voetbalkooi op schoolplein bij basisschool De Rietakker in De Bilt

Sport en spel bij basisschool De Rietakker in De Bilt

Basisschool De Rietakker is zeker geen onbekende in ons relatiebestand. Want reeds eerder reisden we af naar De Bilt voor een project om speeltoestellen te plaatsen uit onder andere onze metaal- en kunststof lijn. Maar we gingen nu voor een hele andere missie namelijk  sport en spel toevoegen aan het schoolplein. We hebben hier een grote voetbalkooi neergezet, die door KSP is voorzien van kunstgras voor allerlei spel- en sportmogelijkheden. Daarnaast is een uitgebreid calisthenics sporttoestel geplaatst.

Voetbalkooi

Maar liefst 17 x 8 meter meet deze voetbalkooi waarvan TnT voor de omheining heeft gezorgd. Deze omheining bestaat uit strak metalen hekwerk in het zwart. Hetzelfde hekwerk is ook gebruikt als dak boven de twee goaltjes die helemaal in het blauw zijn uitgevoerd. De voetbalkooi heeft aan de lange zijden twee lage instappen waardoor de kinderen makkelijk in- en uit de voetbalkooi kunnen stappen om bijvoorbeeld snel een bal te halen. Voor nog een extra kleuraccent zijn aan beide zijden een geel en rood hek toegevoegd. De kleuren zijn helemaal afgestemd op de kleuren van het kunstgras dat KSP heeft gebruikt. En wat hebben ze er een kunstwerk van gemaakt. Maar dan wel een kunstwerk met een functie. Want door de indeling van de voetbalkooi in verschillende vakken gekleurd kunstgras kunnen hierin verschillende spellen en sporten gespeeld worden. Het was weer prettig samenwerken met KSP en de voetbalkooi is een kleurrijke blikvanger op het schoolplein geworden.

Meer vraag naar outdoor sporttoestellen

Er blijkt meer vraag te komen naar outdoor calisthenics- en fitnesstoestellen voor de openbare ruimte. Zo hebben we al eens een calisthenicstoestel bij een fysiotherapiepraktijk in Breda geplaatst, staat er aan de sportlaan in Tubbergen een sporttoestel met uitgebreide mogelijkheden en hebben we deze zomer voor WorkInn ook losse calisthenics toestellen geplaatst. Dit keer kwam de vraag van basisschool De Rietakker voor een groot calisthenics sporttoestel voor haar leerlingen.

Het calisthenics sporttoestel bij De Rietakker

Calisthenicstoestellen zijn eenvoudige sporttoestellen die vooral uit verticale en horizontale stangen bestaan. De bedoeling van calisthenics is om met je eigen lichaamsgewicht te trainen. Op deze manier versterk je je spieren en word je steeds behendiger. Het calisthenics toestel op het schoolplein bij De Rietakker bestaat onder andere uit een rekstok met een dichte oefenwand, een swedish ladder, een monkey bars snake ladder en andere hangelementen. Het sporttoestel is voor diverse spieroefeningen geschikt maar er kan natuurlijk ook gewoon op gespeeld worden.

Inpassen in gymles

Basisschool De Rietakker geeft haar leerlingen met de aanschaf van de voetbalkooi en het calisthenics toestel op het schoolplein de mogelijkheid om lekker in de buitenlucht te sporten en spelen. Daarnaast zijn beide heel goed in te passen in een gymles in de buitenlucht. Het is een mooie aanvulling op een schoolplein met speeltoestellen.