Balanceren bij Drostlerhoeve Eibergen

Als het om buitenspelen gaat, komt TnT Speeltoestellen graag om de hoek kijken. Onlangs hebben wij bij de Drostlerhoeve een uitdagend speelparcours gemaakt waarop kinderen zowel hun kracht als hun balans kunnen oefenen.

Balanceerparcours

Dit uitgebreide balanceerparcours bestaat uit verschillende losse balanceer toestellen waarbij het de uitdaging is om van de ene naar de andere kant te komen zonder dat je voeten de vloer hebben geraakt. Je oefent met dit complete speeltoestel niet alleen de kracht in je armspieren maar door voortdurend je balans te moeten houden ook je evenwichtsorgaan. En het ontwikkelen van evenwicht en balans is belangrijk voor ieder mens. Evenwicht is de basis van alle bewegingen en door dit te oefenen worden zaken als fietsen, sporten en met anderen spelen veel eenvoudiger. Dus je speelt met deze balanceertoestellen niet alleen lekker buiten maar je ontwikkelt ongemerkt ook nog een aantal basisvaardigheden.

Buitenspelen bij de Drostlerhoeve

De Drostlerhoeve in Eibergen biedt dagbesteding en logeeropvang, begeleiding en vakantieopvang voor kinderen vanaf acht jaar met een verstandelijke- en of lichamelijke beperking. Door activiteiten te ondernemen waarbij kinderen, jongeren en volwassenen samenwerken, worden de benodigde sociale vaardigheden ontwikkeld om ook buiten school en thuis contacten te maken.Op de Drostlerhoeve is iedereen gelijkwaardig en worden alle klussen samen geklaard. Het verzorgen van de dieren bijvoorbeeld of met planten bezig zijn. Daarnaast is er voldoende tijd om lekker vrij te spelen.