Klimtoestel met kunststof glijbaan op schoolplein van IKC Het Drieluik in Huissen

Klimtoestel schoolplein IKC Het Drieluik in Huissen

Voor de bovenbouw van het IKC Het Drieluik in Huissen was het feest toen het nieuwe klimtoestel door Meester Hans, directeur van de school, samen met de leerlingenraad officieel in gebruik werd genomen. Met veel plezier hebben wij dit nieuwe speeltoestel op het schoolplein voor de bovenbouw geplaatst. Een mooie aanwinst voor de leerlingen van deze school.

Bij ontwikkeling kinderen hoort ook buitenspelen

IKC Het Drieluik werkt volgens het Daltonprincipe. Vertrouwen krijgen in jezelf, een fijne overzichtelijke leeromgeving waarin iedereen zich veilig voelt en eigen verantwoordelijkheid nemen zijn enkele belangrijke overtuigingen van deze school. Kinderen leren wie ze zijn, denken na over waar ze staan en wat ze gaan leren. En bij deze ontwikkeling hoort ook buitenspelen.

Klimtoestel uit metaal- en kunststofserie

Het klimtoestel dat is uitgezocht komt uit onze metaal- en kunststofserie en biedt voldoende uitdaging voor de hogere groepen. De twee platformen zijn te beklimmen via verschillende opgangen. Aan de ene vloer is een spiraal en een slangentrap geplaatst. Aan de vloer met de grote kunststof glijbaan vind je de doppenopgang en het klimrek naar boven. Wil je van het ene naar het andere platform dan moet je hangend als een aap via de wielladder. Hiervoor heb je wel enige spierkracht en behendigheid nodig.

Valondergrond van rubber tegels

Op het schoolplein stond een oud speeltoestel dat aan vervanging toe was. We zijn begonnen met het verwijderen van het speeltoestel en de bestaande ondergrond. Daarna hebben we een nieuwe valondergrond in de vorm van rubber tegels aangebracht. Rubber tegels is wel een van de duurste oplossingen maar ze zorgen voor een strakke afwerking, schone speelplek en een uitstekende valdemping. En dat is onder een klimtoestel als deze wel een veilige gedachte.

 

Primaire kleuren voor speeltoestel

De primaire kleuren rood, geel en blauw voor dit speeltoestel vallen direct goed op op het schoolplein. Deze vrolijke kleuren trekken de aandacht van kinderen en zorgen voor een fleurig schoolplein. Bij TnT Speeltoestellen heb je overigens de mogelijkheid zelf een speeltoestel te ontwerpen en de kleuren van het speeltoestel bepalen. Hiervoor is de TnT 3D-ontwerper ontwikkeld, een online tekenprogramma waarin je je eigen speeltoestel kunt samenstellen. De 3D-ontwerper werkt heel makkelijk, probeer het rustig eens uit of vraag ons om meer informatie.