in TnT 3D-ontwerper zelf ontworpen klimtoestel op schoolplein Canadaschool in Doetinchem

Nieuw schoolplein voor Canadaschool in Doetinchem

Wat een prachtig schoolplein is het geworden bij de Canadaschool in Doetinchem. Wij hebben hier meerdere speeltoestellen mogen leveren en plaatsen, die qua kleur helemaal op elkaar zijn afgestemd. En vermeld moet worden dat de kinderen zich voor deze nieuwe speeltoestellen ook flink hebben ingezet. Want deze zijn mede gerealiseerd door de opbrengst van de sponsorloop. De leerlingen van de school kunnen nu met eigen ogen zien wat het resultaat is van hun inspanningen.

Speeltoestel ontworpen in TnT 3D-ontwerper

Ook de Canadaschool heeft gebruik gemaakt van onze TnT 3D-ontwerper door in dit online tekenprogramma zelf een speeltoestel te ontwerpen. De school heeft werkelijk alles uit de kast gehaald om een speeltoestel te ontwerpen met zo veel mogelijk speelmogelijkheden. Naast de basiskleur zwart voor de staanders en de vloeren heeft de Canadaschool gekozen voor de kleuren blauw en zwart voor de overige speelelementen. En op de zwarte rubberen tegels die als valondergrond zijn gelegd, komen de speeltoestellen heel goed uit. Lees meer over wat de TnT 3D-ontwerper voor jouw school kan betekenen en de gratis service om zelf de kleurstelling van een speeltoestel te kiezen.

Klimtoestel met oneindig veel mogelijkheden

De Canadaschool begon al creatief met de basis van het speeltoestel, namelijk met de vloeren. Het grote speeltoestel heeft vier platformen, die allemaal met elkaar verbonden zijn door verschillende speelelementen. Twee platformen hebben vierkante vloeren maar voor de twee andere platformen is gekozen om twee driehoekige vloeren met een klein hoogteverschil te laten plaatsen. Vanuit het bovenaanzicht lijken het nu vierkante vloeren maar dat zijn ze niet. Aan deze platformen zijn verschillende opgangen geplaatst om naar boven of beneden te klimmen of te glijden. Zo zijn er maar liefst acht verschillende mogelijkheden zoals een gebogen klimrek, een doppenopgang, een ladder, een slangentrap, de spiraalwikkel, horizontale spijlenopgang en een heuse glijstang om als een brandweerman naar beneden te glijden. De platformen zijn met elkaar verbonden door een verticaal klimnet, een touwenbrug en door twee hangelementen, de ringladder en de wielladder. Voor deze twee laatste heb je wel spierkracht en behendigheid nodig om naar de overkant te komen. Maar in principe kun je het hele speeltoestel rond zonder dat de voetjes de vloer raken.

Vogelnestschommel en duikelrek

Naast het uitgebreide klimtoestel zijn er ook twee basistoestellen geplaatst die eigenlijk op geen enkel schoolplein mogen ontbreken. De vogelnestschommel met een heerlijke grote nestmand zorgt niet alleen voor veel schommelplezier maar je kunt er ook heerlijk met elkaar in chillen. En het onmisbare driedelige duikelrek waar jong en oud kunstjes op kan oefenen, maakt het schoolplein compleet.

‘Voor iedereen een passende (speel)plek’

Voor iedereen een passende plek, dat is het motto van de  Canadaschool. Natuurlijk maken wij daar, als leverancier van professionele speeltoestellen, een passende speelplek van. De Canadaschool is een openbare basisschool en staat open voor alle kinderen uit de omgeving. De ruimte rondom de school is groen, divers en ruim opgezet. Hierdoor ontstaan veel spelmogelijkheden. Direct naast de Canadaschool bevindt zich de buitenschoolse opvang Speelparadijs. Ook de kinderen van Speelparadijs mogen en kunnen optimaal genieten van de nieuwe speeltoestellen.