Speelplaats Joh. Bogermanschool Vriezenveen ondergaat transformatie

Het schoolplein van de Johannes Bogermanschool in Vriezenveen heeft een ware transformatie ondergaan. En wat een fantastisch nieuwe speelplek hebben we in samenwerking met onze partner Luduq mogen maken. Er zijn kleurrijke speeltoestellen neergezet met een strakke ondergrond van kunstgras, aangevuld met talrijke zitplekken in de vorm van metalen zitbankjes. Een waardevolle investering die veel speelplezier voor de leerlingen van deze school gaat opleveren.

Eigen ontwerpen speeltoestellen in de TnT 3D-ontwerper

Maar liefst twee speeltoestellen heeft de Bogermanschool zelf ontworpen in onze TnT 3D-ontwerper. Het pronkstuk van het schoolplein mag wel het klimtoestel met de vier platformen genoemd worden. Deze platformen zijn in een vierkant opgesteld en aan iedere vloer zit een verbindend speelelement om van de ene naar de andere kant te komen. Dit zijn een verticaal klimnet, een ringladder, een wielladder en een wiebelbrug. Je hoeft dus nooit met de voeten op de grond om het speeltoestel rond te komen maar je kunt wel overal naar boven en beneden.

Speeltoestel volop speelelementen

Naast de verbindende speelelementen zijn aan ieder platform extra klimelementen geplaatst. Op deze manier zijn de vloeren allemaal goed benut en krijgt het speeltoestel een optimale speelwaarde. Aan ieder platform zit een glijstang, daarnaast vind je een gebogen ladder, een slangenopgang, de spiraal en de opgang met de doppen. Ook de horizontale spijlen tussen de staanders van de vloeren kun je op en af. Onder één van de platformen vind je nog een zitmogelijkheid. De kleuren van het speeltoestel zijn gekozen door de school. En deze blikvanger steekt mooi af tegen het nieuwe kunstgras dat is gelegd door onze partner Variograss.

Klimtoestel met glijbaan

Ook is de TnT 3D-ontwerper gebruikt voor een kleiner speeltoestel, uitgevoerd met een dubbel platform (2 vierkante vloeren die we met elkaar hebben verbonden). Naast de kunststof glijbaan, is er ook een glijstang, een doppenopgang en een klimrek tussen de staanders. Onder het platform vind je twee zitjbankjes met een tafeltje. Ook dit kleinere speeltoestel is in dezelfde kleurstelling uitgevoerd als het grote exemplaar.

Balanceren

Balanceren mocht ook niet op de speelplaats ontbreken. De keuze hiervoor viel op de balanceerbalken met de bladeren. Logisch, deze balanceertoestellen mogen op de tegels, ze zijn mooi compact van formaat en het zijn betaalbare speeltoestellen. En dan vergeten we nog te zeggen dat ze ook een meerwaarde zijn, zowel in speelwaarde alsook als bijdrage voor de ontwikkeling van balans en het evenwichtsgevoel van de kinderen. Er zijn twee verschillende bladerbalken geleverd, de halfronde uitvoering is nieuw en hebben we voor de eerste keer geplaatst, voor de andere geldt exemplaar nummer 70. Dit betekent dat dit balanceertoestel al op 69 andere speelplekken is neergezet.

5-delig duikelrek

Ook het duikelrek is nieuw. En het bestaat uit maar liefst 5 duikelstangen. Dat is nog eens wat anders dan het standaard 3-delige duikelrek. Ook hier is de kleurstelling van de andere speeltoestellen weer doorgevoerd en vinden we de kleuren geel, groen en blauw terug. Hoe leuk is het om hier met vijf tegelijk je duikelkunsten op te oefenen?

Dubbele schommel

En uiteraard heeft de school ook aan schommelen gedacht. Deze dubbele schommel met aan de ene zijde een vogelnest en aan de andere zijde twee standaardzitjes zal menig maal gebruikt worden, is het niet voor het schommelen dan wel voor het chillen in de vogelnest.

Straatmeubilair

Het schoolplein is helemaal af door de vele zitplekken in de vorm van onze metalen bankjes zonder rugleuning. Deze bankjes zijn in talloze kleuren te verkrijgen, de school koos voor de kleur zwart.

Schoolplein met gevarieerd speelplezier

Door de gevarieerde keuze van de speeltoestellen, de deskundige plaatsing door ons montageteam en de strakke afwerking van het kunstgras door Variograss mogen wij wel de conclusie trekken dat dit nieuwe schoolplein weer is om door een ringetje te halen. Wij wensen alle leerlingen heel veel speelplezier toe.