Combinatietoestel op schoolplein bij SBO De Griffel in Heerlen

Mega klimtoestel bij SBO De Griffel in Heerlen

In heel Nederland weten scholen, gemeentes en campings ons inmiddels te vinden. Hoe leuk is het dan als je een aanvraag krijgt voor een mega speeltoestel uit wel bijna het zuidelijkste puntje van Nederland. En natuurlijk overbruggen we graag de afstand van 230 km vanuit Hengevelde naar SBO De Griffel in Heerlen, waarvoor dit combinatietoestel bestemd is.

Speciaal speeltoestel voor speciale school

SBO De Griffel is een speciale school voor basisonderwijs waar kinderen in de basisschoolleeftijd worden begeleid bij hun persoonlijke ontwikkeling. Leerlingen worden geplaatst in instructiegroepen, die aansluiten op het niveau van de leerling. De kinderen worden begeleid bij de ontwikkeling van hun identiteit en leren elkaar te respecteren. Ook buitenspelen is een gezamenlijke activiteit waarbij samen spelen en respect voor elkaar belangrijke voorwaarden zijn.

Mega combinatietoestel

Met de aanschaf van dit supergrote klimtoestel voor het schoolplein zorgt SBO De Griffel voor speelplezier voor een grote groep leerlingen. Het combinatietoestel komt uit de metaal- en kunststoflijn van TnT Speeltoestellen waarbij de school haar eigen kleurstelling voor het speeltoestel heeft gekozen. Maar liefst zes platformen heeft dit klimtoestel waarbij alle vloeren met elkaar verbonden zijn door uitdagende speelelementen. Elk platform heeft zijn eigen opgang naar boven of naar beneden. Je kunt kiezen uit de spiraalwikkel, de slangentrap, steile klimrek of de opgang met de kunststof doppen. Tussen de platforms zijn onder andere twee ringladders gemaakt waar je, al slingerend als een aap, van de ene naar de andere kant kunt komen. Of kies je voor het klimrek met de touwen in het midden van het speeltoestel? Een makkelijkere weg is via de halve bottentunnel of de stevigere brug. Het speeltoestel heeft voor zowel de jongere als de oudere leerlingen voldoende te bieden

Rubber tegels als valondergrond

Een klimtoestel van dit formaat heeft een veilige valondergrond nodig. Deze valdemping is bedoeld om een val bij kinderen af te zwakken en te beschermen tegen ernstig letsel. In dit geval heeft de school gekozen voor rubber tegels, die naast een uitstekende valdemping ook zorgen voor een strakke en schone afwerking van de speelplek. Rubberen valtegels is wel een van de duurdere oplossingen maar qua veiligheid en duurzaamheid staat deze valondergrond bovenaan het lijstje.

Zelf je speeltoestel tekenen

Dit speeltoestel bij SBO De Griffel bevat veel speelelementen. Je kunt echter ook een eigen speeltoestel ontwerpen in onze TnT 3D ontwerper, een online tekenprogramma dat gratis en door iedereen te gebruiken is. Begin bij de basis (de platformen) en voeg de gewenste opgangen, verbindingen en speelelementen toe tot een speeltoestel naar wens. Ga naar de  TnT 3D-ontwerper en ontwerp je eigen speeltoestel.