Combinatietoestel met rubber valtegels bij Vullerschool in Gorssel

Speelproject van A tot Z bij Vullerschool in Gorssel

Als er iets moet gebeuren op de speelplaats dan kun je prima bij ons terecht. Door alles in één hand te houden, nemen wij de complete verantwoordelijkheid voor je speelplek en zijn wij aansprakelijk voor het gehele project. Op deze manier wordt er nooit geschoven met verantwoordelijkheden. Uiteraard zijn de wensen van onze klant het uitgangspunt en gaat alles in goed overleg. Zo ook bij de Vullerschool in Gorssel waar wij de uitvoering van het complete speelproject van A tot Z hebben verzorgd.

Van oud naar nieuw speeltoestel

De Vullerschool wilde graag een oud speeltoestel vervangen door een nieuwe maar wilde er zelf geen gedoe mee hebben. Dus werd ons gevraagd ook het oude speeltoestel af te breken en de bestaande valondergrond in de vorm van kunstgras te verwijderen. De basisschool had namelijk gekozen voor rubberen valtegels voor onder het nieuwe speeltoestel. Voor de stevigheid worden er onder een rubber valondergrond altijd betontegels gelegd. Bovendien moest het speelvak ook op maat gemaakt worden voor het nieuwe speeltoestel. Er is gestart met het uitgraven van het vak om de betontegels verdiept te kunnen leggen, zodat de rubber tegels straks een geheel met de rest van het schoolplein vormen. Rondom de betontegels zijn betonbanden gelegd zodat deze niet meer kunnen gaan schuiven. Bovenop de betontegels komen vervolgens de rubbertegels voor een onderhoudsvrije en veilige ondergrond voor het nieuwe speeltoestel.

Een glijbaan met klimelementen of een klimtoestel met glijbaan?

De Vullerschool heeft gekozen voor een combinatietoestel met kunststof glijbaan. Het speeltoestel bestaat uit twee platformen op verschillende hoogtes die aan elkaar zijn gemaakt. Aan deze platformen zijn speelelementen bevestigd om naar boven of beneden te klimmen. Aan het lage platform vind je horizontale stangen tussen de palen van het frame. Vanaf deze vloer kun je met de glijstang weer naar beneden glijden. Maar met een grote stap sta je op het hogere platform waar je met de grote kunststof glijbaan naar beneden glijdt. Je kunt het hoge platform ook aan de buitenkant beklimmen via de kunststof doppen of de slangentrap.

Speeltoestel aanpassen in TnT 3D-ontwerper

Het combinatietoestel voldoet volledig aan de Europese norm EN-1176 en valt bij ons in de categorie metaal- en kunststof. Al deze speeltoestellen kunnen, naar eigen wens, aangepast worden in de TnT 3D-ontwerper, zowel qua uitvoering als qua kleur. De Vullerschool koos voor de primaire kleuren geel, rood en blauw, een kleurencombinatie die mooi afsteekt tegen de zwarte ondergrond van de rubbertegels.

Bekijk de speeltoestellen in 3D

Wij zijn continu bezig onze website te optimaliseren. We hebben nu enkele nieuwe features toegevoegd. Je kunt vanaf nu alle speeltoestellen in 3D bekijken. Klik hiervoor op het 3D-logo bij het betreffende speeltoestel. Ga met de muis op het speeltoestel staan en beweeg deze om het speeltoestel te kunnen draaien. Je kunt zelfs de bovenkant bekijken. Daarnaast heb je de mogelijkheid van iedere positie een screenshot te maken. Bovendien kun je via de kleurenbalk ook de kleuren van het speeltoestel aanpassen. Op deze manier zie je direct hoe het speeltoestel er in een andere kleur uitziet. Realistischer kunnen wij het niet maken toch?