Klimtoestel met uitdagingen voor Speeltuin Vuren

In opdracht van Stichting Speeltuinwerk Vuren is er een fonkelnieuw en kleurig speeltoestel neergezet in deze plaats in de West -Betuwe in Gelderland. Kinderen en ouders gebruiken de speeltuin als speel- en ontmoetingsplek. Maar ook scholen, kinderdagverblijven en welzijnsorganisaties maken regelmatig gebruik van deze speeltuin. Stichting Speeltuinwerk Vuren vervult dan ook een sociale functie binnen de woonplaats.

Klimtoestel met uitdagingen

Dit klimtoestel heeft verschillende speelelementen die ook voor de oudere jeugd nog een uitdaging vormen. Het combinatietoestel bestaat uit twee dubbele platformen waaraan diverse speelelementen zijn gemaakt die je in staat stellen op verschillende manieren naar boven of beneden te klimmen. Aan het ene platform zit bijvoorbeeld de wikkelspiraal en het gebogen klimrek. Aan het andere platform vind je de kunststof pionnen en de slangentrap. Ben je eenmaal boven en wil je naar het andere platform dan wordt het slingeren als een aap via de ringladder of de wielladder. Dit komt neer op spierkracht in je armen en behendigheid. Aan beide vloeren is een glijstang bevestigd voor een snelle gang naar beneden. Kortom een speeltoestel waar de kinderen de komende jaren volop speelplezier aan kunnen beleven.

Speeltoestel naar eigen wens aanpassen

Het speeltoestel komt uit de metaal- en kunststof lijn van TnT Speeltoestellen. Het speeltoestel is naar eigen wens aan te passen in onze TnT 3D-ontwerper, een online programma om zelf professionele speeltoestellen te tekenen. Je kunt hierin een bestaand speeltoestel aanpassen of een compleet nieuwe speeltoestel ontwerpen. En ook de kleuren van je speeltoestel zijn naar eigen wens gratis aan te passen. Ga naar de TnT 3D-ontwerper om deze uit te proberen.

Stichting Speeltuinwerk Vuren zorgt voor veilige speeltoestellen

De Stichting Speeltuinwerk Vuren bestaat uit een kleine groep vrijwilligers die zich belangeloos inzet voor het behoud en het beheer van de speelplaatsen in Vuren en Lingewaal. Zij zorgen ervoor dat de speelvoorzieningen veilig, aantrekkelijk en schoon blijven. Speeltoestellen worden goed onderhouden en indien nodig tijdig gerepareerd, zodat kinderen op een uitdagende, toegankelijke en veilige manier kunnen blijven spelen.

Subsidie voor speeltoestel aanvragen

Voor de aanleg en het onderhoud van de speeltuinen heeft Stichting Speeltuinwerk Vuren ook de weg naar de subsidie weten te vinden. Hiervoor wordt jaarlijks deelgenomen aan activiteiten zoals het collecteren voor Jantje Beton en de Raboclubkascampagne. Zij zetten zich volledig in voor meer speelplezier. Lees meer over de mogelijkheden om subsidie voor je speeltoestellen aan te vragen.