calisthenics outdoor sporttoestel bij Fysiotherapie Heusdenhout in Breda

Calisthenics sporttoestel bij Fysiotherapie Heusdenhout Breda

Wat een goed idee van Fysiotherapie Heusdenhout in Breda. Want met de aanschaf van een outdoor calisthenics sporttoestel kunnen de medewerkers de behandeling van de patiënten buiten voortzetten.

Wat is Calisthenics

Calisthenics is een goede manier om het lichaam te trainen met het eigen lichaamsgewicht. Met trekoefeningen zoals pull ups, duwoefeningen als push ups en draagoefeningen zoals hangen aan je armen gebruik je je hele lichaam en spreek je verschillende spiergroepen aan. Het vergroot de spierkracht en verbetert de flexibiliteit van het lichaam.

Spierkracht opbouwen

Het calisthenics toestel biedt talloze mogelijkheden voor het doen van oefeningen om de verschillende spiergroepen in het lichaam te trainen. Patiënten wiens spierkracht in armen of benen weer moet worden opgebouwd of waarbij de coördinatie van spieren verbeterd moet worden, kunnen dit onder begeleiding op een goede manier in de buitenlucht oefenen.

Calisthenics outdoor sporttoestellen

Calisthenics toestellen zijn hele eenvoudige sporttoestellen die vooral uit verticale en horizontale stangen bestaan. Bij Fysiotherapie Heusdenhout vormen ze een goede aanvulling op de behandeling van patiënten. Naast specialistische therapieën zet deze praktijk ook in op verschillende beweegprogramma’s en Fysio-Fit. En hiervoor is dit outdoor calisthenics toestel uitstekend geschikt.

Buitensporten

Het geleverde calisthenics sporttoestel bestaat onder andere uit een swedish ladder, hangrek voor de pull-ups en chin-ups, stangen voor push-ups en dips. Uiteraard kan de fysiotherapeut diverse oefeningen bedenken die passen bij de behandeling van de individuele patiënt. En wat is er fijner dan op een mooie dag naar buiten te gaan om hier de behandeling en oefeningen voort te zetten?