eigen ontwerp speeltoestel bij OBS De Driehoek in Marknesse

Eigen ontwerp speeltoestel bij OBS De Driesprong in Marknesse

Marknesse, een dorp in de Noordoostpolder, dat was “the place to be” voor onze partner Luduq. Want hier is bij OBS De Driesprong het schoolplein opgesierd met drie nieuwe speeltoestellen. En bij de uitvoering is op een speelse wijze gebruik gemaakt van de huisstijlkleuren van de school. Onder de speeltoestellen is kunstgras gelegd hetgeen een mooi contrast oplevert. En als je goed kijkt, zie je ook in het kunstgras de creatieve wijze van denken van de school terug.

Speeltoestel in huisstijlkleuren

De medewerkers van basisschool De Driesprong zijn met onze TnT 3D-ontwerper aan de slag gegaan. Ze hebben een speels ontwerp gemaakt van het speeltoestel en de kleuren van de verschillende speelelementen afgestemd op de huisstijlkleuren van de school.

Het speeltoestel is opgebouwd uit twee grote platforms: het ene platform bestaat uit drie driehoeken, het andere uit een vierkant en driehoekig plateau. Door de ruime afmeting van de platformen zijn er twee speelelementen gekozen om de vloeren met elkaar te verbinden. Dit zijn een halfopen loop/kruiptunnel en een ringladder om hangend van de ene naar de andere kant te komen. Aan de twee platformen zijn speelementen toegevoegd. Het ene platform heeft een grote kunststof glijbaan en een glijstang. Je beklimt dit platform door de horizontale spijlen die tussen twee staanders zijn geplaatst. Aan het andere platform is een opgang met doppen gemaakt. Verder hier ook weer de horizontale spijlen en een glijstang om als een brandweerman naar beneden te roetsjen.

Robuust metaal met betaalbaar kunststof

Het speeltoestel is een voorbeeld uit onze metaal- en kunststof serie waarbij robuust metaal wordt gecombineerd met betaalbaar kunststof. Alle speeltoestellen in deze lijn zijn aan te passen in de TnT 3D-ontwerper maar je kunt in dit online programma ook vanaf de basis een eigen speeltoestel ontwerpen. Voor alles geldt dat je de kleuren van de speelelementen zelf kunt kiezen uit een range van kleuren. Dit is een gratis service en kost dus niets extra’s. Het mooie van de online ontwerper is ook dat bij iedere wijziging die je aanbrengt de prijs automatisch meeloopt. Zo weet je dus altijd wat je speeltoestel gaat kosten. Let wel op dat dit exclusief de montage is, maar die nemen wij, na ontvangst van je ontwerp, nog op in de definitieve offerte. Voor vragen of advies helpen we je uiteraard graag verder.

Eigen ontwerp speeltoestel in TnT 3D-ontwerper

Het grote speeltoestel is door de school zelfontworpen. Dit proces van ontwerp tot realisering hebben we in beeld gebracht op deze foto:

  • Beeld 1: dit beeld met de groene achtergrond is het ontwerp van de school in de TnT 3D-ontwerper.
  • Beeld 2: het tweede beeld met de witte achtergrond wordt door de fabrikant gemaakt ter voorbereiding op de productie van de verschillende onderdelen.
  • Beeld 3: het uiteindelijke resultaat.

Favoriete duikelrek

Een andere favoriet op het schoolplein is wel het duikelrek. De keuze van de school was gevallen op dit zeshoekige duikelrek. Met maar liefst zes duikelstangen maak je heel veel leerlingen gelukkig. Ook bij de uitvoering van dit zeshoekige duikelrek is gebruik gemaakt van de huiskleuren. De staanders van alle speeltoestellen zijn altijd in het zwart. Maar voor de duikelstangen mag je je eigen kleuren kiezen. In dit geval het oranje en blauw in de kleuren van de school.

Populaire schommel

Daarnaast heeft OBS De Driehoek een nieuwe schommel aan haar schoolplein toegevoegd. Wij denken dat, naast de goede prijsstelling, het vooral de ronde vormgeving is die deze schommel zo populair maakt. Voor deze schommel moet je zelf de gewenste schommelzitjes kiezen. De Driesprong koos voor de meest gangbare rubberen schommelzitjes waar alle kinderen op school gebruik van kunnen maken.

Kunstgras

Het verschil tussen wel of geen ondergrond is groot, blijkt wel uit deze afbeelding. Want hiermee maak je de speelplek echt af. In verband met de valhoogte is een speciale valdempende ondergrond onder dit speeltoestel vereist. Kunstgras is een van de mogelijkheden. En als je hiervoor kiest, kun je er creatief mee omgaan. De Driesprong koos ervoor om het groen af te wisselen met enkele speelse blauwe stippen. Wat een mooi strak geheel is het geworden!