combinatietoestel Lukassschool Amsterdam

Spelen met kleur op schoolplein van Lukasschool Amsterdam

Wat hebben we mooie speeltoestellen mogen leveren voor het schoolplein bij het gloednieuwe schoolgebouw van de Lukasschool aan de Osdorper Ban in Amsterdam Nieuw-West. Dit in opdracht van onze partner Luduq, aangevuld met een strakke ondergrond van kunstgras door Variograss.

Gezonde school stimuleert meer buitenspelen

Rond de 360 leerlingen tussen de 2 en 12 jaar krijgen op de Lukasschool elke dag onderwijs van gemotiveerde voorschoolleiders en leerkrachten. Samenwerkend leren, zelfstandigheid en trots zijn op wie je bent en wat je kunt, zijn op de Lukasschool belangrijke kernwaarden. De Lukasschool heeft het certificaat Gezonde School, dit betekent dat er zo gezond mogelijk gegeten en gedronken wordt en de kinderen de gelegenheid krijgen voldoende te bewegen. Want gezonde kinderen presteren beter. Daarom staat buitenspelen ook zo hoog in het vaandel bij deze school voor Daltononderwijs. Alle leerlingen spelen actief buiten met het daarvoor aangeschafte materiaal. En daar horen de nieuwe speeltoestellen van TnT ook bij

Zelf gekozen kleurstelling voor speeltoestellen

En wat sluiten de gekozen kleuren van de speeltoestellen goed aan bij dit nieuwe schoolgebouw. Want naast de keuze voor de inrichting van het schoolplein is de kleurstelling van de speeltoestellen ook door de Lukasschool zelf bepaald. De donkere kleuren paars en blauwgroen afgewisseld met het frisse limegroen, passen uitstekend bij de strakke uitstraling van het nieuwe schoolgebouw. En het mooie is dat de kleuren van alle speeltoestellen op elkaar zijn afgestemd. Dit, in combinatie met het kunstgras als valondergrond en de geplante bomen, geeft de speelplek een hele natuurlijke uitstraling.

 

De keuze van de speeltoestellen

Het pronkstuk vinden wij toch wel het combinatietoestel met de opvallende halfronde verbindingstunnel. Dit speeltoestel komt uit de metaal- en kunststof serie en is door de school zelf ontworpen in de TnT 3D-ontwerper. Er zijn vier platformen die allemaal met elkaar verbonden zijn door verschillende speelelementen. De tunnel is er een van maar er is ook een ringladder om als een aap van de ene naar de andere kant te slingeren en een balanceerbrug. Daarnaast is tussen twee vloeren een verticaal klimnet geplaatst. De (altijd) zwarte staanders en vloeren combineren heel mooi met de rest van de gekozen kleuren. Echt een speeltoestel voor heel veel speelplezier.

Duikelen en balanceren

Op het zelfde speelveld staat ook het duikelrek, eigenlijk een onmisbaar speeltoestel voor een schoolplein. En in dit geval met maar liefst zes duikelliggers op verschillende hoogteniveaus die in een zeshoek staan opgesteld. Ook hier weer de kleurcombinatie zwart voor de staanders met paars, (blauw)groen en het limegroene voor de leggers. Deze kleuren zie je overigens ook weer terug in het balanceerparcours op de speelplek. Het balanceertoestel bestaat uit drie balanceerbalken, een balanceerbrug en vier verschillende stepjes, die je als een rond parcours kunt opstellen of, zoals hier, in de lengte. Het veld is verder voorzien van twee metalen zitbankjes die qua kleur ook weer exact passen bij de rest.

Compleet schoolplein

Om het schoolplein te completeren is op de tegelvloer een ruime zandbak met vier handige zitjes neergezet. Want zand mag, net als een duikelrek, ook niet ontbreken, vooral niet voor de allerkleinsten. Bij deze zandbak is ook een net geleverd om het zand te beschermen tegen viezigheid en kattenuitwerpselen. En net als de zandbak passen de kleuren van de drie spelpanelen weer heel mooi bij de rest van de speeltoestellen. Deze speelpanelen vormen leerzame elementen op een schoolplein. Ze leren kinderen basisbeginselen, zoals hier het klok kijken, tellen met het slangenspel of gewoon een leuk spelletje spelen. Om het geheel helemaal af te maken, is nog gekozen voor een ballenvanger om gooi- en vangvaardigheden te oefenen of een leuk ballenspel in teamverband te spelen.