Glijbaan vanaf eerste verdieping schoolgebouw naar het schoolplein

Glijbaan vanaf 1e verdieping school vervult wens leerlingen Bavinckschool!

Een langgekoesterde wens is voor de leerlingen van de Dr. H. Bavinckschool in Bunschoten in vervulling gegaan. De start van het nieuwe schooljaar kon dan ook niet beter beginnen. Niet alleen door de opening van het compleet gerenoveerde schoolgebouw maar meer nog door de onthulling van de nieuwe glijbaan. Een glijbaan die vanaf de eerste verdieping rechtstreeks naar het schoolplein leidt. Een droom voor de leerlingen is werkelijkheid geworden. En wat zijn wij, als TnT Speeltoestellen, blij dat wij deze droom konden verwezenlijken.

Nieuw schooljaar, nieuwe school, nieuwe glijbaan

Maandag 21 augustus 2023 was de feestelijke opening van de school en van de glijbaan. En er was heel wat publiciteit rondom de glijbaan want de pers was ook aanwezig. Naast een stukje in de krant is er ook nog een leuk filmpje gemaakt. De foto’s van de opening evenals het filmpje staan op verschillende mediawebsites.

Geld sparen met verschillende sponsoracties

En wat zijn de kinderen druk geweest om deze glijbaan bij elkaar te sparen. Er zijn meerdere geldinzamelingsacties georganiseerd. Er is een sponsorloop gehouden, er was een kleedjesmarkt waarbij er tweedehandsspullen verkocht werden en er werd langs de deuren gegaan voor lege flessen om statiegeld te verzamelen. Uiteindelijk hebben behulpzame sponsoren ook nog een duit in het zakje gedaan om het benodigde bedrag bijeen te brengen. En het is gelukt! Meer informatie over de mogelijkheden om geld te verzamelen voor een speeltoestel vind je op onze website.

Van droom naar werkelijkheid

Het begint met dromen en om van deze droom realiteit te maken moet er vooraf getekend en berekend worden. In samenspraak met Solide bouw, die de gehele renovatie van de school heeft uitgevoerd, is een plan opgezet om de glijbaan te plaatsen. Dit betekende dat Solide bouw eerst nog een plateau aan de buitenkant van het schoolgebouw heeft moeten maken om van hieruit naar beneden te kunnen glijden. Om dit kleine “balkonnetje” te maken, is een frame gebouwd waarbij onder andere stalen balken in de grond zijn gezet. Het plateau boven is omheind met veilig traliewerk en er is een vloer gelegd. Vanuit deze stevige basis hebben wij de glijbaan geplaatst. Hiervoor is aan een zijde van het plateau een paneel gemaakt met een opening waarop de glijbaan aansluit. Een mooi detail is dat op het paneel in het groot Bavinckschool staat vermeld. Op het schoolplein zijn onder de uitgang van de glijbaan valdempende rubbertegels gelegd. Dit ziet er strak uit en zorgt ook nog eens voor een niet te harde landing.

Glijbaan achteraf gecertificeerd

Het was niet de eerste keer dat wij een glijbaan vanaf de eerste verdieping hebben geplaatst. Wij deden dit eerder bij de Inova school in Hoek van Holland. En dat er dit keer ook heel wat berekeningen aan de glijbaan vooraf zijn gegaan. moge duidelijk zijn. Na plaatsing moest de glijbaan eerst nog gekeurd worden om te beoordelen of deze aan de Europese norm EN-1176 voldeed. Maar wij kunnen zeggen dat we geslaagd zijn en dat we een volledig gecertificeerde glijbaan hebben gemaakt die aan alle eisen voor plaatsing op het schoolplein voldoet.

Vanaf nu hoeven de leerlingen van de Bavinckschool in Bunschoten niet langer de trap te pakken maar roetsjen ze zo het schoolplein op in een heuse glijbaan. Een reactie van een leerling: “hij glijdt echt goed!” En daar doen wij het voor.