Metalen speeltoestel met kunststof glijbaan bij Josephschool in Pijnacker

Kleurig maatwerk speeltoestel voor Josephschool in Pijnacker

Het mocht wel iets kleurrijker op het schoolplein, zo bedacht de Josephschool in Pijnacker. Daarom heeft deze school gekozen voor een nieuw speeltoestel met leuke kleurtjes. Dit speeltoestel is compleet tot stand gekomen in samenwerking met de sportdocent met dit mooie resultaat als gevolg. Inmiddels is het speeltoestel tijdens een speciale bijeenkomst, waarbij alle leerlingen aanwezig waren “officieel” door de school geopend. De foto’s van de opening komen van de Facebookpagina van de Josephschool.

 

Nieuw speeltoestel, oude valondergrond hergebruikt

De twee oude speeltoestellen waren aan vervanging toe. Een groot gedeelte van de rubber ondergrond kon nog een tijdje mee. Dat was het uitgangspunt voor dit schoolplein van de Josephschool. Aan TnT Speeltoestellen de vraag hoe dit het beste ingevuld kon worden. Uiteraard is het dan belangrijk om eerst de speelwensen te bespreken en op basis hiervan een passend speeltoestel te ontwerpen. Daarom zijn wij met de sportdocent om tafel gegaan en hebben op basis van dit gesprek samen een maatwerk speeltoestel ontworpen. Ook zijn we de situatie ter plekke gaan bekijken om de bestaande ondergrond te beoordelen en te adviseren in een passende oplossing die zo weinig mogelijk extra kosten met zich mee zou brengen. De oude rubber tegels konden nog een ronde mee, alleen was er voor de vereiste vrije ruimte van het nieuwe speeltoestel uitbreiding nodig. Hiervoor hebben we op een aantal plekken aanvullende nieuwe rubber tegels gelegd. En zo was het plaatje voor dit project helemaal rond.

De keuze van het speeltoestel van de Josephschool

Een speeltoestel dat uitdaging biedt aan de verschillende leeftijdsgroepen op school. Zo mogen we deze keuze wel omschrijven. Het speeltoestel behoort tot onze metaal en kunststof serie waarin we het robuuste metaal combineren met betaalbaar kunststof. Dit speeltoestel is opgebouwd uit vier verschillende platformen die allemaal door verschillende speelelementen met elkaar verbonden worden. Hierin zitten twee veilige keuzes in de vorm van een gebogen overgang met leuning en een ronde kunststof kruiptunnel. Voor meer uitdaging kies je voor de ringladder of wielladder om van de ene naar de andere kant te komen. Voor de opgangen naar de vloeren zijn ook verschillende speelelementen gekozen. Aan drie vloeren zit een weg naar boven in de vorm van een slangentrap, ladder of gebogen ladder. Ook is er een kunststof glijbaan en een glijstang aanwezig voor de weg naar beneden. Nog een mooi detail zijn de twee bankjes met het tafeltje dat onder een van de platformen is geplaatst.

De keuze van de kleuren van het speeltoestel

Als je het logo van de school bekijkt, dan weet je ook waarop de kleuren van dit speeltoestel zijn gebaseerd. Het limegroen, rood en blauw (in het speeltoestel meer blauwgroen) komt in beide terug. Dat maakt deze serie speeltoestellen ook zo uniek. Je mag je eigen kleuren of kleurcombinatie bepalen. Op deze manier stem je het speeltoestel af op je omgeving, huisstijl of de kleuren van een gebouw. Ook is ieder speeltoestel uit de metaal- en kunststofserie aan te passen in de TnT 3D-ontwerper. In dit online programma kun je ook een compleet nieuw ontwerp speeltoestel tekenen.