beide voeten op de grond. Vanuit het midden kun je twee kanten uit. Loop je via de schuingeplaatste vloer naar boven dan kom je op een platform waar je met de grote buisglijbaan naar beneden kunt glijden. Ga je de andere kant op dan moet je via de balanceerbrug naar het platform met de dubbele glijbaan voor je weg naar beneden. Aan dit platform is een lagere vloer bevestigd waar je met een stevige trap met leuning naar boven kunt klimmen. Aan deze lagere vloer is nog een glijstang gemaakt zodat jongere kinderen als de brandweer naar beneden kunnen glijden.

Aan alle platformen vind je panelen voor een doorkijkje of een spelletje. En onder elke vloer zijn bankjes gemaakt waar kinderen kunnen zitten en spelen in het zand. Al met al een multifunctioneel speeltoestel met veel uitdagingen voor alle leeftijden.

Nieuwe klimtoren in speeltuin bij Pannenkoekenrestaurant De Financiën in Loon op Zand

Klimtoestel met hoog net

Dit klimtoestel is in een driehoek opgesteld. Tussen de gebogen staanders vind je aan de onder- en bovenkant een frame waartussen klimnetten van stevig staaltouw zijn bevestigd. Maar ook via de buiten- en binnenzijde van de ringconstructie in het midden van dit klimtoestel kun je naar boven en beneden klimmen.

 

 

Brug met balanceerelementen

Het is natuurlijk wel duidelijk wat de uitdaging is van dit balanceertoestel: met je voetjes van de vloer blijven als je van de ene naar de andere kant loopt. Dat wordt dus balanceren en proberen je evenwicht te bewaren. Het balanceerparcours bestaat uit verschillende balanceeronderdelen zoals stepjes, balanceerbalken en een balanceerbrug. De Financiën heeft ervoor gekozen het balanceerparcours in de lengte neer te zetten maar je kunt deze ook in het rond plaatsen. Bovendien zijn alle afzonderlijke balanceerelementen met elkaar van plaats te wisselen. Zo maak je je eigen balanceertoestel.

Schommelen en duikelen

Schommelen en duikelen, twee speelfuncties die niet mogen ontbreken in een speeltuin. Daarom hebben we hier twee schommels geplaatst, waarvan eentje met maar liefst 4 schommelzitjes. En ook bij deze schommel is aan de allerkleinsten gedacht, want naast de drie normale rubberen schommelzitjes is ook een babyzitje opgehangen. De andere schommel is voorzien van een vogelnestmand die geschikt is voor meerdere leeftijdsgroepen. In de duikelstangen van het 3-delige duikelrek komen de kleuren rood, geel en blauw weer terug, net als in vele andere speeltoestellen.

Al met al heeft de speeltuin van De Financiën een mooie metamorfose ondergaan. De verschillende nieuwe speeltoestellen zijn op het gras en in het zand geplaatst, naast en tussen de speeltoestellen die zijn blijven staan. De vogelnestschommel heeft een valondergrond van rubbertegels. Vanaf het grote terras kan goed toezicht gehouden worden op de kinderen en wellicht zijn papa, mama, opa en oma ook nog wel te vinden voor een roetsj van de glijbaan of gezellig schommelen met de kids.