Speeltoestel Kinderdagcentrum De Kleine Oase in Zwijndrecht-

Buitenspelen bij Kinderdagcentrum De Kleine Oase in Zwijndrecht

Dit keer konden wij Kinderdagcentrum De Kleine Oase in Zwijndrecht blij maken met nieuwe speeltoestellen. De bezoekers van dit Kinderdagcentrum zijn kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke of een meervoudige beperking. Het dagprogramma van dit Kinderdagcentrum is gericht op de ontwikkeling van het kind. Hierbij horen verschillende activiteiten waaronder ook de ontwikkeling van de motoriek en bewegingsactiviteiten zoals buiten spelen. Wij hebben de kinderen blij gemaakt met een nieuw speeltoestel en de oude trampoline vervangen voor een gloednieuwe.

Plaatsen speeltoestel inclusief grondwerk

De klus bij De Kleine Oase in Zwijndrecht omvatte meer dan het plaatsen van de nieuwe speeltoestellen alleen. Er kwam nog heel wat grondwerk bij kijken. Maar gelukkig is ons montageteam van alle markten thuis. Voor de nieuwe trampoline was een andere plaats gekozen. We hebben de oude trampoline verwijderd, het ontstane gat gedicht en van straatwerk voorzien zodat deze plek weer begaanbaar was. Daarna is het voorbereidende grondwerk op de nieuwe plek gedaan en is de nieuwe trampoline netjes in de grond verwerkt. Klaar voor weer heel veel springuurtjes voor de kinderen.

Valondergrond van kunstgras

Is er wel voldoende ruimte voor het speeltoestel dat het Kinderdagcentrum overigens zelf had getekend in de TnT 3D-ontwerper? Om dit inzichtelijk te krijgen, hebben we een plattegrond van de situatie gemaakt en het speeltoestel erin getekend. De boompjes waren een vast gegeven en rekening houdend met de vrije ruimtes rondom het speeltoestel paste dit prima. Op basis hiervan konden wij de nieuwe afmeting van de speelplek bepalen. Op deze plek stonden echter al een kleine zandtafel en een veertoestel. De zandtafel hebben we een nieuw plekje gegeven, de veerwip was op en is verwijderd. Er is een valondergrond van kunstgras gemaakt waarop we het nieuwe speeltoestel hebben geplaatst. Onder het kunstgras zijn shockpads gelegd om de vereiste valdemping te verkrijgen.

Glijbaan met twee platformen

Voor dit zelfontworpen speeltoestel heeft het Kinderdagcentrum twee platformen aan elkaar getekend. Het lijkt nu een groot platform maar er zit enig hoogteverschil tussen beide. Het lage platform heeft een opgang met doppen en horizontale spijlen tussen twee staanders zodat je naar boven kunt klimmen. Het hogere platform bereik je met een stevige trap met leuningen. Aan dit platform is de glijbaan gemaakt. Onder de vloer vind je een bankje met een tafeltje.

Zelf kleuren kiezen

Wat opvalt is het kleurgebruik waarvoor het Kinderdagcentrum heeft gekozen. Het warme oranje van onder andere de kunststof glijbaan in combinatie met blauw steekt mooi af tegen het zwarte frame van dit speeltoestel. De leuning van de trap en het hekwerk rondom het platform zijn lichtgrijs. Het kiezen van je eigen kleuren voor een speeltoestel is overigens een gratis service waar veel klanten gebruik van maken, net als het gebruik van de online TnT 3D-ontwerper om je eigen speeltoestel te tekenen.