Combinatietoestel met hangrek en glijbaan

Schoolplein Al Amana in Zwolle

Reeds twee keer eerder hebben wij speelplekken bij verschillende locaties van de Islamitische scholengemeenschap Al Amana mogen aanleggen waaronder bij de school in Ede. Dit keer was het schoolplein in Zwolle aan de beurt. Hier is veel aandacht besteed aan een fijne speelplek voor de jongere garde.

Spelen met zand

Uiteraard doet een zandbak (ook af te dekken met een zeil) het altijd goed bij de kleuters maar ook de kleurrijke veerfiguren springen mooi in het oog en hebben veel aantrekkingskracht.

Uitgebreid klimtoestel

Met het plaatsen van een driedelig duikelrek en een uitdagend klimtoestel met kunststof glijbaan is er ook aan de andere leeftijdsgroepen op het schoolplein gedacht. Het uitgebreide klimtoestel biedt met zijn veelheid aan speelelementen aan een grote leeftijdsgroep vertier. Het speeltoestel bestaat uit twee ruime platformen die op verschillende manieren bereikt kunnen worden. Maar wie op zoek is naar een normale trap naar boven komt van een koude kermis thuis. Wel kun je kiezen voor het gebogen klimrek, een slangentrap, de spiraal of de opgang met de pionnen. Uiteraard kun je op dezelfde manier ook naar beneden maar glijden is ook een optie via de kunststof glijbaan of de glijstang. Wil je van het ene naar het andere platform dan word je behendigheid getest. Kies hier voor de ringladder of de wielladder en slinger als een aap van de ene naar de andere kant.

Kleuren speeltoestellen zelf bepaald

De kleuren van het duikelrek en het klimtoestel zijn door de school zelf bepaald en op elkaar afgestemd. Zowel de liggers van het duikelrek als een groot deel van het klimtoestel zijn uitgevoerd in blauw en groen. Alle staanders zijn zwart. De aanpassing van de kleuren verzorgen wij gratis, lees hierover meer informatie op onze kleurenpagina.

Pleinplakkers

Ook hebben we op het schoolplein een leerzaam verkeersplein aangelegd. De pleinplakkers die hiervoor zijn gebruikt zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Met het assortiment lijnen en letters van de pleinplakkers is een verkeersparcours gemaakt en de parkeervakken maken dit verkeersplein helemaal af.