Klimtoestel op kleuterspeelplaats bij basisschool Mozaïek in Rotterdam

Klimtoestel op kleuterplein CBS Mozaïek in Rotterdam

Het was rustig op de speelplaats toen we tijdens de zomervakantie het oude speeltoestel op het kleuterplein bij CBS Mozaïek in Rotterdam weghaalden en er een gloednieuw klimtoestel voor in de plaats zetten. Nadat de juffen het klimtoestel voor de start van het nieuwe schooljaar hadden uitgeprobeerd, volgden de peuters en kleuters de week erna. En raad eens…. zowel de juffen als de kinderen waren enthousiast en het klimtoestel kreeg dan ook volledige goedkeuring. De foto met de spelende kleuters is afkomstig van de Facebook-pagina van CBS de Mozaïek.

Klimtoestel voor de peuters en kleuters

Basisschool Mozaïek is een kleinschalige school in de dynamische buurt “Het Nieuwe Westen”. Alle leerlingen mogen zich op verschillende terreinen ontwikkelen en hun talenten laten zien. CBS Mozaïek is een Lekker Fit school. Dit betekent dat naast gezonde voeding (bijvoorbeeld in de vorm van een gezonde traktatie bij verjaardagen) ook beweging en sport een belangrijke plaats innemen. En als we het over bewegen hebben dan denken wij bij TnT Speeltoestellen ook al snel aan lekker buitenspelen.

Klimmen, klauteren en glijden

Het nieuwe speeltoestel op het peuterplein komt uit onze metaal- en kunststof lijn. Dit zijn professionele speeltoestellen waarbij robuust metaal wordt gecombineerd met betaalbaar kunststof. Het klimtoestel bestaat uit twee platformen waar verschillende opgangen aan zijn bevestigd. De kinderen kunnen zelf bepalen hoe ze naar boven (of beneden) klimmen. Aan het ene platform is een gebogen klimrek bevestigd maar hier kun je ook via de horizontale stangen naar boven. Als je direct naar beneden wilt, glij je als een brandweerman of -vrouw via de glijstang weer naar de grond. Of je kruipt door de kunststof kruiptunnel naar de andere kant om daar met de kunststof glijbaan naar beneden te glijden. Aan deze vloer vind je ook de slangentrap en een horizontale ladder. Al met al voldoende aanleiding om te klimmen, te klauteren en te glijden. Voor de ondergrond is gekozen voor rubber tegels. Deze valdempende tegels vormen een veilige valondergrond om eventuele valpartijen veilig te dempen.

Eigen ontwerp speeltoestel

We zijn er inmiddels zeer trots op want ook dit speeltoestel is door de Mozaïek zelf ontworpen in onze TnT 3D-ontwerper. Met dit online programma heb je ontelbaar veel mogelijkheden om een eigen speeltoestel te tekenen. Je bepaalt niet alleen hoe je speeltoestel eruit komt te zien maar je kunt ook zelf de kleuren bepalen. In dit geval heeft de school gekozen voor rood en blauw maar je kunt uit meerdere kleuren en kleurcombinaties kiezen.  Wij kunnen je alleen maar adviseren om het zelf ook eens te proberen. Dus ga snel naar de TnT 3D-ontwerper en begin met tekenen. Kom je er niet helemaal uit, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Uiteraard helpen we je graag verder

3D-ontwerp geeft realistisch beeld

Nadat CBS Mozaïek het speeltoestel had ontworpen, hebben wij deze in een 3D-ontwerp ingetekend. Dit 3D-ontwerp laat direct zien hoe de kleuterspeelplaats eruit komt te zien. Samen met de rubber tegels als valondergrond vormt deze speelplek een strak geheel.